Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Ουκρανία: Παρουσία του Αμερικανού αντιπροέδρου, μήνυμα στήριξης στη νεοναζιστική ηγεσία του Κιέβου

Ο Τζ. Μπάϊντεν με τον υπ. Εξωτερικών της Ουκρανίας (πηγή: ΑΡ)
Ουκρανία: Στο Κίεβο ο Αμερικανός αντιπρόεδρος
Με στόχο την αποστολή ξεκάθαρου μηνύματος στήριξης των ΗΠΑ στην νεοναζιστική νέα ηγεσία του Κιέβου, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα συναντηθεί σήμερα με μέλη της ουκρανικής ηγεσίας στο Κίεβο, μία ημέρα αφού Ουάσινγκτον και Μόσχα ζήτησαν την εφαρμογή της συμφωνίας της Γενεύης για τον τερματισμό της κρίσης, που έχει λάβει την μορφή αυτονομιστικής εξέγερσης στο ανατολικό τμήμα της χώρας.
Ο αμερικανός αντιπρόεδρος, ο πρώτος υψηλόβαθμος αξιωματούχος των ΗΠΑ που επισκέπτεται το Κίεβο μετά τον υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέριστις 4 Μαρτίου, θα συναντηθεί σήμερα με τον «πρόεδρο» της νέας εξουσίας Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ και στη συνέχεια με τον «πρωθυπουργό» Αρσένι Γιατσενιούκ.
Σύμφωνα με αμερικανό αξιωματούχο που συνοδεύει τον Τζο Μπάιντεν, η έμφαση θα δοθεί στην ανάγκη για «εθνική ενότητα» και για την «επείγουσα εφαρμογή» της συμφωνίας της Γενεύης, προϊόντος των τετραμερών συνομιλιών της περασμένης εβδομάδας (ΗΠΑ-Ρωσία-ΕΕ-Ουκρανία). Ο αμερικανός αντιπρόεδρος θα συζητήσει επίσης με τους συνομιλητές του τα μέτρα για την οικονομική σταθεροποίηση της χώρας.
Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Τζον Κέρι ζήτησε από τη Μόσχα να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για την εφαρμογή της συμφωνίας της Γενεύης και να καλέσει δημόσια τους αυτονομιστές να αποχωρήσουν από τα δημόσια κτίρια που έχουν παρανόμως καταλάβει, σύμφωνα με ανακοίνωση της εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζένιφερ Ψάκι.
Για κυρώσεις και κατά του ίδιου του Ρώσου Προέδρου κάνουν λόγο οι ΗΠΑ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν ενδεχομένως να επιβάλλουν κυρώσεις σε Ρώσους αξιωματούχους αναφορικά με την κρίση στην Ουκρανία, δήλωσε τη Δευτέρα η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών. Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια συνέντευξης που έδωσε μέσω του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης, Twitter σχετικά με το εάν οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να επιβάλουν κυρώσεις προσωπικά στον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, η Ψάκι απάντησε: «Είναι υπό εξέταση πολλοί αξιωματούχοι.
Σε πολλούς ενδέχεται να επιβληθούν κυρώσεις πριν εξετάσουμε το ενδεχόμενο να γίνει το ίδιο και στον πρόεδρο Πούτιν».
Νωρίτερα, απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπάρχει η προοπτική επιβολής κυρώσεων σε πρόσωπα, εταιρείες και επιχειρηματικού τομείς, η Ψάκι απάντησε:
«Ναι. Είναι σημαντικό να καθορίσουμε τις συνέπειες. Οι ΗΠΑ είναι σε θέση να επιβάλουν κυρώσεις σε πρόσωπα, επιχειρήσεις και τομείς. Σκοπός δεν είναι οι κυρώσεις. Σκοπός είναι η αποκλιμάκωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.