Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Ουκρανία: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στις ανατολικές περιοχές παρά την πολύμορφη καταστολή – Καταλήψεις από αυτονομιστές – Νεοναζί «χούλιγκαν» επιτέθηκαν σε διαδηλωτές στο Χάρκοβο – 14 τραυματίες

Ουκρανία: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στις ανατολικές περιοχές παρά την πολύμορφη καταστολή

Ένοπλοι φιλορώσοι διαδηλωτές κατέλαβαν το αρχηγείο της αστυνομίας και το δημαρχείο της πόλης Κονσταντινόφκα της ανατολικής Ουκρανίας, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της φιλοδυτικής πραξικοπηματικής κυβέρνησης του Κιέβου.
«Στις 6:00 π.μ περίπου 30 αυτονομιστές εισήλθαν στο αρχηγείο της αστυνομίας και κατέλαβαν το ισόγειο. Διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη με τον αρχηγό της τοπικής αστυνομίας. Δεν γνωρίζουμε ποια είναι τα αιτήματά τους», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Λαρίσα Βολκόβα.
Την ίδια ώρα ο επικεφαλής του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), υπουργός Εξωτερικών της Ελβετίας καταδίκασε την Κυριακή την κράτηση των «παρατηρητών» του ΟΑΣΕ από τις ομάδες αυτοάμυνας των εξεγερμένων στις ανατολικές περιοχές και απηύθυνε έκκληση για την απελευθέρωσή τους. Ο Ντιντιέ Μπουρκχάλτερ έκανε τις δηλώσεις αυτές αφότου ένας από τους οκτώ κρατούμενους απελευθερώθηκε για λόγους υγείας.
Υπενθυμίζεται ότι συνολικά, δώδεκα άνδρες -οκτώ ξένοι και τέσσερις Ουκρανοί– συνελήφθησαν την Παρασκευή από τις δυνάμεις των διαδηλωτών, οι οποίοι τους χαρακτήρισαν «κατασκόπους του ΝΑΤΟ» και «αιχμάλωτους πολέμου» και ζήτησαν την ανταλλαγή τους με δικούς τους κρατούμενους από τις ουκρανικές αρχές. Όπως παραδέχτηκε ο ίδιος ο ΟΑΣΕ, οι συλληφθέντες δεν είναι «παρατηρητές» του Οργανισμού, όπως αρχικά παρουσιάστηκε, αλλά πρόκειται για αποστολή των χωρών - μελών του ΟΑΣΕ στη βάση του «Κειμένου της Βιέννης» το 2011, για τη «στρατιωτική διαφάνεια»....
Νεοναζί «χούλιγκαν» επιτέθηκαν σε διαδηλωτές στο Χάρκοβο
Την ίδια ώρα η φασιστική εξουσία του Κιέβου επιστρατεύει και πάλι τις νεοναζιστικές και ακροδεξιές ομάδες, αυτή τη φορά για την καταστολή των διαδηλώσεων στην ανατολική Ουκρανία. Την Κυριακή μερικές χιλιάδες φανατικοί οπαδοί των ποδοσφαιρικών ομάδων Ντνιπρο και Μέταλιστ της Ουκρανίας συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος του Χάρκοβο και ενώθηκαν με περίπου 250 υποστηρικτές της πραξικοπηματικής κυβέρνησης του Κιέβου που διαδήλωναν εκείνη την ώρα.

Οι περίπου 5 χιλιάδες «χούλιγκαν» πορεύθηκαν προς το στάδιο της Μέταλιστ, όπου θα διεξαγόταν στη συνέχεια ο αγώνας μεταξύ των δύο συλλόγων, κρατώντας πυρσούς και φωνάζοντας συνθήματα εθνικιστικά και ναζιστικά συνθήματα, όπως «Δόξα στην Ουκρανία - Δόξα στους ήρωες» και «Η Ουκρανία υπεράνω όλων».
Τα επεισόδια ξέσπασαν, όταν η πορεία των χούλιγκαν πέρασε από το σημείο όπου οι φιλορώσοι διαδηλωτές που αντιτίθενται στη νέα εξουσία του Κιέβου πραγματοποιούσαν τη δική τους συγκέντρωση. Βίντεο από τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς δείχνουν κουκουλοφόρους χούλιγκαν να κυνηγούν και να χτυπούν τους διαδηλωτές
Η τοπική αστυνομία επιβεβαίωσε τον τραυματισμό 14 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων δύο αστυνομικοί. Οκτώ από τους τραυματίες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο ενώ οι υπόλοιποι δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες από τον Ερυθρό Σταυρό. Κανένας από τους χούλιγκαν ωστόσο δεν συνελήφθη, ενώ σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ η επίθεση είχε προσχεδιαστεί και προαναγγελθεί μέσα από κοινωνικά δίκτυα στο ίντερνετ.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.