Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Ουκρανία: Προαναγγέλλεται καταστολή των φιλορωσικών διαδηλώσεων – «Κυρίαρχη Δημοκρατία» ανακηρύχθηκε στο Ντονέτσκ

 
Ουκρανία: Καταστολή των φιλορωσικών διαδηλώσεων προαναγγέλλει ο Τουρτσίνοφ

«Αντιτρομοκρατικά μέτρα(!) εναντίον αυτών που έχουν πάρει τα όπλα» προανήγγειλε ο προσωρινός πρόεδρος της νέας αστικής εξουσίας της Ουκρανίας Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, αναφερόμενος στις διαδηλώσεις που γίνονται σε τρεις πόλεις της Ανατολικής Ουκρανίας, το Χάρκοβο, το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ, με αίτημα την ανεξαρτητοποίηση των ανατολικών περιοχών της χώρας.


Ο Τουρτσίνοφ είπε ότι οι διαδηλώσεις δείχνουν πως οι εχθροί της Ουκρανίας «εφαρμόζουν το κριμαϊκό σενάριο», κάτι που όπως είπε «δεν θα το επιτρέψουμε».

ΟΑΣΕ - ΝΑΤΟ: Παραμένει η αυξημένη στρατιωτική παρουσία της Ρωσίας

Την ίδια ώρα ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) δήλωσε σήμερα πως η Ρωσία έχει συγκεντρώσει χιλιάδες στρατιώτες κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία και κάλεσε τη Μόσχα να λάβει μέτρα για την αποκλιμάκωση της κατάστασης.  
  • «Έχουμε ισχυρά στοιχεία ότι υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες στρατεύματα στα σύνορα και μάλιστα όχι στις θέσεις ή τις φρουρές που είναι φυσιολογικές σε καιρό ειρήνης», δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ο Αμερικανός πρεσβευτής Ντάνιελ Μπέιρ μετά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε ο 57μελής ΟΑΣΕ για να συζητήσει το θέμα.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ένας ανώτερος στρατιωτικός του ΝΑΤΟ δήλωσε σήμερα ότι η συμμαχία δεν έχει διαπιστώσει «σημαντικές μεταβολές στη διασπορά των ρωσικών στρατευμάτων ανατολικά των συνόρων της Ουκρανίας».

Αξιωματούχοι του NATO υπολογίζουν ότι η Ρωσία έχει αναπτύξει περίπου 40.000 στρατιώτες κοντά στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας.

«Μπλόκο» του ΝΑΤΟ σε Ρώσους αξιωματούχους

Παράλληλα, το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα περιορίσει την πρόσβαση των Ρώσων διπλωματών στο αρχηγείο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας μετά την απόφασή του να αναστείλει τη συνεργασία με τη Μόσχα εξαιτίας της προσάρτησης της Κριμαίας.
  • «Η διευρυμένη πρόσβαση στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ θα στερηθεί σε όλους τους εκπροσώπους της ρωσικής αποστολής εκτός από το Ρώσο πρεσβευτή, τον αναπληρωτή του και δύο μέλη του προσωπικού», αναφέρει το ΝΑΤΟ σε ανακοίνωσή του.
  • «Στην περίπτωση που οποιοδήποτε άλλο μέλος της ρωσικής αποστολής ζητήσει πρόσβαση για επίσημη εργασία, θα ισχύσουν οι τυπικοί κανόνες για τους επισκέπτες. Αυτό σημαίνει ότι τα μέλη του προσωπικού θα πρέπει να προαναγγέλλονται, θα καταγράφεται (η επίσκεψή τους) και θα συνοδεύονται», συνεχίζει η ανακοίνωση.
902

Ουκρανία: Ανεβαίνει το θερμόμετρο στην ανατολική χώρα - «Κυρίαρχη Δημοκρατία» ανακηρύχθηκε στο Ντονέτσκ

Οι διαδηλωτές που έχουν καταλάβει από την Κυριακή το κτίριο της τοπικής διοίκησης στο Ντονέτσκ, στη ρωσόφωνη Ανατολική Ουκρανία, ανακήρυξαν σήμερα μια «κυρίαρχη δημοκρατία», δήλωσε ένας από τους αντιπροσώπους τους στους δημοσιογράφους που βρίσκονται επιτόπου.
Δεν δόθηκε άδεια στους δημοσιογράφους να μπουν στο κτίριο, αλλά ο αντιπρόσωπος αυτός τους ανακοίνωσε την είδηση το μεσημέρι μπροστά από την κεντρική είσοδο.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων «Ιντερφάξ», οι διαδηλωτές αποφάσισαν να οργανώσουν ένα δημοψήφισμα για την περιφερειακή κυριαρχία τους πριν από τις 11 Μάη.
Ο ιστότοπος τοπικών ειδήσεων «Ostrov» ανέφερε από την πλευρά του πως αποφάσισαν να ζητήσουν να ενταχθούν στη Ρωσική Ομοσπονδία.
Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Ίντερνετ για μια συνέλευση που έκαναν οι διαδηλωτές, δείχνει έναν άνδρα που λέει: «Κηρύσσω τη δημιουργία του κυρίαρχου κράτους της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ».
Ο άνδρας αυτός εμφανιζόταν ήδη χθες, Κυριακή, ως ένας από τους επικεφαλής των διαδηλωτών που κατέλαβαν τα γραφεία της περιφερειακής διοίκησης στο Ντονέτσκ, έπειτα από σύντομες συμπλοκές με την αστυνομία.
Μερικές δεκάδες φιλορώσοι διαδηλωτές ήταν συγκεντρωμένοι μπροστά από το κτίριο της τοπικής διοίκησης για να χειροκροτήσουν αυτή την ανακήρυξη, ωστόσο αυτοί που διαμαρτύρονται δεν φαίνεται να ελέγχουν άλλα τμήματα της πόλης αυτής του ενός εκατομμυρίου κατοίκων.
Η νέα εξουσία του Κιέβου έστειλε τη νύκτα στο Ντονέτσκ τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, αρμόδιο για θέματα ασφαλείας.
Χθες οι διαδηλωτές είχαν επίσης πάρει τον έλεγχο του κτιρίου της τοπικής διοίκησης στο Χάρκοβο, πάντα στη ρωσόφωνη Ανατολική Ουκρανία.
Ωστόσο, έπειτα από διαπραγματεύσεις, οι διαδηλωτές αποχώρησαν και το κτίριο είναι και πάλι σήμερα υπό κυβερνητικό έλεγχο, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ, ο οποίος μετέβη επιτόπου.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.