Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Ουκρανία: Ετοιμάζεται βίαιη επέμβαση – Ο Πούτιν καλεί τον Ομπάμα να μην επιτρέψει τη χρήση βίας και την αιματοχυσία – Οικονομική στήριξη της ΕΕ στην κυβέρνηση του Κιέβου

Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν - Ομπάμα για τις εξελίξεις στην Ουκρανία
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κάλεσε τον Μπαράκ Ομπάμα να χρησιμοποιήσει στο μέγιστο τις δυνατότητες που διαθέτει η αμερικανική πλευρά, ώστε να μην επιτρέψει τη χρήση βίας και την αιματοχυσία, αναφέρει η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου, σχετικά με την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν το βράδυ της Δευτέρας οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Ρωσίας.
Όπως αναφέρει η ρωσική προεδρία,
«σε απάντηση στην ανησυχία που διατύπωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, για την δήθεν εξελισσόμενη ρωσική εμπλοκή στη Ν/Α Ουκρανία, ο πρόεδρος της Ρωσίας επισήμανε ότι παρόμοιοι ισχυρισμοί βασίζονται σε αβάσιμες πληροφορίες».
  • «Η σημερινή ουκρανική εξουσία πρέπει να σκέφτεται πρωτίστως πώς πραγματικά θα εντάξει όλες τις βασικές πολιτικές δυνάμεις και περιοχές σε διαφανή διαδικασία διαμόρφωσης νέου Συντάγματος, που θα εγγυάται τα βασικά δικαιώματα και ελευθερίες των πολιτών, την ομοσπονδιακή συγκρότηση της χώρας και το ουδέτερο καθεστώς της», είπε κατά το Κρεμλίνο ο Ρώσος πρόεδρος στον Αμερικανό ομόλογό του.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, συμφωνήθηκε μεταξύ των δύο ηγετών να συνεχιστούν οι προσπάθειες για την αναζήτηση οδών διπλωματικής συνεργασίας στο πλαίσιο της κατάστασης στην Ουκρανία ενόψει της σχεδιαζόμενης τετραμερούς συνάντησης στη Γενεύη, την Πέμπτη 17 Απρίλη, μεταξύ ΕΕ, Ρωσίας, ΗΠΑ, Ουκρανίας.
Από την πλευρά του Λευκού Οίκου ανακοινώθηκε ότι ο Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε κατά η διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας από το Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν να χρησιμοποιήσει την επιρροή του για να πεισθούν οι φιλορώσοι ένοπλοι της Ανατολικής Ουκρανίας να καταθέσουν τα όπλα.
Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε επίσης
  • «τη βαθιά το ανησυχία για την υποστήριξη που παρέχει η ρωσική κυβέρνηση προς τις ενέργειες των ενόπλων αυτονομιστών που απειλούν να κλονίσουν και να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση της Ουκρανίας».
902

Αστυνομικές δυνάμεις σε τοπικό κυβερνείο στην ουκρανική πόλη Λουχάνσκ, σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από τα σύνορα με τη Ρωσία (φωτό: AP)
ΕΝΩ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΒΙΑΙΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Νέα οικονομική στήριξη προς την κυβέρνηση του Κιέβου αποφάσισε η ΕΕ 


Συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα η αντιπαράθεση στην Ουκρανία και ενώ το επίκεντρό της έχει μετατεθεί εδώ και αρκετές μέρες στις ανατολικές περιοχές της χώρας.
Απειλές από την κυβέρνηση του Κιέβου
Η αντιδραστική κυβέρνησης του Κιέβου επιμένει σε όλους τους τόνους να δηλώνει ότι προετοιμάζεται  μεγάλης κλίμακας βίαιη επιχείρηση για την καταστολή των διαδηλωτών, κυρίως ρωσόφωνων, που διαμαρτύρονται στην Ανατολική Ουκρανία έχοντας καταλάβει δημόσια κτίρια. 
Διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα μεταδίδουν ότι ρωσόφωνοι καταλαμβάνουν αστυνομικά τμήματα, με τελευταία σημαντική αναφορά την κατάληψη του αρχηγείου της αστυνομίας στην πόλη Χορλίβκα το μεσημέρι της Δευτέρας, με παράλληλες αναφορές για τραυματισμούς.
Η ΕΕ στηρίζει οικονομικά την ουκρανική κυβέρνηση - Συνεχίζεται η αντιπαράθεση στον ΟΗΕ
Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ σε σημερινή τους συνεδρίαση στο Λουξεμβούργο αποφάσισαν τη χορήγηση δανείου ύψους 1 δισ. ευρώ στην κυβέρνηση της Ουκρανίας, ποσό που θα προστεθεί στα 610 εκατ. που έχει συμφωνήσει να χορηγήσει η ΕΕ στο Κίεβο, αλλά δεν έχει ακόμη εκταμιευτεί.
Παράλληλα, ετοιμάζεται το έδαφος για μεγάλη μείωση των τελωνειακών δασμών των εμπορευμάτων που παράγονται στην Ουκρανία και εισάγονται από χώρες - μέλη της ΕΕ, σε μια κίνηση που αντικειμενικά φέρνει πιο κοντά την ουκρανική καπιταλιστική οικονομία στο ευρωενωσιακό αντιδραστικό οικοδόμημα.
Ωστόσο, στο ζήτημα της επιβολής κυρώσεων απέναντι στη Ρωσία, εμφανίσθηκαν για ακόμη μια φορά διαφορετικές προσεγγίσεις, κάτι που αντανακλά τις ενδοαστικές αντιπαραθέσεις τόσο σε εθνικό επίπεδο σε κάθε χώρα - μέλος της ΕΕ, αλλά και στην προκειμένη τις αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε αστικές τάξεις κρατών - μελών της ίδιας της λυκοσυμμαχίας, εξαιτίας του πλέγματος οικονομικών σχέσεων που διατηρούν με την καπιταλιστική Ρωσία.
Πιο επιθετικοί απέναντι στη Ρωσία και υπέρ της επιβολής σκληρότερων κυρώσεων τάχθηκαν με δηλώσεις τους οι υπουργοί Εξωτερικών της Βρετανίας και της Πολωνίας, ενώ αντίθετα οι υπουργοί Εξωτερικών Ιταλίας, Σουηδίας, Ολλανδίας και Λουξεμβούργου σε αυτήν τη φάση εμφανίστηκαν περισσότερο επιφυλακτικοί.
Την ίδια ώρα συνεχίζεται η αντιπαράθεση στο πλαίσιο της έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ (διαβάστε αναλυτικότερα εδώ).

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.