Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Μηνυτήρια αναφορά για το χρυσαυγίτικο πογκρόμ τον Μάη του 2011, μετά τη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη (VIDEO + Φωτό)



Μηνυτήρια αναφορά για πογκρόμ από Χρυσαυγίτες μετά τη δολοφονία του Καντάρη


Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά στο βίντεο αυτό φαίνεται ότι της πορείας που θα καταλήξει στο πογκρόμ στην οδό Αθηνάς ηγείται ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.

Στην αναφορά υπάρχουν φωτογραφίες από όπου προκύπτει ότι το πογκρόμ γίνεται από μέλη της Χρυσής Αυγής.
Για παράδειγμα, έχει ταυτοποιηθεί ένας από τους δράστες του πογκρόμ που φωτογραφίζεται σε προεκλογική συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής με ομιλητές τους κ.κ. Κασιδιάρη και Παναγιώταρο.
Η αναφορά επικαλείται ως πηγή των φωτογραφιών που παρατίθενται εδώ, το:
Η φωτογραφία από συγκέντρωση ενάντια στα πογκρόμ μπροστά στο Δημαρχείο, Δευτέρα 16 Μάη 2011
Η Χρυσή Αυγή βρίσκεται πίσω από τη πιο βίαιη επίθεση που σημειώθηκε τα τελευταία χρόνια σε βάρος δεκάδων μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Πρόκειται το πογκρόμ που στήθηκε το Μάιο του 2011 με θύματα μετανάστες, αμέσως μετά τη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη, έξω από το σπίτι του στην οδό Ηπείρου λίγο πριν γεννήσει η γυναίκα του.
Δύο είναι οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν ευρέως στα ΜΜΕ από τις εν λόγω εγκληματικές πράξεις:
Η πρώτη είναι αυτή μιας ομάδας ατόμων που κυνηγάει έναν αλλοδαπό, με τον ένα εκ των δραστών να κρατάει μαχαίρι ή κατσαβίδι και το πρόσωπό του να φαίνεται ευδιάκριτα. Η κατάληξη του συγκεκριμένου επεισοδίου (το αν δηλαδή το θύμα της επίθεσης μαχαιρώθηκε ή όχι) δεν είναι γνωστή.

Η δεύτερη είναι αυτή μιας ομάδας περίπου 15 ατόμων που ξυλοκοπεί έναν δεύτερο αλλοδαπό στη γωνία ενός καταστήματος αλλαντικών που βρίσκεται απέναντι από τη Βαρβάκειο Αγορά.

Το άτομο που εικονίζεται πρώτο δεξιά στην προηγούμενη φωτογραφία εμφανίζεται επίσης σε φωτογραφίες από συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στο Παλαιό Φάληρο, στην οποία ομιλητές ήταν οι βουλευτές της οργάνωσης και τώρα υπόδικοι Γερμενής και Παναγιώταρος (δύο επόμενες)




Η μηνυτήρια αναφορά συνδέει ευθέως μέλη αλλά και βουλευτές της Χρυσής Αυγής με τα πρωτοφανή επεισόδια που διαδραματίστηκαν τότε όπου ένας άνδρας, 21 μόλις ετών από το Μπαγκλαντές είχε βρει τον θάνατο και άλλοι 100 μετανάστες μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία, από τους οποίους οι 20 βαριά τραυματισμένοι, όπως επισημαίνεται στη μηνυτήρια αναφορά.
Τα επεισόδια ήταν οργανωμένα από τη Χρυσή Αυγή και δεν ήταν ούτε «αυθόρμητες» ενέργειες, ούτε αποτέλεσμα δράσης «αγανακτισμένων πολιτών», όπως είχαν δηλώσει δημόσια τα στελέχη της Χρυσής Αυγής αλλά και ο αρχηγός της Ν. Μιχαλολιάκος προσπαθώντας να στρέψουν αλλού τα βλέμματα και να παραπλανήσουν τις αρχές.

Όσα διαδραματίστηκαν τα βράδια της 10/05/2011 και 11/05/2011 από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής σε διάφορες περιοχές της Αθήνας αποτελούν ίσως τα πιο τρομακτικά γεγονότα ρατσιστικού μίσους, επισημαίνεται.

Ωστόσο, ουδέποτε όλα αυτά ερευνήθηκαν παρότι, σύμφωνα με μέλη της «Πρωτοβουλίας δικηγόρων για την Πολιτική Αγωγή του αντιφασιστικού κινήματος» που κατέθεσαν την αναφορά υπάρχει αποκαλυπτικό φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό που ενδεχομένως οδηγεί στους δράστες. 


Στην αναφορά τους ζητούν να συσχετιστούν με τη δικογραφία για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής οι συγκεκριμένες επιθέσεις αφού όπως ισχυρίζονται από βίντεο και φωτογραφίες που προσκομίζουν προκύπτει ότι δράστες των επιθέσεων είναι μέλη της Χρυσής Αυγής.
  • «Στα πρόσωπα των δραστών που φαίνονται ξεκάθαρα στα βίντεο, οι διωκτικές και δικαστικές αρχές μπορούν να εντοπίσουν και να συλλάβουν μέλη της Χρυσής Αυγής και άλλων ακροδεξιών ομάδων, που τέλεσαν τις ως άνω εγκληματικές πράξεις. Απαραίτητη τυγχάνει η διερεύνηση του ρόλου των ηγετικών στελεχών της οργάνωσης στην οργάνωση και υλοποίηση του πογκρόμ, ιδίως των Ηλία Κασιδιάρη και Ηλία Παναγιώταρου».
Η μηνυτήρια αναφορά μελετάται.
_______________________
Το κείμενο από Ζούγκλα, οι επισημάνσεις από Μποτίλια)

Οι λεζάντες προέρχονται από το JailGoldenDawn
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.