Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Ουκρανία: Εισβολή αυτονομιστών στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ ‒ 35 νεκρούς ανέφερε φιλορώσος αυτονομιστής ‒ Το Κίεβο εντείνει την αιματηρή στρατιωτική επιχείρηση στα ανατολικά (2 VIDEO)



35 νεκρούς στο Ντονέτσκ ανέφερε φιλορώσος αυτονομιστής

, 11:40
Ένας φιλορώσος αυτονομιστής ανέφερε στο πρακτορείο Reuters ότι 30 με 35 αυτονομιστές σκοτώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στο Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τις ουκρανικές δυνάμεις που σημειώνονται στην περιοχή.
Ο άνθρωπος αυτός, περίπου 30 ετών, ο οποίος διατήρησε την ανωνυμία του, μίλησε στο Ρόιτερς την ώρα που μαζί με καμιά δεκαριά άλλους αυτονομιστές έφευγαν οδικώς από νεκροτομείο κοντά στο κέντρο του Ντονέτσκ, όπου οι αυτονομιστές μάχονται κατά των ουκρανικών δυνάμεων μετά την κατάληψη του διεθνούς αεροδρομίου της πόλης χθες Δευτέρα.

Από τις συγκρούσεις στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ (Φωτο ΑΡ)
Ουκρανία: Το Κίεβο εντείνει την αιματηρή στρατιωτική επιχείρηση στα ανατολικά
Δημοσίευση: Τρί, 27/05/2014 - 10:10
Η πραξικοπηματική κυβέρνηση των αντιδραστικών δυνάμεων του Κιέβου εντείνει την αιματηρή επιχείρηση καταστολής στις ανατολικές περιοχές του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, που πρόσφατα αποφάσισαν μέσω δημοψηφισμάτων την ανεξαρτησία τους.

Την επομένη κιόλας των προεδρικών εκλογών, που χαρακτηρίστηκαν από τη μεγάλη αποχή σε αυτές τις περιοχές, οι δυνάμεις του Κιέβου προχώρησαν στρατιωτικές επιχειρήσεις που άφησαν πίσω τους αρκετούς νεκρούς.
Αιματηρές επιχειρήσεις
Στο Σλαβιάνσκ τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας από επίθεση του ουκρανικού πυροβολικού, σύμφωνα με το διοικητή των ομάδων αυτοάμυνας του Ντονέτσκ Ιγκόρ Στρελκόφ. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το Κίεβο αντικαθιστά τους τακτικούς στρατιώτες με μέλη της «Εθνικής Φρουράς» του «Δεξιού Τομέα».
Σε ένα άλλο περιστατικό, ένα ασθενοφόρο που μετέφερε δύο τραυματίες από τις συγκρούσεις στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ, δέχθηκε τα πυρά των δυνάμεων του Κιέβου τα ξημερώματα της Τρίτης, δήλωσαν με πηγές των ομάδων αυτοάμυνας. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες νεκρός είναι ο οδηγός του ασθενοφόρου.
Στη Μαριούπολη, πηγές προσκείμενες στο Κίεβο ανακοίνωσαν ότι οι ειδικές δυνάμεις σκότωσαν πέντε ένοπλους και συνέλαβαν άλλους τρεις σε επιχειρήσεις στην πόλη. Νωρίτερα οι εκπρόσωποι των ενόπλων ομάδων είχαν πει ότι οι δυνάμεις του Κιέβου ξεκίνησαν την επίθεσή τους, κυρίως με βολές από ελεύθερους σκοπευτές.
Η Ρωσία καλεί σε τερματισμό των επιχειρήσεων
H ρωσική κυβέρνηση προειδοποίησε το Κίεβο να σταματήσει τη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του ίδιου του λαού της Ουκρανίας και κάλεσε τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) να διεξάγει έρευνα για τις συγκρούσεις στην πόλη Ντονέτσκ. «Αναμένουμε αντικειμενική και συνεκτική πληροφόρηση για αυτό (τις συγκρούσεις στο Ντονέτσκ) από τους παρατηρητές του ΟΑΣΕ και από τις αρχές του Κιέβου - τον τερματισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον του ίδιου του λαού του» ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε μια ανακοίνωσή του.

Εισβολή αυτονομιστών στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ

, 10:50
Ένοπλοι φιλορώσοι αυτονομιστές εισέβαλαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ, με αποτέλεσμα να ανασταλούν οι πτήσεις.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του αεροδρομίου, Ντμίτρι Κοζινόφ, οι δεκάδες ένοπλοι άντρες που εισέβαλαν στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα Δευτέρας ζητούν να αποσυρθούν τα ουκρανικά στρατεύματα που βρίσκονται περιμετρικά του αεροδρομίου.
Υπενθυμίζεται ότι ο νικητής των χθεσινών προεδρικών εκλογών στην Ουκρανία, Πέτρο Ποροσένκο, δήλωσε ότι η αντιμετώπιση των αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία θα είναι η πρώτη του προτεραιότητα.

tribune


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.