Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Η ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα και οι παρεμβάσεις υποψηφίων στην εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ευρωεκλογές – Το ψηφοδέλτιο και τα βιογραφικά (VIDEO)

Η ομιλία του Δ. Κουτσούμπα


Διαβάστε τη

Οι παρεμβάσεις που έγιναν στην εκδήλωση
της ΚΕ του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές
Ντουνιαδάκης Γιάννης, απόστρατος υποναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού

Μαργαρίτης Γιώργος, ιστορικός, καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Αθηνών


Αράπη Βασιλική (Βίκη), φιλόλογος, πρώην βουλευτής του ΔΗΚΚΙ



Παναγιωτάρα Νατάσσα, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας


Ρίτσου Έρη, συγγραφέας, κόρη του ποιητή Γιάννη Ρίτσου


Μιχάλης Μιχαήλ, απόστρατος ανθυποπυραγός


Μιχάλης Λεάνης, δημοσιογράφος


Σταύρος Τσακίρης, σκηνοθέτης θεάτρου

Τα βιογραφικά των υποψηφίων του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές (ΦΩΤΟ)


Η ομιλία του Δ. Κουτσούμπα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ 
Με σύνθημα «Ψηφίζουμε - Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού, δύναμη και ελπίδα είναι του λαού», έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου «Τιτάνια» η παρουσίαση των υποψηφίων του ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές. 
Την κεντρική ομιλία και παρουσίαση έκανε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ενώ σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν υποψήφιοι. 

«Ευχαριστούμε όλους και όλες για την παρουσία σας και την ανταπόκρισή σας στο κάλεσμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για την εκδήλωση αυτή σήμερα κατά την οποία δίνουμε στη δημοσιότητα το ψηφοδέλτιο του Κόμματος για τις ευρωεκλογές.
Πρόκειται για μια σημαντική μάχη, την οποία δίνουμε ενιαία παντού, σε όλη τη χώρα, με στόχο να ισχυροποιηθούν αποφασιστικά, μαζικά τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και στις ευρωεκλογές και στις εκλογές για την Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση.
Κεντρικό μας σύνθημα είναι «Σπάμε τα δεσμά των μονοπωλίων, της ΕΕ, δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού, γιατί δύναμη κι ελπίδα είναι του λαού».
Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές είναι το μόνο που μπορεί να εκφράσει γνήσια τη μεγάλη λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στην ΕΕ.
Να αποτυπώσει την αντίθεση του λαού και της νεολαίας μας απέναντι στην πολιτική αυτής της καπιταλιστικής ένωσης που στέλνει συνεχώς αντιλαϊκές οδηγίες, φτιάχνει τρόικες, προβλέπει αντιδραστικά μνημόνια διαρκείας, μόνο και μόνο για να εξασφαλίσει την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων, την ανταγωνιστικότητά τους, συνθλίβοντας τους λαούς.
Το ΚΚΕ παραμένει η μοναδική συνεπής πολιτική δύναμη, με την πιο καθαρή θέση: Αποδέσμευση από την ΕΕ - μονομερή διαγραφή του χρέους για το οποίο δεν ευθύνεται ο λαός μας - κοινωνικοποίηση του πλούτου, με το λαό στην εξουσία.
Αυτή η θέση θωρακίζει την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα απέναντι στους λεγόμενους ευρωσκεπτικιστές που τάχα σηκώνουν τη σημαία της αποδέσμευσης, της εξόδου από το ευρώ, στέλνοντας τους εργαζόμενους, το λαό, να παλεύουν κάτω από ξένες σημαίες, τις οποίες σηκώνουν οι δυνάμεις του εγχώριου και ξένου κεφαλαίου για τα δικά τους συμφέροντα.
Φίλες και φίλοι,
Δεν έχουμε κανένα λόγο να πανηγυρίζουμε για την έξοδο στις αγορές. Και αυτά τα δανεικά, όπως και τα προηγούμενα, θα πάνε για τη στήριξη του κεφαλαίου, την ανάκαμψη της κερδοφορίας του και όχι για τις λαϊκές ανάγκες. Για τα νέα δανεικά έχει μπει υποθήκη η ζωή και το μέλλον του λαού και των παιδιών του, το τσάκισμα των δικαιωμάτων του.
Η κυβέρνηση λέει ψέματα όταν ισχυρίζεται ότι με την έξοδο στις αγορές η χώρα επιστρέφει στην κανονικότητα και φεύγει από την εποπτεία και την επιτήρηση. Γιατί η ΕΕ έχει συγκροτήσει μηχανισμούς επιτήρησης για όλες τις χώρες, ανεξάρτητα εάν έχουν ή δεν έχουν μνημόνια, αν έχουν υψηλό ή χαμηλό χρέος, αν δανείζονται με 2 ή με 6%.
Η αξιωματική αντιπολίτευση επίσης λέει ψέματα, όταν ισχυρίζεται ότι το πρόβλημα είναι ο χρόνος και το ύψος του δανεισμού, κρύβοντας όλα τα υπόλοιπα. Κοροϊδεύει ξεδιάντροπα, όταν ισχυρίζεται ότι μια δική του κυβέρνηση θα εξασφαλίσει έξοδο στις αγορές με κοινωνική δικαιοσύνη, λες και οι αγορές είναι φιλάνθρωπα ταμεία.
Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ τσακώνονται για τα επιμέρους, συμφωνούν απόλυτα στα βασικά, στρατηγικά ζητήματα.
 Φίλοι και φίλες,
Για σκεφτείτε: Τα άλλα κόμματα, άλλα ένθερμα, άλλα με ορισμένη κριτική, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ακόμα από την ίδρυση της ΕΟΚ, υιοθέτησαν τη λογική του μονόδρομου.
Οι πρόδρομοι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, όπως κι αν ονομάζονταν (ΕΡΕ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ, «ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ» ή ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ) ψήφισαν και με τα δύο χέρια όλες τις αντιδραστικές συνθήκες, συντάχθηκαν με αυτήν τη σφηκοφωλιά, υπηρέτησαν τους σχεδιασμούς του συστήματος, που μας έφερε οικονομική κρίση, φτώχεια, ανεργία, πολέμους.
Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης που κινούνται στις ράγες του ίδιου μονόδρομου, της ίδιας στρατηγικής και που σήμερα θέλουν να φοβίσουν το λαό ότι το σπάσιμο των δεσμών της ΕΕ είναι αρνητικό για τους εργατοϋπαλλήλους, τους ανέργους, τα λαϊκά στρώματα, κρύβουν την αλήθεια για τον ίδιο τον εκμεταλλευτικό και σάπιο χαρακτήρα της καπιταλιστικής αυτής Ένωσης.
Όταν λέμε ΕΕ δεν εννοούμε την ευρωπαϊκή ήπειρο στην οποία κατοικούν οι λαοί της. Μιλάμε για την ένωση των καπιταλιστών που συγκροτήθηκε από τους ίδιους για να υπερασπίσει τα ιδιοτελή ταξικά συμφέροντά τους, τα κέρδη τους, ματώνοντας τους λαούς.
Έτσι εξηγείται και γιατί στην ΕΕ ούτε υπήρξαν ούτε μπορούν να υπάρξουν ισότιμες σχέσεις ανάμεσα στα κράτη-μέλη της, αφού η αλληλεγγύη μεταξύ των μονοπωλίων αφορά μόνο τη συμφωνία οικονομικής - κοινωνικής επίθεσης στους λαούς.
Η σήψη της ΕΕ ως ιμπεριαλιστικής ένωσης φαίνεται και από το γεγονός ότι σε όλα τα κράτη-μέλη της εμφανίζονται και πολλαπλασιάζονται τα σκάνδαλα, η διαφθορά.
Η ΕΕ, με τα περισσότερα κράτη-μέλη της ταυτόχρονα να είναι και μέλη του ΝΑΤΟ, οργανώνει τον πόλεμο με οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά μέσα, διεξήγαγε πόλεμο στο έδαφος της Ευρώπης, συμμετέχει στους σχεδιασμούς επέμβασης σε Ασία, Αφρική, σήμερα στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, πάει χέρι - χέρι με τις ΗΠΑ στον αντικομμουνισμό και στην αντιμετώπιση του κινήματος με τη γνωστή τρομο-νομοθεσία και τον αυταρχισμό.
Ο ευρωμονόδρομος καμιά εγγύηση δεν παρέχει στην εδαφική κυριαρχία.
Η Κύπρος μπήκε στην ΕΕ -με απόφαση και των Κύπριων κομμουνιστών- με κύρια επιδίωξη να λυθεί το Κυπριακό.
Η ΕΕ, αντίθετα, στήριξε το «σχέδιο Ανάν», συνεχίζει να στηρίζει την πολιτική που οδηγεί σε διχοτόμηση.
Η ΕΕ ούτε στο ελάχιστο δεν αντιμετώπισε τις παραβιάσεις στο Αιγαίο από την Τουρκία, η οποία διαπραγματεύεται την ένταξή της σε αυτήν.
Το ΚΚΕ έγκαιρα αποκάλυψε ότι δεν μπορεί να υπάρξει σύγκλιση για τους λαούς με παρεμβάσεις από τα πάνω, αλλά κατάργηση της ΕΕ για όλους τους λαούς με το δικό τους αγώνα, οικοδόμηση μιας Ευρώπης των λαϊκών δικαιωμάτων, της ειρήνης, του σοσιαλισμού.
Το ΚΚΕ έγκαιρα αποκάλυψε ότι μέσα στις συνθήκες των ανταγωνισμών, των ανισότιμων σχέσεων, οι οποίες αναμφίβολα οξύνονται σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, οξύνεται και η διαπάλη ανάμεσα στα καπιταλιστικά κράτη.
Σήμερα, για παράδειγμα, οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Ιταλίας πιέζουν τη Γερμανία να αναλάβει μεγαλύτερο μέρος για τη διαχείριση του χρέους των πιο υπερχρεωμένων κρατών της Ευρωζώνης και για να περιορίσει τα εμπορικά της πλεονάσματα.
Αυτό όμως δεν γίνεται για τα συμφέροντα των λαϊκών δυνάμεων, δεν αφορά τους λαούς είτε των ισχυρότερων είτε των πιο αδύναμων καπιταλιστικών οικονομιών. Αναζητούνται βέβαια συμβιβασμοί ανάμεσα στα ισχυρά καπιταλιστικά κράτη, αλλά κανένας προσωρινός συμβιβασμός δεν μπορεί να αποτρέψει την υλοποίηση αντιλαϊκών μέτρων, την περιοδική εκδήλωση κρίσης μέσα στα πλαίσια της ΕΕ.
Τα επόμενα χρόνια θα φανούν πιο καθαρά οι δυσκολίες των κρατών της Ευρώπης, που συμμετέχουν στην ΕΕ, να αντιμετωπίσουν την κρίση, την ασθενική ανάκαμψη που θα προκύψει, τις μεταξύ τους άνισες σχέσεις και ανταγωνισμούς.
Τώρα, λοιπόν, πρέπει οι λαοί να παρέμβουν, για να μην επιτρέψουν σχέδια που θα δώσουν χρονικό περιθώριο να συνεχίσει η ΕΕ την ορμητική επίθεσή της κατά των εργαζομένων. Να μην μπλεχτούν οι λαοί σε ανταγωνισμούς, που μπορεί να φέρουν πιο κοντά παλιούς και νέους τοπικούς πολέμους είτε στο έδαφος της Ευρώπης είτε στον ευρύτερο χώρο.
Φίλες και Φίλοι,
Το ΚΚΕ δύο φορές, στις πιο κρίσιμες στιγμές, πήρε τη μόνη σωστή θέση, λέγοντας «ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ», «ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ», προβάλλοντας τη μόνη συνεπή θέση για «ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ».
Σ’ αυτή τη βάση, οργάνωσε και στήριξε αγώνες με συγκεκριμένα αιτήματα, προκειμένου να δυσκολέψει την εφαρμογή των κοινοτικών αποφάσεων.
Γι’ αυτό ο λαός πρέπει να αρχίσει -και με την ευκαιρία των ευρωεκλογών- να βάζει το δικό του λιθαράκι στο δρόμο της πάλης για τη λαϊκή εξουσία, στο δρόμο των λαών της Ευρώπης, για την Ευρώπη της Λαϊκής Ευημερίας.
Το ΚΚΕ, παρά τον αρνητικό συσχετισμό δύναμης, παλεύει με πίστη στη δύναμη της εργατικής τάξης για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.
Διαθέτει όλες τις δυνάμεις του στον αγώνα για την οργάνωση της εργατικής - λαϊκής πάλης στα εργοστάσια, στις επιχειρήσεις, στα σχολεία, στα ΤΕΙ και τα Πανεπιστήμια, στις επαγγελματικές σχολές, στα χωριά, στις γειτονιές, στα συνδικάτα.
Πρωταγωνιστεί καθημερινά στους αγώνες, σε αντίθεση με τον κυβερνητικό - εργοδοτικό συνδικαλισμό, παλιό και νέο, που είναι δεκανίκι της ΕΕ, της μεγαλοεργοδοσίας.
Δίνει μάχες στη Βουλή και το Ευρωκοινοβούλιο. Αντιτάσσεται στα αντιλαϊκά μέτρα, ενημερώνει τους εργαζόμενους, είναι η δική τους φωνή!
Το ΚΚΕ έχει καταθέσει σημαντικές προτάσεις νόμων για την ανακούφιση των λαϊκών νοικοκυριών.
Δίνει όλες του τις δυνάμεις για να πάρει σάρκα και οστά το σύγχρονο μήνυμα «Κανένας μόνος του στην κρίση, όλοι για έναν και ένας για όλους», για να δυναμώσει η λαϊκή αλληλεγγύη.
Φίλες και Φίλοι,
Η ΕΕ έφερε φτώχεια, ανεργία και εξαθλίωση παντού.
Ο λαός δεν έχει κανένα λόγο να υπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων. Πρέπει να φτιάξει τη δική του ζωή, στον τόπο του, εκφράζοντας τώρα την αντίθεση στην ΕΕ, καταψηφίζοντας τα κόμματα που την στήριξαν και την στηρίζουν.
Η χώρα μας είναι μια πλούσια χώρα και μπορεί να ζήσει το λαό της μόνο αν φύγουμε από την ΕΕ.
Το ΚΚΕ δεσμεύεται στον ελληνικό λαό, αγωνίζεται μαζί του να ενισχυθεί να δυναμώσει η κοινωνική Λαϊκή Συμμαχία, κοινωνικοποιώντας τα μονοπώλια, να φτιάξουμε μαζί μια καλύτερη ζωή.
Η ΕΕ και τα κόμματά της στήριξαν αντιλαϊκές συνθήκες και αποφάσεις και μας έφεραν ως εδώ. Τέτοιες αντιλαϊκές αποφάσεις στο Ευρωκοινοβούλιο ψηφίζουν οι ευρωβουλευτές των κομμάτων της συγκυβέρνησης, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ.
Όλοι αυτοί, όχι μόνο έβαλαν πλάτη στην υλοποίηση των αποφάσεων της ΕΕ, αλλά αποδυνάμωσαν και εστίες αντίστασης του λαού. Είναι γνωστά «τα έργα και οι ημέρες τους» στο κίνημα, στους δήμους. Παντού έγιναν τορπιλάκατοι των βιομηχάνων και των συμφερόντων των εργοδοτών, εκτοξεύοντας τις τορπίλες τους κατά του λαού.
Τα κόμματα της ΕΕ κρύβουν ότι:
Η ΕΕ αποφασίζει για τις νέες «αγορές» καταστρέφοντας βιοτεχνίες, μικρομάγαζα, φτωχούς αγρότες και εργάτες μαζί.
Η ΕΕ αποφάσισε για το τι θα σπέρνει και το τι θα παράγει ο αγρότης. Αποφάσισε να του πάρουν τα χωράφια οι τράπεζες!
Η ΕΕ αποφάσισε να γεμίσει τα ράφια των σούπερ μάρκετ με εισαγόμενα προϊόντα για να κερδίσουν τα ευρωπαϊκά μονοπώλια.
Η ΕΕ δεν έχει λόγους να μιλά για εθνική πολιτική στην ελληνική οικονομία, γιατί όλα μπαίνουν στο ζύγι των μονοπωλίων και το τι συμφέρει αυτά.
Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τρομοκρατούν με το ψευτοδίλημμα «ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην Ευρώπη», για να κρύψουν ότι το ΝΑΙ ή ΟΧΙ αφορά στην ΕΕ των καπιταλιστών που καμιά σχέση δεν έχει με την Ευρώπη των λαών.
Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αφού κορόιδεψαν για χρόνια με τα «χρυσά κουτάλια», κάθε φορά έβαζαν το λαό να ταυτίζει τους στόχους του με τους στόχους του κεφαλαίου.
Πότε με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, πότε με την ΟΝΕ, το ευρώ τώρα, τρομοκρατούν με το φόβο της «απομόνωσης».
Τρομοκρατούν για να κρύψουν ότι ο ελληνικός λαός, όπως και κάθε λαός, είναι μόνος του μέσα σε αυτή τη λυκοσυμμαχία.
Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, μαζί με το φόβο της απομόνωσης, καλλιεργούν και την προσδοκία της ανακούφισης που δήθεν θα προέλθει από την ανάκαμψη, την ανάκαμψη δηλαδή των λίγων, της καπιταλιστικής κερδοφορίας.
Ο λαός μας όμως πολύ σωστά λέει πως δεν γίνεται «και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος». Δεν γίνεται και κέρδη για το κεφάλαιο και δικαιώματα για την εργατική τάξη, το λαό.
Ευθύνη έχουν όλα τα κόμματα του ονομαζόμενου αντιμνημονιακού τόξου, του δήθεν «αντιμερκελισμού», της δήθεν «αντινεοφιλελεύθερης» και «αντιτραπεζικής» εκδοχής της ΕΕ και της Ευρωζώνης, τα κόμματα που κατακρίνουν επικεντρώνοντας σε ορισμένους υπεύθυνους, συγκαλύπτοντας έτσι την ουσιαστική τους στήριξη στην ΕΕ του κεφαλαίου, των μονοπωλίων.
Ο λαός, η νεολαία, όλοι και όλες πρέπει να απομονώσουν ακόμα πιο αποφασιστικά την εγκληματική οργάνωση των ναζί, τη Χρυσή Αυγή. Κανένας Έλληνας και Ελληνίδα, εργάτης, άνεργος, υπάλληλος, επαγγελματίας, αγρότης, επιστήμονας, φοιτητής και σπουδαστής δεν πρέπει να παρασυρθεί από την ύπουλη προπαγάνδα που προβάλλει αυτούς τους θρασύδειλους εγκληματίες σκοταδιστές. Να απομονωθούν ακόμα περισσότερο και εκλογικά και πολιτικά παντού.
Δεν χωράνε εδώ προεκλογικά κόλπα ψηφοθηρίας, είτε από τα κυβερνητικά κόμματα, είτε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Δεν μπορεί να είναι ψηφοθηρικό το κριτήριο αντιμετώπισης του ναζισμού. Κι αυτό αφορά και την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση.
Η πάλη κατά του φασισμού - ναζισμού πρέπει να έχει συνέπεια και συνέχεια. Στη ρίζα του χτυπιέται το κακό. Το επιμέρους κλάδεμα μπορεί και να βοηθά στην ενδυνάμωσή του. Και καλά η ΝΔ που είναι τμήμα αυτής της ονομαζόμενης ευρύτερης δεξιάς –κεντροδεξιάς και ακροδεξιάς. Κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όμως, τι ρόλο αλήθεια βαράνε συνομιλώντας με ναζιστές ή άλλοι ταυτιζόμενοι σε επιχειρηματολογία με τα φασιστοειδή, με αφορμή και την υπόθεση Μπαλτάκου;
Οι αποκαλύψεις με τον πρώην γγ του Υπουργικού Συμβουλίου, αλλά και όσα ακολούθησαν με νέες απειλές ενάντια στο ΠΑΜΕ στο Πέραμα, αποδεικνύουν ότι η Χρυσή Αυγή είναι μαντρόσκυλο, τσιράκι του συστήματος, που το χρησιμοποιεί κατά περίσταση σε βάρος του λαϊκού κινήματος.
Φίλοι και φίλες
Ο ΣΥΡΙΖΑ, λόγω επιπλέον και της θέσης του ως αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης συνειδητής εξαπάτησης.
Στις ευρωεκλογές χρειάζεται να τιμωρηθεί ο πυρήνας της πολιτικής και της δράσης των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η επιλογή τους υπέρ των μονοπωλίων, υπέρ του μονόδρομου της ΕΕ. Δεν συνιστά πραγματική τιμωρία η μετακίνηση από το ένα κόμμα του ευρωμονόδρομου στο άλλο, όπως από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ που εξαπατά το λαό ότι η ΕΕ, από τα μέσα και από τα πάνω με τις διαπραγματεύσεις και τάχα καλύτερες συμμαχίες, θα μετατραπεί σε «Ευρωπαϊκή Ένωση των λαών». Που έχει βάλει σκοπό του να γίνει ΠΑΣΟΚ στη θέση του παλιού ΠΑΣΟΚ που σάπισε, έτσι όπως αυτό αποδεικνύεται και από τις μετεγγραφές που έχει κάνει.
Απατηλή και χαμένη για το λαϊκό συμφέρον είναι η ψήφος στα κόμματα που χρόνια καλλιέργησαν την ευρωλαγνεία. Και τώρα που η ΕΕ αποκαλύφθηκε στα μάτια του ελληνικού και των άλλων λαών, τώρα κάνουν κριτική στην τρόικα, στους Ευρωπαίους, στους ξένους, την ίδια ώρα που συντρώγουν μαζί τους και τους δίνουν όρκους πίστης και υποταγής.
Τα κόμματα που στηρίζουν την ΕΕ πουλάνε στον ελληνικό λαό δήθεν «αντίσταση» και «πατριωτιλίκι» απέναντί της, ενώ συμφωνούν με όλες τις βασικές της επιλογές, τις έχουν ψηφίσει.
Τα κόμματα της αστικής διακυβέρνησης έκλεισαν έναν κύκλο 40 χρόνων που διαχειρίστηκαν τις επιλογές τις ΕΕ, όπου οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι.
Σήμερα το αστικό πολιτικό σύστημα φτιάχνει καινούργια αναχώματα, φυτεύει «Ελιές» πλάι σε «Ποτάμια», για να ανακόψουν την οργή του λαού, να διασκορπίσουν ανώδυνα σε καταδικασμένους και σε τηλεαστέρες -που σύντομα θα αποδειχτούν μεγάλες φούσκες- την καταδίκη απέναντι στην πολιτική της ΕΕ. Δεν μας ξεγελούν. Άλλωστε γι' αυτό φτιάχτηκαν αυτά τα εφήμερα σχήματα.
Δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ που κοροϊδεύει το λαό για την ΕΕ, κάνει βρώμικο παιχνίδι σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων, σπέρνει αυταπάτες. Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, στήριξε την ένταξη στην ΟΝΕ. Δεν μπορεί να έχεις ψηφίσει το μεγαλύτερο μνημόνιο των μνημονίων, το Μάαστριχτ, και μετά να λες δεν είδα, δεν κατάλαβα!
Αποτέλεσμα και της δικής του ψήφου είναι όσα περνάμε σήμερα. Δεν μπορεί να έχει κανείς εμπιστοσύνη στη διγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν μπορείς να κλείνεις τα μάτια και τα αυτιά μπροστά στις συνέπειες, να γίνεσαι θιασώτης της ευρωπαϊκής δήθεν ολοκλήρωσης.
Δεν μπορεί να κάνεις πως δεν ξέρεις ότι η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, το ΔΝΤ, ο ΟΑΣΑ πάνε πακέτο. Και να μη λες κουβέντα ότι αυτοί οι οργανισμοί είναι εργαλεία διαχείρισης για τους λίγους στην ΕΕ.
Τι εμπιστοσύνη μπορείς να έχεις σε ένα κόμμα που μέρα με τη μέρα το βλέπεις να μεταμορφώνεται σε ένα άλλο ΠΑΣΟΚ, αυτό που οι ίδιοι οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ εγκατέλειψαν; Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι καν η ριζοσπαστική αριστερά της ΕΔΑ των αγώνων, που καταψήφισε τη σύνδεση με την ΕΕ «του λάκκου των λεόντων», όπως την αποκαλούσε.
Είναι ένα μεταβατικό κόμμα των δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας και γι' αυτό τα εχθρικά προς το λαό μεγαλοσυμφέροντα έχουν επενδύσει πολλά στην πολιτική του.
Είναι κόμμα που πατάει σε δύο βάρκες: Από τη μια σηκώνει ακόμα και «κόκκινες παντιέρες», κατά περίσταση και ακροατήριο, ψαρεύοντας την ιστορική διαδρομή αγωνιστών, ακυρώνοντας τη βαθύτερη ουσία της διαδρομής τους και από την άλλη αγωνιά μαζί με τους βιομήχανους για την υγεία των κερδών τους.
«Η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται» λέει μια λαϊκή ρήση. Και ο ΣΥΡΙΖΑ με τα «σούρτα - φέρτα» με την πλουτοκρατία, μας λένε ότι «κακά μαντάτα έρχονται» για τους εργαζόμενους και για τον τόπο.
Αλλιώς μιλά στη Βουλή, με τρόπο που να δημιουργεί εντυπώσεις στο λαό ότι έχει πολιτική δήθεν με ριζική διαφορά από ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, κι αλλιώς μιλά στα διεθνή φόρα, που δίνει εξετάσεις στα μονοπώλια και φαίνεται να παίρνει «καλό» βαθμό.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δεσμεύεται, στην περίπτωση που γίνει κυβέρνηση, ούτε καν για αναπλήρωση των απωλειών του λαού τα τελευταία χρόνια. Την ίδια ώρα δεσμεύεται ότι θα δώσει νέες κρατικές ενισχύσεις, κρατικό χρήμα, στους δήθεν «υγιείς επιχειρηματίες» που θα σέβονται τη νομοθεσία, δηλαδή όλη αυτή τη νομοθεσία που έχει ψηφιστεί ελέω μνημονίου προς όφελός τους!
Για ποιο πράγμα ακριβώς δεσμεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ το λένε τα ίδια του τα κεντρικά στελέχη:
Όταν για παράδειγμα ο Σταθάκης λέει ότι η έκτακτη εισφορά είναι μία «τεχνική λεπτομέρεια», που «δεν είναι το βασικό πρόβλημα του φορολογικού συστήματος», και ότι «οι Έλληνες πληρώνουν λιγότερους φόρους»!
Όταν ο Δραγασάκης λέει ότι «η κρίση είναι δική μας». Όταν ο ίδιος επίσης απαντά ότι «το πρόγραμμα είναι υπό διαρκή εξέταση» και ότι «χρειάζεται μια στρατηγική προσαρμόσιμη»! Καταλαβαίνει κι ο πιο καλόπιστος και αφελής ότι τα εκστομίζουν αυτά όντας στην αντιπολίτευση, φανταστείτε τι έχει να γίνει άμα κληθούν να κυβερνήσουν!!!
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει περάσει στην απέναντι πλευρά από το λαό, στην πλευρά της αστικής τάξης, παρασύροντας με τη διγλωσσία του ριζοσπάστες αγωνιστές ότι τάχα μια δυνατή «ευρωπαϊκή αριστερά» θα κάνει τις αγέλες των λύκων περίπου αρνιά.
Δεν υπάρχει όμως απόφαση και οδηγία της ΕΕ που δεν οδήγησε στη συγκέντρωση του πλούτου, δηλαδή του κεφαλαίου, στην αρπαγή κατακτήσεων, στην καταστροφή αυτοαπασχολούμενων, επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων, αγροτών, χωρίς καμία άλλη προοπτική εργασίας.
Ο ευρωμονόδρομος, στον οποίο υποκλίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ, σημαίνει και αποδοχή των δεσμεύσεων της ΕΕ, υποταγή στο στόχο της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων. Καμιά αλλαγή προέδρου στην Κομισιόν δεν μπορεί να αλλάξει τον αντιδραστικό - αντιλαϊκό χαρακτήρα της ΕΕ, γιατί αυτή ιδρύθηκε και λειτουργεί για να θωρακίσει τα συμφέροντα των μονοπωλίων σε βάρος των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων.
Οι διεθνείς σύμμαχοι και τα στηρίγματα που επικαλείται, οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Ιταλίας, του Μεσογειακού Νότου, είναι εχθροί του λαού.
Καλλιεργεί μεθοδικά την υποστολή των αγώνων της εργατικής τάξης, προτείνει «εργασιακή ειρήνη». Στην πράξη γίνεται νεκροθάφτης των τελευταίων κατακτήσεων που έχουν απομείνει. Οι αγωνιστές, οι ριζοσπάστες, όσοι νιώθουν ότι παρασύρθηκαν, όσοι τον εμπιστεύτηκαν πριν 2 χρόνια, τώρα, όσο είναι ακόμα νωρίς, μπορούν να προβληματιστούν, να δουν χωρίς συναισθηματισμούς και ψεύτικες ελπίδες την αλήθεια, να συμπορευτούν σε αυτήν τη μάχη με το ΚΚΕ, δίνοντάς τους μεγαλύτερη δύναμη από αυτή που είχε τα προηγούμενα χρόνια.
Τέτοια δύναμη, έτσι ώστε η εργατική τάξη και τα σύμμαχα μαζί της λαϊκά στρώματα να γίνουν πραγματική αξιωματική αντιπολίτευση στα συμφέροντα των μονοπωλίων και της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ, για να ανοίξει ο δρόμος της Ελλάδας και της Ευρώπης, της φιλολαϊκής ανάπτυξης, με το λαό πραγματικά στην εξουσία.
Φίλες και Φίλοι,
Απευθυνόμαστε στον άνεργο, που είναι μέρος της εργατικής τάξης, που πετάχτηκε στο δρόμο και με αποφάσεις της ΕΕ. Αυτές υλοποίησαν τα κόμματα της ΕΕ στην Ελλάδα.
Ο θυμός των ανέργων και των οικογενειών τους μόνο με ψήφο στο ΚΚΕ μπορεί να πιάσει τόπο. Αυτό φοβούνται. Δυναμώνοντας και ψηφίζοντας το ΚΚΕ ισχυροποιείς την κινητήρια δύναμη των ταξικών αγώνων. Όποια άλλη επιλογή δίνει φιλί και ανάσα στον καπιταλισμό, αυτόν που γεννά την ανεργία.
Το ΚΚΕ δεν ξημεροβραδιάζεται στα σαλόνια της ΕΕ, όπως οι διάφοροι κουτοπόνηροι λεξιπλάστες, δημαγωγοί της σοσιαλδημοκρατίας του ΣΥΡΙΖΑ, που αλλάζουν θέσεις σαν τα πουκάμισα, υποσχόμενοι στους ανέργους, με περίσσιο θράσος, το πολύ πολύ να τους βρουν μια θέση στα «κοινωνικά πτωχοποιεία» της βαρβαρότητας του καπιταλισμού!
Ο τεράστιος πλούτος που βγήκε με τον ιδρώτα των εργαζομένων δε βγήκε για να κοιμάται ο λαός στα «κοινωνικά υπνωτήρια», να τρώει στα συσσίτια, στα δήθεν «κοινωνικά παντοπωλεία», να τρέχει για την υγεία του στα «κοινωνικά ιατρεία», να ντύνεται με τα περισσεύματα του καθενός.
Απευθυνόμαστε στον αυτοαπασχολούμενο που κλείνει την επιχείρησή του, όχι γιατί φταίει ο ίδιος, αλλά γιατί τον ανάγκασε η πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων της, γιατί στηρίζουν τον ανταγωνισμό ο οποίος είναι αδυσώπητος. Ισχύει στον καπιταλισμό ότι το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό.
Οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις της ΕΕ στην παραγωγή και το σύστημα διάθεσης γέμισαν με εκατοντάδες αλυσίδες καταστημάτων τροφίμων, υπηρεσιών τις γειτονιές. Πέταξαν στο δρόμο χιλιάδες οικογενειακές επιχειρήσεις και μαζί με τους επαγγελματίες και λιγοστούς εργαζόμενους που είχαν.
Ποιοι έβαλαν στο στόχαστρο τους επαγγελματοβιοτέχνες; Δεν ήταν οι πολιτικές αποφάσεις της ΕΕ; Δεν ήταν οι «υγιείς επιχειρηματίες» που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ; Οι ελεύθεροι επαγγελματίες γνωρίζουν καλά και από τα μέσα το ρόλο της ΕΕ. Δεν πρέπει να έχουν πλέον καμία αυταπάτη.
Η συμπόρευση με το ΚΚΕ είναι μονόδρομος. Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι κοινός τόπος να εκφράσουν τώρα την αντίθεση τους στην ΕΕ. Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι καταδίκη των κομμάτων που κλείδωσαν το λουκέτο των μαγαζιών τους!
Φίλοι και Φίλες,
Δίνουμε τη μάχη με μαχητικότητα και αισιοδοξία. Αντιπαλεύουμε το συμβιβασμό και τη μοιρολατρία, την απογοήτευση. Λέμε στο λαό μας:
ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
ΜΕ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ - ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ.
Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ταυτόχρονα ψήφος αντίστασης και προοπτικής.
Η ψήφος στο ΚΚΕ μπορεί να δώσει φτερά και δύναμη και στο ευρωπαϊκό κίνημα των εργαζομένων.
Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος καταδίκης των αντικομμουνιστικών διώξεων, της υποκίνησης υπαρκτών και ανύπαρκτων μειονοτικών ζητημάτων στα κράτη - μέλη, ψήφος κατά του ναζισμού - φασισμού, του ρατσισμού και του εθνικισμού, κατά των στρατοπέδων των ξένων εργατών.
Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος κατά της ιμπεριαλιστικής πολιτικής της ΕΕ, πέρα από προσχήματα, σε βάρος των λαών της Αφρικής, του σχεδίου για τον δήθεν εκδημοκρατισμό της Μέσης Ανατολής, των αντιδραστικών επιλογών κατά των λαών της Λατινικής Αμερικής, ιδιαίτερα της «κοινής θέσης της ΕΕ» κατά της Κούβας.
Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος που χαλάει τα σχέδια των καπιταλιστών και όσων πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ, να απομονώσουν το ΚΚΕ, να ανακόψουν την επίδρασή του στην ανασύνταξη του εργατικού, του κομμουνιστικού κινήματος στην Ευρώπη.
Το ΚΚΕ, με συνέπεια και συνέχεια, έδρασε από κοινού με άλλα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα, με δυνάμεις που αντιτίθενται στην ΕΕ και στην επίθεση του κεφαλαίου στην Ευρώπη.
Οι λαοί της Ευρώπης μπορούν να καταφέρουν κοινό χτύπημα στα κόμματα του ευρωμονόδρομου και του ευρωσυμβιβασμού.
Είναι σημαντικό, την άλλη μέρα από τις ευρωεκλογές, η ΕΕ και οι αστικές κυβερνήσεις - κεντροδεξιές και κεντροαριστερές- να μετράνε απώλειες, να έχει δεχτεί πλήγμα η πολιτική τους.
Αυτό το πλήγμα μπορεί να δοθεί με την υπερψήφιση των Κομμουνιστικών Κομμάτων, ριζοσπαστικών, γνήσια αντικαπιταλιστικών - αντιμονοπωλιακών δυνάμεων στην Ευρώπη, που αντιπαλεύουν την ΕΕ και τις ταξικές επιλογές της σε βάρος των εργαζομένων της Ευρώπης και εκτός αυτής.
Οι ευρωεκλογές μπορούν να συμβάλουν σε μια στροφή στο συσχετισμό προς όφελος του λαού. Με ισχυρό ΚΚΕ για μια πραγματικά ισχυρή εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση, μια ισχυρή αντιμονοπωλιακή - αντικαπιταλιστική λαϊκή συμμαχία για την εργατική - λαϊκή εξουσία.
Υπάρχει η πρόταση διεξόδου, η δυνατότητα οργάνωσης της παραγωγής και της κοινωνίας από το λαό, για το λαό. Αυτό που ακόμα λείπει είναι η αποφασισμένη, λαϊκή θέληση για σύγκρουση με τις δυνάμεις που την εμποδίζουν.
Η διέξοδος από την κρίση είναι:
Να κοινωνικοποιηθούν ο ορυκτός πλούτος, η Ενέργεια, οι Τηλεπικοινωνίες, οι Μεταφορές, το Εμπόριο, η γη, οι καπιταλιστικές αγροτικές, κτηνοτροφικές επιχειρήσεις, οι πλουτοπαραγωγικές πηγές, να γίνουν λαϊκή περιουσία. Δίπλα στον κοινωνικοποιημένο τομέα της οικονομίας να οργανωθεί ο παραγωγικός αγροτικός συνεταιρισμός.
Με αυτά τα εργαλεία μπορεί η εργατική - λαϊκή εξουσία να σχεδιάσει κεντρικά την οικονομία, να δώσει δύναμη στην ανάπτυξη των κλάδων και της περιφέρειας, να αναπτύσσονται αναλογικά αγροτική, βιομηχανική παραγωγή, κοινωνικές υπηρεσίες με κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών σε όλο και ευρύτερο επίπεδο.
Αυτή η κεντρικά σχεδιασμένη οικονομία, στη βάση της κοινωνικής ιδιοκτησίας των μέσων παραγωγής, είναι η μόνη που μπορεί να δώσει οριστική λύση στην ανεργία. Να καταργήσει την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Παιδεία, στον Πολιτισμό, στον Αθλητισμό, να αναπτύξει αποκλειστικά δημόσιες, δωρεάν, αναβαθμισμένες, σύγχρονες κοινωνικές υπηρεσίες. Να προστατεύσει τη μητρότητα, τα παιδιά, τους ηλικιωμένους, να διαμορφώσει προϋποθέσεις ελεύθερου χρόνου για όλους τους εργαζομένους, ιδιαίτερα για τις γυναίκες, να ευνοήσει τη συμμετοχή τους στα όργανα της εργατικής εξουσίας, από κάτω έως πάνω.
Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΑ ΑΠ' ΟΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΟ ΛΑΟ - ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ.
Η αποδέσμευση, που προβάλλει το ΚΚΕ, είναι ενταγμένη στον άλλο δρόμο ανάπτυξης υπέρ του λαού, στο δρόμο της ενοποίησης της Ευρώπης προς όφελος των λαών. Ο δρόμος του ΚΚΕ είναι ο διεθνιστικός δρόμος των λαών. Το ΚΚΕ προτείνει το δρόμο μιας πραγματικής διεξόδου για το λαό από την κρίση και τους πολέμους. Όλοι οι άλλοι δρόμοι έχουν δοκιμαστεί.
Φίλες και φίλοι,
Αυτές τις θέσεις του ΚΚΕ μπορούν να εκφράσουν και να φέρουν κοντά στο λαό, να τις κάνουν πράξη και στο Ευρωκοινοβούλιο, με προτάσεις νόμων και παρεμβάσεις, οι υποψήφιοι στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.
Το ΚΚΕ δεν έχει δεσμεύσεις, είναι ελεύθερο να υπερασπίσει τα λαϊκά συμφέροντα και στην Ευρώπη, γιατί δεν δεσμεύεται από καμιά αντιλαϊκή υπογραφή, από καμιά άτιμη συναλλαγή.
Στο ψηφοδέλτιο που σας παρουσιάζουμε σήμερα, βρίσκονται αγωνιστές και αγωνίστριες της ζωής, των λαϊκών αγώνων, κοντά στο λαό, στη νεολαία, αγωνιστές της δουλειάς, της επιστήμης, της τέχνης, της μόρφωσης.
Ανάμεσά τους βρίσκονται μέλη και στελέχη του ΚΚΕ, της ΚΝΕ, αλλά και αγωνιστές και αγωνίστριες συνεργαζόμενοι μαζί του, με τις ιδιαίτερες απόψεις τους, αποφασισμένοι όμως να συμπορευτούν με το ΚΚΕ στις ερχόμενες μάχες για το καλό του λαού μας.
Είναι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και πολιτικής ζωής του τόπου.
Εργάτες στα εργοστάσια, υπάλληλοι σε μαγαζιά, στο Δημόσιο, επαγγελματίες, αγρότες, καλλιτέχνες, διανοούμενοι, επιστήμονες, καθηγητές Πανεπιστήμιου, ένστολοι από τις Ένοπλες Δυνάμεις, το Πυροσβεστικό Σώμα.
Αγωνιστές που πριν μερικά χρόνια μπορεί να βρίσκονταν σε άλλα κόμματα ή ήταν ανένταχτοι.
Ανάμεσά τους είναι εργαζόμενοι συνδικαλιστές από το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, πρόεδροι μεγάλων Ομοσπονδιών του ιδιωτικού τομέα, πρόεδροι κλαδικών Συνδικάτων, Εργατικών Κέντρων, στελέχη του ΠΑΜΕ. Όπως:
- Ο Ζαριανόπουλος Σωτήρης, τραπεζοϋπάλληλος στην Τράπεζα Πειραιώς από τη Θεσσαλονίκη, μέλος της ΕΕ της ΓΣΕΕ και της Γραμματείας του ΠΑΜΕ.
- Η Ταβουλάρη Γιώτα, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φαρμάκου.
- Ο Τασιούλας Γιάννης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας.
- Η Παναγιωτάρα Νατάσα, πρόεδρος του ΕΚ Αμαλιάδας.
- Ο Καραντούσας Μανώλης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και πρόεδρος του Σωματείου της ΕΒΓΑ.
- Ο Κοράκης Μανώλης, μετανάστης στη Γερμανία, πρόεδρος του κλαδικού Σωματείου Τύπου και Χάρτου στη Φραγκφούρτη.
- Ο Πολίτης Παναγιώτης, μέλος του ΔΣ της ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας, μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΜ, πρόεδρος του κλαδικού Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας και του ΕΚ Φθιώτιδας.
- Η Χαλιού Έφη, μέλος του προεδρείου του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας και πρόεδρος του κλαδικού Σωματείου  Χρηματοπιστωτικών Επιχειρήσεων Αττικής.
- Ο Έξαρχος Νίκος, πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Νομού Ιωαννίνων.
- Η Χατζηδημητρίου Αγγέλα, πρόεδρος του Συνδικάτου Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Υπηρεσιών Εορδαίας, μέλος του ΔΣ Γυναικών Πτολεμαΐδας Κοζάνης.
Επίσης στο ψηφοδέλτιο βρίσκονται αρκετοί από τον αγροτικό χώρο, εκλεγμένοι σε Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων από την ΠΑΣΥ. Ανάμεσά τους:
- Ο Αγγέλου Νίκος, πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας, κτηνοτρόφος.
- Ο Μαρούδας Ρίζος, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, μέλος της Γραμματείας της ΠΑΣΥ.
- Ο Νταγκουνάκης Γιώργος, γεωτεχνικός, περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης, μέλος της ΚΕ  του ΚΚΕ και του Αγροτικού Τμήματός της.
Ακόμα:
- Ο Θεοδωρόπουλος Δημήτρης, επαγγελματίας, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ.
- Η Μαιρήνη Στεφανίδη, πρόεδρος της ΟΓΕ.
Στο ψηφοδέλτιο βρίσκονται νέοι και νέες της ΚΝΕ και των νεολαιίστικων αγώνων, του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος. Όπως:
- Ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Χιώνης Θοδωρής.
- Ο Νίκος Αμπατιέλος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, τελειόφοιτος ναυτιλιακών σποδών στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.
- Ο Βιτάλης Δημήτρης, χημικός μηχανικός, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, για χρόνια επικεφαλής του ΜΑΣ στο φοιτητικό χώρο.
- Ο Νικολάου - Αλαβάνος Λευτέρης, εκπρόσωπος του ΚΣ της ΚΝΕ στην ΠΟΔΝ, αλλά δραστηριοποιείται και ως μέλος της Γραμματείας της Λαϊκής Επιτροπής 5ου και 6ου Διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων.
Ακόμα
- Ο Μουράτ Χατζόγλου από την Ξάνθη, τελειόφοιτος Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας, μέλος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Εμποροϋπαλλήλων Νομού Ξάνθης.
Το ψηφοδέλτιό μας τιμούν με την παρουσία τους πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, καθηγητές από την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Ανάμεσά τους:
- Ο Μαργαρίτης Γιώργος, καθηγητής Σύγχρονης Κοινωνικής και Πολιτικής Ιστορίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
- Ο Κώστας Σιέττος επίκουρος καθηγητής του ΕΜΠ στη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, μέλος του ΔΣ του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού ΕΜΠ.
- Ο Λουγγής Τηλέμαχος, ομότιμος διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.
- Ο Αρβανιτίδης Αλέκος, γυμναστής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ.
- Η Δριμάλα Λούλα, δασκάλα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ.
- Η Καπέτη Θεανώ, εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Και
- Η Αράπη - Καραγιάννη Βίκη, φιλόλογος, πρώην βουλευτής του ΔΗΚΚΙ.
Επίσης επιστήμονες από διάφορους κλάδους όπως:
- Η Ρέντζιου Αφροδίτη, επιμελήτρια Ψυχιατρικής, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΕΝΓΕ, μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ, δημοτική σύμβουλος Ζωγράφου.
- Η Γαβαλά Μαρία, δικηγόρος από τη Λάρισα, μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας.
- Ο Κατσάς Αντώνης, δικηγόρος από την Καλαμάτα.
- Ο Παπαδόπουλος Μάκης, μηχανολόγος μηχανικός, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Ιδεολογίας και Οικονομίας της ΚΕ.
- Η Ράζου Λουίζα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, τεχνολόγος μηχανικός.
- Ο Παπαδάκης Κώστας, κοινωνικός λειτουργός, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, υπεύθυνος για θέματα Ευρώπης.
- Η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, δημοσιογράφος, εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου του Κόμματος, μέλος της ΚΕ.
Μαζί μας δίνουν τη μάχη από το χώρο του Πολιτισμού και του Αθλητισμού:
- Ο ηθοποιός Παύλος Ορκόπουλος.
- Η συγγραφέας Ερη Ρίτσου.
- Η πρόεδρος του Καλλιτεχνικού Οργανισμού Ποντίων Αθηνών Ελευθεριάδου Ρούλα.
- Ο Νικάκης Βασίλης που ήταν διεθνής διαιτητής ποδοσφαίρου και καθηγητής Διαιτησίας ΟΥΕΦΑ και δημοτικός σύμβουλος Αγρινίου.
Στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ φυσικά βρίσκονται οι 2 μέχρι σήμερα ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, που έδωσαν για πολλά χρόνια τη μάχη στις Βρυξέλλες, στο Στρασβούργο, μέσα στη χώρα μας. Είναι:
- Ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας, στέλεχος της ΠΝΟ και
- ο Μπάμπης Αγγουράκης, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ.
Τέλος, και δεν είναι τυχαίο ότι τους άφησα στο τέλος, παρότι τιμούν το ψηφοδέλτιο, συναγωνιστές από το χώρο των ένστολων, τόσο από τις Ένοπλες Δυνάμεις, όσο και από το Πυροσβεστικό Σώμα. Πρόκειται για τους:
- Γιώργο Ντουνιαδάκη, υποναύαρχο ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος υπηρέτησε την πατρίδα και το λαό από υπεύθυνες υψηλές θέσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις για την άμυνα της χώρας και σήμερα δραστηριοποιείται στην Κίνηση για την Εθνική Άμυνα, καθώς και
- ο Μιχάλης Μιχαήλ, απόστρατος σήμερα ανθυποπυραγός, ο οποίος υπήρξε μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, παλεύοντας για τα δίκαια αιτήματα του κλάδου του, ενός Σώματος που προσφέρει στον κρίσιμο τομέα της προστασίας της χώρας από τις καταστροφικές πυρκαγιές.
Όλους αυτούς, λοιπόν, σας παρουσιάζουμε σήμερα, δίνουμε το ολοκληρωμένο ψηφοδέλτιο με 42 υποψήφιους, όσους προβλέπονται από το νέο νόμο.
Με τη συμβολή όλων μπορούμε να φέρουμε το αισιόδοξο, ανατρεπτικό, ελπιδοφόρο μήνυμα του ΚΚΕ, απ΄ άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα, ψηφίζοντας, ενισχύοντας το ΚΚΕ παντού, ακριβώς γιατί δύναμη κι ελπίδα είναι του λαού».
Κατηγορία: Εκλογές Μάης 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.