Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Ουκρανία: 5 νεκροί, τουλάχιστον, από την επιχείρηση του στρατού σε Ντόνετσκ Μαριούπολη και Σλαβιάνσκ

Photo Copyright - en.ria.ru
Ουκρανία: Σε εξέλιξη επιχείρηση του στρατού σε Ντόνετσκ Μαριούπολη και Σλαβιάνσκ
Σε εξέλιξη είναι όπως όλα δείχνουν η επιχείρηση του ουκρανικού στρατού για την ανακατάληψη των Ντόνετσκ, Σλαβιάνσκ και Μαριούπολης, οι οποίες βρίσκονται στα χέρια των ρωσόφωνων αυτονομιστών.
Ντόνετσκ
Το υπουργείο Άμυνας της νέας εξουσίας του Κιέβου ανακοίνωσε ότι τα ξημερώματα σημειώθηκε ανταλλαγή πυρών μεταξύ ουκρανικών δυνάμεων και ενόπλων τη νύχτα στο Ντόνετσκ στην Ανατολική Ουκρανία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, Ουκρανοί στρατιώτες απώθησαν την επίθεση των ενόπλων σε αποθήκη όπλων.
Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε, αλλά η ζωή του δεν είναι σε κίνδυνο.
Τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι στις 2.00 το πρωί ακούστηκαν «πυροβολισμοί, εκρήξεις και ριπές αυτόματων όπλων. Οι επιτιθέμενοι έβαλλαν με αυτόματα όπλα και εκτοξευτές χειροβομβίδων» ανέφερε το υπουργείο Άμυνας. «Οι εγκαταστάσεις είναι επί του παρόντος υπό τον έλεγχο του ουκρανικού στρατού», ανέφερε το υπουργείο.
 Η πόλη πολιορκείται από ελαφρά θωρακισμένα του ουκρανικού στρατού (Πηγή: REUTERS/Marko Djurica)
Σλαβιάνσκ
Οι συγκρούσεις κοντά στην είσοδο της πόλης Σλαβιάνσκ, η οποία αποτελεί προπύργιο φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία και πολιορκείται από ελαφρά θωρακισμένα του ουκρανικού στρατού, στοίχισαν τη ζωή τουλάχιστον ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό άλλου ενός, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές στην περιοχή.
«Σύμφωνα με πληροφορίες που διαθέτουν οι υπηρεσίες υγείας της περιφερειακής κυβέρνησης υπάρχουν ένας νεκρός και ένας τραυματίας», ανέφερε το γραφείο Τύπου της περιφέρειας Ντονέτσκ. Ο τραυματίας νοσηλεύεται στη Σλαβιάνσκ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Ωστόσο το «υπουργείο Εσωτερικών» της νέας εξουσίας του Κιέβου ανακοίνωσε ότι οι νεκροί στη Σλαβιάνσκ είναι «μέχρι και 5».
«Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων έως και πέντε τρομοκράτες εξοντώθηκαν» και «ένας στρατιώτης τραυματίστηκε» στις τάξεις των ουκρανικών δυνάμεων, όπως ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του. Τρία οδοφράγματα των αυτονομιστών στην είσοδο της πόλης «καταστράφηκαν», προσέθεσε.
Το κτήριο του δημαρχείου της Μαριούπολης ήταν υπό κατάληψη από τις 13 Απριλίου (φωτογραφία αρχείου) - REUTERS/STRINGER.
Μαριούπολη
Οι ουκρανικές δυνάμεις ανέκτησαν τον έλεγχο του δημαρχείου της Μαριούπολης, του λιμανιού στη νοτιοανατολική Ουκρανία με πληθυσμό 500.000 κατοίκων, το οποίο είχε καταληφθεί από αυτονομιστές, ύστερα από συγκρούσεις τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, που προκάλεσαν τον τραυματισμό πέντε ανθρώπων, ανακοίνωσαν οι αρχές.
«Το δημαρχείο απελευθερώθηκε», έγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Aβάκοφ στη σελίδα του στο Facebook, δεσμευόμενος να δοθεί «σκληρή απάντηση, μέχρις εξοντώσεως, στους τρομοκράτες». Το κτήριο είχε καταληφθεί από τις 13 Απρίλη.
Η αστυνομία της Μαριούπολης διευκρίνισε με ανακοίνωσή της ότι τα ξημερώματα πραγματοποίησε επιχείρηση αφού είχε εντοπίσει ομάδα τριάντα ανδρών οπλισμένων με μπαστούνια του μπέιζμπολ, που προσπαθούσαν να μπουν στο κτήριο για να ζητήσουν την απελευθέρωσή του. «Ξέσπασαν ταραχές» και τότε οι δυνάμεις της τάξης παρενέβησαν, εξήγησε η αστυνομία διευκρινίζοντας ότι πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν.
Το βράδυ της 16ης Απρίλη, περί τα 300 άτομα πραγματοποίησαν έφοδο εναντίον βάσης των ειδικών δυνάμεων του υπουργείου Εσωτερικών, η οποία απέχει μερικές εκατοντάδες μέτρα από το δημαρχείο.
Η επίθεση απωθήθηκε, τρεις δράστες σκοτώθηκαν και 13 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.