Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Ουκρανία: Λεηλασία και εμπρησμός της έδρας του ΚΚ

Ο εμπρησμός στο κτίριο τού ΚΚ έγινε χτες το βράδυ περίπου στις 22:20 (9/4) και, σύμφωνα με το δελτίο τύπου τής πυροσβεστικής τού Κίεβου, η πυρκαγιά εξαπλώθηκε σε τέσσερις ορόφους και κατέστρεψε 220 τετραγωνικά μέτρα από τα γραφεία τού κόμματος. Ευτυχώς δεν υπήρξε καμία απώλεια ζωής.
Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 0:44.
Ο γενικός γραμματέας τού ΚΚ Πέτρο Σιμονένκο δήλωσε ότι πρόκειται για μια ακόμα εγκληματική πράξη.
«Οι υπεύθυνοι τού εγκλήματος είναι τα πολιτικά κόμματα και τα μέλη τής εκτελεστικής εξουσίας που σήμερα διευθύνουν τη Βερχόβνα Ράντα».
Ο Π. Σιμονένκο υπογραμμίζει ότι
τα γεγονότα τής περασμένης νύχτας αποδεικνύουν ένα μόνο πράγμα, ότι «οι εμπρηστές χρησιμοποίησαν ναζιστικές μεθόδους για να συγκαλύψουν τα εγκλήματά τους».
Ο Π. Σιμονένκο επίσης υπενθύμισε ότι
«οι εμπρηστές δεν κατέστρεψαν μόνο τα γραφεία τής κεντρικής επιτροπής τού ΚΚ, αλλά η πράξη τους συνιστά επίσης επίθεση στα εκ. των ουκρανών πολιτών που ψήφισαν το κόμμα».
«Είδαμε επίσης να καίγονται βιβλία, πράγμα για το οποίο υπάρχει ιστορικό προηγούμενο. Θέλω να υπογραμμίσω για μια ακόμη φορά ότι οι πλιατσικολόγοι έδρασαν ανεμπόδιστα καταστρέφοντας τα γραφεία, καίγοντας βιβλία, τις σημαίες, τα ενθύμια και τα εμβλήματα τής νίκης,[*] προσβάλλοντας έτσι τη μνήμη των προγόνων μας».
Και κατέληξε λέγοντας ότι
«η Ευρώπη πρέπει να κατανοήσει ότι στην Ουκρανία έχει επιβληθεί ένα φασιστικό καθεστώς που αποτελεί απειλή για την παγκόσμια κοινότητα».
Ο Π. Σιμονένκο κατά την κοινοβουλευτική συνεδρίαση που διεξάγεται αυτή τη στιγμή στο ουκρανικό κοινοβούλιο καταγγέλλει την καταστροφή των κεντρικών κτιρίων τού ΚΚ Ουκρανίας, την αδιαφορία των αρχών απέναντι στα 3 εκ. των ψηφοφόρων που ψήφισαν το ΚΚ Ου και την άμεση συνέργεια των μελών της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας στην καταστροφή και τον εμπρησμό των κτιρίων τής κεντρικής επιτροπής τού κόμματος.
Ο κομμουνιστής ηγέτης καταγγέλλει επίσης την στάση των κληρονόμων του φασισμού που σήμερα λυμαίνονται τις περιοχές που πλήρωσαν το βαρύτερο τίμημα στον αντιφασιστικό αγώνα.
  • Ο Σιμονονένκο καλεί την Ευρώπη να να βγάλει τις παρωπίδες και να αναγνωρίσει τον εθνικιστικό και φασιστικό χαρακτήρα τού σημερινού καθεστώτος τού Κίεβου. Δηλώνει επίσης ότι το κομμουνιστικό κόμμα θα απόσχει από τις κοινοβουλευτικές εργασίες μέχρις ότου διαταχθεί έρευνα για τον εμπρησμό.
Σήμερα στη Ράντα: το Κόμμα των Περιφερειών θα απέχει από κάθε ψηφοφορία μέχρις ότου δοθεί αμνηστία στους διαδηλωτές της νοτιοανατολικής Ουκρανίας που διαδηλώνουν για τα δίκαια αιτήματά τους· όπως ήδη αναφέρθηκε, το ΚΚ Ουκρανίας έχει αναστείλει τη συμμετοχή του στις κοινοβουλευτικές εργασίες έως ότου συλληφθούν οι (γνωστοί στις αρχές) υπεύθυνοι για τον εγκληματικό εμπρησμό τής έδρας του στο Κίεβο.
[*] Αναφέρεται στην επέτειο τής απελευθέρωσης τής Οδησσού 10/4/44.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.