Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Δεύτερη δύναμη σε ΑΕΙ - ΤΕΙ η Πανσπουδαστική ΚΣ, με μεγάλη άνοδο σε ψήφους και ποσοστά - Ανακοίνωση της ΚΝΕ – Δήλωση του Θοδωρή Χιώνη (ανανέωση τελικά)

Σημαντική άνοδος της Πανσπουδαστικής ΚΣ σε ψήφους και ποσοστά - 2η δύναμη στα ΤΕΙ (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Δεν συμπεριλαμβάνοντα οι Σύλλογοι Πανεπιστήμιου Μακεδονίας και Κοινωνικής Θεολογίας Αθήνας, τα αποτελέσματα των οποίων δεν αναγνωρίζονται, λόγω της εκτεταμένης νοθείας που καταγράφτηκε
Δεν συμπεριλαμβάνονται οι πέντε Σύλλογοι του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, λόγω της εκτεταμένης νοθείας που καταγράφτηκε

Δήλωση του Θοδωρή Χιώνη, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ
Δημοσίευση: Πέμ, 08/05/2014 - 00:06
Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 08/05/2014 - 20:42
Βίντεο από την πρωινή ψηφοφορία 

Μεγάλη άνοδο σε ψήφους και ποσοστά σημείωσε η Πανσπουδαστική ΚΣ στις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές και αναδείχτηκε δεύτερη δύναμη  στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ. Η ΠΚΣ αναδείχτηκε πρώτη δύναμη σε ολόκληρο το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και κατέγραψε πρωτιές σε 36 συλλόγους σε AEI-TEI.
Η σημαντική άνοδος της Πανσπουδαστικής ΚΣ σε ψήφους και ποσοστά στέλνει μήνυμα ελπίδας, μήνυμα μάχης και αισιοδοξίας, ώστε οι νέοι να παλέψουν για το μέλλον των σπουδών τους, αλλά και για την ίδια τους τη ζωή. Δείχνει ότι υπάρχουν καλύτεροι όροι για να στείλει η νεολαία πιο αποφασιστικό μήνυμα, ότι τα όνειρα και η ζωή της δεν χωράνε στις συμπληγάδες της ΕΕ και του συστήματος. 

Εμφανής ήταν η αποδυνάμωση της ΠΑΣΠ για άλλη μια χρονιά τόσο στα ΤΕΙ όσο και στα Πανεπιστήμια, ενώ οι άλλες δυνάμεις διατηρούν δυνάμεις με ελαφρές μάλλον αυξομοιώσεις.
Δήλωση του Θοδωρή Χιώνη, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, για τις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές

Και εδώ 
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

Σε δήλωσή του για τα αποτελέσματα των φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών, ο Θοδωρής Χιώνης, Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, σημειώνει:
«Τα αποτελέσματα μέχρι τώρα δείχνουν σημαντική άνοδο σε ψήφους και ποσοστά της Πανσπουδαστικής ΚΣ στα ΑΕΙ και ξεχωρίζει η άνοδος στα ΤΕΙ που από ό,τι φαίνεται αναδεικνύεται σε δεύτερη δύναμη πανελλαδικά. Αποτέλεσμα που στέλνει μήνυμα μάχης και αισιοδοξίας.
Με καλύτερους όρους μπορεί να δυναμώσει η προσπάθεια για ανάπτυξη της κοινής συλλογικής δράσης και διεκδίκησης, για ζωντανούς αγωνιστικούς συλλόγους και μαχητικά όργανα πάλης που αντιστέκονται στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ. Τα μέλη της ΚΝΕ μαζί με τους χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές που στήριξαν τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣ αποτελούν την κρίσιμη μάζα σ' αυτή την προσπάθεια που υπάρχει ανάγκη να συνεχιστεί στην καθημερινή δράση και πάλη. Υπάρχει μεγάλο μέρος φοιτητών και σπουδαστών που έχουν συμφέρον να κάνουν κι αυτοί δική τους υπόθεση το συλλογικό αγώνα και την οργανωμένη αντίσταση.
Να μη χαθεί ούτε ώρα. Να στείλουμε ακόμα πιο αποφασιστικό μήνυμα ότι τα όνειρα και οι ανάγκες μας δεν χωράνε στις συμπληγάδες της ΕΕ και του συστήματος. Καλούμε συνολικά τους φοιτητές και σπουδαστές να διαλέξουν το δρόμο της ανατροπής και της αποδέσμευσης από την ΕΕ. Να δυναμώσουν τη δύναμη που μάχεται αταλάντευτα για τα σύγχρονα δικαιώματά μας και τη μόνη φιλολαϊκή λύση. Στις εκλογικές αναμετρήσεις που έχουμε μπροστά μας να δυναμώσουμε το ΚΚΕ παντού».

Πρωτιές της Πανσπουδαστικής ΚΣ
Η Πανσπουδαστική πήρε την πρώτη θέση στους ακόλουθους Συλλόγους.
- Αρχιτέκτονες ΕΜΠ
- Αρχιτεκτονική Πατρών
- Γεωλογικό ΑΠΘ
- Διαχ. Πολιτισμ. Περιβ. και Νέων Τεχν. Πατρών 
- Ειδ. Αγωγής Θεσσαλίας
- Εικαστικό ΑΠΘ
- ΕΜΜΕ ΑΠΘ
- Ηλεκτρολόγοι Πατρών
- Καλών Τεχνών Δυτ. Μακεδονίας
- Λαϊκής Παραδοσιακής Μουσικής Ηπείρου
- Μαθηματικό Αιγαίου
- Μαθηματικό ΕΚΠΑ
- Μηχανολόγοι Πατρών
- Μουσικής Τεχνολογίας Κρήτης
- Νοσηλευτική ΕΚΠΑ
- Πληροφορική Ιονίου
- Πληροφορική ΜΜΕ Δυτικής Ελλάδας
- Πληροφορική Αιγαίου
- Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ) ΑΠΘ
- Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ) ΕΚΠΑ
- Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ) Θεσσαλίας
- Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών (ΠΤΝ) ΕΚΠΑ
- Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών (ΠΤΝ) Θεσσαλίας
- Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών (ΠΤΝ) Παν. Κρήτης
- Σχολή Γραφικών Τεχνών Καλλιτεχνικών Σπουδών (ΣΓΤΚΣ) Αθήνας
- Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών (ΣΕΜΦΕ) ΕΜΠ
- Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας Πρόνοιας (ΣΕΥΠ) Δυτικής Ελλάδας
- Σλαβικών Σπουδών ΕΚΠΑ
- Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ) Δυτικής Ελλάδας
- Τηλεπικοινωνιακών Συστ. και Δικτύων Δυτικής Ελλάδας
- Τουρκικών Σπουδών ΕΚΠΑ
- Φυσικό Πατρών
- Φυσικό ΑΠΘ
- Φυσικό ΕΚΠΑ
- Φυσικό Ιωαννίνων
- Χημικό Ιωαννίνων
Συγκεντρωτικά αποτελέσματα 

  •  Στα ΑΕΙ
Στα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των AEI, σε 189 από 191 Συλλόγους η ΠΚΣ αύξησε τις ψήφους κατά 811 και κατέγραψε ποσοστό 18,70% έναντι 16,09% πέρυσι, δηλαδή αύξηση 2,70%.
- Η ΔΑΠ έχασε 2.350 ψήφους και συγκέντρωσε ποσοστό 37,51%, από 38,11% πέρυσι.
- Εμφανής η αποδυνάμωση και της ΠΑΣΠ που έχασε 2.744 ψήφους, 2,92%, συγκεντρώνοντας ποσοστό 14,55% από 17,47% πέρυσι).
-Τα ΕΑΑΚ έχασαν 446 ψήφους καταγράφοντας ποσοστό 13,09% (πέρυσι 12,75%).
Η ΑΡΕΝ έχασε 433 ψήφους και συγκέντρωσε ποσοστό 6,26% ( πέρυσι 6,42%).
Λιγότεροι ήταν και οι φοιτητές που ψήφισαν άκυρο (-153) και λευκό (-271).

  • Στα ΤΕΙ
Στα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των ΤΕΙ σε 61 από 66 Συλλόγους, η Πανσπουδαστική Κ.Σ. εμφανίζει άνοδο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η οποία φέτος αγγίζει το 4% και είναι η μοναδική παράταξη που παρουσιάζει αύξηση και σε ψήφους. Φέτος πήρε 4.928 ψήφους (102 παραπάνω από πέρυσι), και συγκέντρωσε ποσοστό 22,41% (πέρυσι 18,5%).
- Η ΔΑΠ έχασε 1.948 ψήφους, παραμένει πρώτη και διατηρεί το ποσοστό της σχεδόν στα ίδια επίπεδα (47,04% από 47,12% πέρυσι).
- Η ΠΑΣΠ έχασε 922 ψήφους και συγκέντρωσε ποσοστό 19.46% (πέρυσι 19,94%).
- Σχεδόν τις μισές ψήφους (339) έχασαν και τα ΕΑΑΚ παίρνοντας ποσοστό 2,88% από 3,93% πέρυσι.
Η ΑΡΕΝ έχασε 52 ψήφους και πήρε ποσοστό 2,33%, από 2,16% πέρυσι.
Σημαντική πτώση υπήρξε και στους σπουδαστές που ψήφισαν άκυρο (300 λιγότεροι σε σχέση με πέρυσι) και λευκό (σχεδόν οι μισοί συγκριτικά με το 2013). Η συμμετοχή στις εκλογές σε σχέση με πέρυσι σημείωσε πτώση.
Φυσικά για όλα τα παραπάνω τα αστικά ΜΜΕ δεν είπαν κουβέντα, ακολουθώντας την προσφιλή τακτική τους, πριν ακόμη μιλήσουν οι φοιτητές/σπουδαστές να βγάζουν το αποτέλεσμα, προπαγανδίζοντας από τα πριν αλλά και μετά το πέρας των εκλογών την αποχή, περνώντας την ψήφο - κυρίως αυτή στο ψηφοδέλτιο με το γαρύφαλλο - σε δεύτερη μοίρα.

Εμφανής η αποδυνάμωση της ΠΑΣΠ για άλλη μια χρονιά τόσο στα ΤΕΙ όσο και στα Πανεπιστήμια, ενώ οι άλλες δυνάμεις διατηρούν δυνάμεις με ελαφρές μάλλον αυξομοιώσεις.

Η μάχη του ψηφοδελτίου από το πρωί ψηφοφορίας
Από τις πρώτες πρωινές ώρες οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών βρέθηκαν στις σχολές, δίνοντας τη μάχη των εκλογών με τους φοιτητές και τους σπουδαστές να προσέρχονται στις κάλπες. Τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣ «κατέβηκαν» στην πλειοψηφία των σχολών. Η ισχυρή Πανσπουδαστική την επόμενη μέρα των εκλογών θα δυναμώσει την κοινή πάλη των φοιτητών με τους εργαζόμενους για τα δικαιώματά τους στη ζωή, θα ενισχυθεί η προσπάθεια για συλλόγους ζωντανούς, αγωνιστικούς, που πρωταγωνιστές τους θα είναι οι ίδιοι οι φοιτητές. Θα σημάνει την ενίσχυση της πάλης για επαρκή χρηματοδότηση των ιδρυμάτων, για τα δικαιώματα των φοιτητών στις σπουδές τους, όπως δωρεάν σίτιση, στέγαση, μετακινήσεις, βιβλία, αναλώσιμα, και για επιστημονική μόρφωση υψηλού επιπέδου, με πτυχία που θα αποτελούν τη μοναδική προϋπόθεση για δουλειά. (Δείτε εδώ βίντεο από την πρωινή ψηφοφορία)
Η ροή των αποτελεσμάτων μεταδίδεται από το site του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (http://www.spoudastes.gr) , σε ειδικό σύνδεσμο για τις εκλογές. Για τα αποτελέσματα πατήστε ΕΔΩ.
Ρεσιτάλ εκφυλισμού στην ΑΣΟΕΕ
Ρεσιτάλ εκφυλισμού δόθηκε για άλλη μια φορά στην ΑΣΟΕΕ από τους γνωστούς μηχανισμούς που δρουν σχεδόν κάθε χρόνο στις φοιτητικές εκλογές. 
Ξεκινώντας από το πρωί τα κομπρεμί, οι δυνάμεις της ΠΑΣΠ, των ΕΑΑΚ και της ΔΑΠ αποφάσισαν να σφραγίσουν περίπου 3.000 φακέλους, πράξη που ευνοεί να γίνει ευκολότερα νοθεία του αποτελέσματος. Οι εκλογές ξεκίνησαν με τρεις ώρες καθυστέρηση, ενώ το μεσημέρι ομάδα 20 ατόμων με καλυμμένα τα πρόσωπα και με εξοπλισμό άρπαξε μια κάλπη, έσπασε ό,τι έβρισκε μπροστά της και επιτέθηκε σε φοιτητές της ΔΑΠ. Η κάλπη επέστρεψε σπασμένη από μέλη της ΠΑΣΠ που... την βρήκαν στο γραφείο τους και αρχίζουν ΔΑΠίτες και ΠΑΣΠίτες να παίζουν ξύλο... Αργότερα 10 - 15 άτομα εισβάλλουν στην ΑΣΟΕΕ και καταστρέφουν άλλες 4 κάλπες, περίπου τις μισές.
Γύρω στις 6.30 μ.μ. εμφανίζεται μια νέα ομάδα φουσκωτών με κράνη και λοστάρια, σπάζοντας ό,τι βρουν μπροστά τους και χτυπώντας όποιον έβλεπαν. Δύο μέλη της ΠΑΣΠ οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ όσες κάλπες απέμειναν και δεν κάηκαν αγνοείται η τύχη τους...
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.