Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Ουκρανία: Κινήσεις της νέας ηγεσίας για να ελέγξει την κατάσταση στο Ντονέτσκ

Από τη συνάντηση του Γιάτσενιουκ
με εκπροσώπους των τοπικών αρχών και επιχειρηματίες (φώτο: AP)

Ο πρωθυπουργός της νέας ηγεσίας της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ μετέβη σήμερα στο Ντονέτσκ, στην ανατολική περιφέρεια της χώρας, σε μια προσπάθεια για έλεγχο της κατάστασης, με τους φιλορώσους που έχουν καταλάβει το κυβερνείο της πόλης, τους οποίους το Κίεβο απειλεί να απομακρύνει με τη βία.
Παράλληλα, ενισχύονται οι στρατιωτικές κινήσεις στις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας παρά τις αντιδράσεις των ντόπιων πληθυσμών.
Ο Γιατσενιούκ είχε συνομιλίες με εκπροσώπους του δήμου και των τοπικών αρχών, όπως και με επιχειρηματίες, μεταξύ τους ο Ρινάτ Αχμέτοφ, ολιγάρχης και ο πλουσιότερος άνθρωπος της χώρας, ο οποίος παλιότερα συνεργαζόταν με την κυβέρνηση Γιανουκόβιτς.
Από πολλούς θεωρείται ότι ο Αχμέτοφ, τις τελευταίες ημέρες είχε αναλάβει μεσολαβητικό ρόλο για επαφές μεταξύ των αρχών και των εκπροσώπων των ντόπιων πληθυσμών που διαδηλώνουν.
Νέες δηλώσεις Λαβρόφ
«Αυτή τη στιγμή, η υποκίνηση αντιρωσικών αισθημάτων στο πλαίσιο μίας συγκυρίας ανόδου του ρατσισμού και της ξενοφοβίας σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αύξησης του αριθμού των υπερεθνικιστικών οργανώσεων και της συγκαταβατικής διάθεσης προς τον νεοναζισμό, είτε στην Ουκρανία ή αλλού, απειλεί κατά προφανή τρόπο την ευρωπαϊκή σταθερότητα», δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σύμφωνα με το πρακτορείο Ria-Novosti. 

Ακόμη, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας ζήτησε επίσης «νομικές» εγγυήσεις για την ουδετερότητα της Ουκρανίας, υπογραμμίζοντας την αντίρρηση της Μόσχας στην ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.  
Επίσης, κάλεσε την ηγεσία στο Κίεβο να εφαρμόσει «πραγματικές μεταρρυθμίσεις» για την έξοδο από την κρίση, λέγοντας ότι η αποκλιμάκωση είναι εφικτή, εάν εγκαταλειφθούν «οι προσπάθειες νομιμοποίησης της ηγεσίας του Μαϊντάν».
Δε θα εκδοθεί ο Γιανουκόβιτς στην Ουκρανία
Οι ρωσικές αρχές δεν θα εκδώσουν τον Βίκτορ Γιανουκόβιτς στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο γενικός εισαγγελέας της Ρωσίας αποκαλώντας τον ανατραπέντα ηγέτη της Ουκρανίας «νόμιμο πρόεδρο με πλήρεις εξουσίες», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.
Οι νέες αρχές στην Ουκρανία ξεκίνησαν τη διαδικασία για την έκδοση του Γιανουκόβιτς στα τέλη Φλεβάρη, λίγο μετά τη φυγή του από το Κίεβο και την άφιξή του στη Ρωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.