Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Μετράνε τον ευρωπαϊσμό τους για να πείσουν τα κεφάλαια και τον Λαό – ΣΑΜΑΡΑΣ: Υψηλές οι επιδόσεις των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων – ΤΣΙΠΡΑΣ: «Είμαστε πιο "ευρωπαϊστές" απ' τους συντηρητικούς και τους νεοφιλελεύθερους» – ΚΚΕ: Ο λαός να γυρίσει την πλάτη στην ΕΕ και τα κόμματά της



ΣΑΜΑΡΑΣ – ΤΣΙΠΡΑΣ
Συνεχείς εξετάσεις στην ΕΕ και το μεγάλο κεφάλαιο

Δικομματικό παιχνίδι στις πλάτες του λαού από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, για το ποιος από τους δύο είναι μεγαλύτερος υπέρμαχος της ΕΕ
Συνεχίζεται ο καβγάς προεκλογικού χαρακτήρα μεταξύ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, για το ποιος έχει το αποδοτικότερο μείγμα για τη διαχείριση της κρίσης και τη διευκόλυνση της καπιταλιστικής ανάκαμψης, μέσα στο πλαίσιο της ΕΕ.
Και οι δύο δηλώνουν πίστη στην Ευρωένωση, «αγωνιούν» για το μέλλον της και διαγκωνίζονται για το ποιος μπορεί να εγγυηθεί καλύτερα τη μονοπωλιακή κερδοφορία.
Ενδεικτικά, ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, μιλώντας χτες με τους διαπιστευμένους στις Βρυξέλλες ξένους ανταποκριτές, παρουσίασε τον ΣΥΡΙΖΑ, ως την πιο «αντιευρωπαϊκή» δύναμη στην Ελλάδα! Χαρακτήρισε, επίσης, «σχιζοφρενική» τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την παραμονή ή όχι της χώρας στο ευρώ και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση, ότι η ηγεσία του άλλα λέει στο εξωτερικό και άλλα στο εσωτερικό.
Υποστήριξε, εξάλλου, ότι μέχρι την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το 2015, η κυβέρνηση δε θα προκηρύξει βουλευτικές εκλογές, ενώ εξέφρασε, επίσης, την αισιοδοξία του για την επίδοση των «φιλοευρωπαϊκών» δυνάμεων, αλλά και της ΝΔ στις επερχόμενες ευρωεκλογές.
Σχετικά με το ενδεχόμενο μετεκλογικής κυβερνητικής συνεργασίας ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, παρότι οι εξελίξεις στο αστικό πολιτικό σύστημα επιβεβαιώνουν ότι όλα τα σενάρια είναι στο τραπέζι, ο Αντ. Σαμαράς εμφανίστηκε να το αποκλείει, κάνοντας λόγο για «αμοιβαίως αποκλεισμένα στοιχεία».
Σχετικά με τη λύση που θα υπάρξει για το πρόβλημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, επανέλαβε ότι η συζήτηση θα ξεκινήσει μετά τον Απρίλη και την οριστικοποίηση των δημοσιονομικών στοιχείων από τη Eurostat.

Τσίπρας: «Είμαστε πιο "ευρωπαϊστές" απ' τους συντηρητικούς και τους νεοφιλελεύθερους»
Με τη φράση αυτή, ο Αλ. Τσίπρας συστήθηκε στους ανταποκριτές των ευρωπαϊκών ΜΜΕ, με τους οποίους συναντήθηκε χτες, καταθέτοντάς τους τα φιλοευρωενωσιακά διαπιστευτήρια του ΣΥΡΙΖΑ.
  • «Ως Ευρωπαϊκή Αριστερά, είμαστε πιο "ευρωπαϊστές" από τους συντηρητικούς και τους νεοφιλελεύθερους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος», ανέφερε επί λέξει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρώντας μάλιστα να εμφανίσει τους αντιπάλους του στη διαχείριση σαν «ανορθογραφία» στο «ποίημα» της «ευρωπαϊκής ενοποίησης».
Όπως ισχυρίστηκε, ο ευρωπαϊσμός του κόμματός του συνίσταται στο ότι η πολιτική του
  • «βασίζεται στις αξίες και τις αρχές της αλληλεγγύης, της Δημοκρατίας, της ισότητας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και συνοχής που υπήρξαν ο κινητήριος μοχλός της ευρωπαϊκής ενοποίησης, αμέσως μετά τον πόλεμο - δεν δηλητηριάζει την Ευρώπη με το νεοφιλελευθερισμό και δεν την διαλύει»!
Με ψέμα πάνω στο ψέμα χτίζει τη συνηγορία του υπέρ της λυκοσυμμαχίας ο ΣΥΡΙΖΑ, κρύβοντας απ' το λαό ότι «κινητήριος μοχλός» της οικοδόμησής της ήταν
  • η θωράκιση της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων της έναντι των ανταγωνιστών τους
  • και η ενίσχυση της κερδοφορίας τους, πάνω στην ένταση της εκμετάλλευσης σε βάρος των λαών μέσα και έξω από την Ευρώπη.
Επιβεβαιώνοντας ότι η άρνησή του να παραστεί στις εκδηλώσεις ανάληψης της Προεδρίας της ΕΕ εντάσσεται αποκλειστικά στον ανταγωνισμό του με τον νυν διαχειριστή της αστικής εξουσίας, ο Αλ. Τσίπρας ανέφερε
  • «δεν συμμετέχουμε σε προεκλογικές φιέστες της κυβέρνησης που διοργανώνονται με την ευκαιρία της ανάληψης της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξε τις συνέπειες του εφαρμοζόμενου μείγματος διαχείρισης στην ανάκαμψη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, λέγοντας ότι τα αποτελέσματα του μνημονίου
  • «είναι καταστροφικά τόσο για την οικονομία όσο και για την κοινωνία»,
κοροϊδεύοντας έτσι ότι μπορεί να υπάρξει μείγμα διαχείρισης αμοιβαία επωφελές για τα μονοπώλια και το λαό, όταν η ίδια η ζωή τον διαψεύδει εκεί όπου εφαρμόζεται αυτό ακριβώς που ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται σαν διέξοδο προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων.
Επιμένοντας να συγκαλύπτει ότι η στρατηγική της ΕΕ υπέρ των μονοπωλίων τσακίζει το ίδιο τους λαούς καπιταλιστικών κρατών με ή χωρίς μνημόνια, ισχυρίστηκε ακόμα ότι
  • «η χώρα αντιμετωπίζει μια βαθιά ανθρωπιστική κρίση, η οποία αποτελεί στίγμα για την Ευρώπη»!
Στο διά ταύτα, ο Αλ. Τσίπρας επανέλαβε πως
«το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ έχει γίνει μη βιώσιμο ...δε θα ξαναγίνει βιώσιμο χωρίς τη διαγραφή μεγάλου μέρους του, στο πλαίσιο μιας Ευρωπαϊκής Διάσκεψης Χρέους, κατά το προηγούμενο της Διάσκεψης Χρέους του Λονδίνου για τη Γερμανία το 1953, η οποία θα ρυθμίσει οριστικά το συνολικό πρόβλημα χρέους της Ευρωζώνης».
Και υπέδειξε ουσιαστικά στην κυβέρνηση να αξιοποιήσει την Προεδρία για να αναδείξει το ζήτημα αυτό που για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί αναγκαία συνθήκη για την έξοδο απ' την κρίση και την επαναφορά της καπιταλιστικής οικονομίας σε τροχιά ανάπτυξης.


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ο λαός να γυρίσει την πλάτη στην ΕΕ και τα κόμματά της
Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ
Σε σχόλιό του, για τις συναντήσεις Σαμαρά και Τσίπρα με ξένους ανταποκριτές και την αντιπαράθεσή τους σχετικά με την ΕΕ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να παίζουν το δικομματικό παιχνίδι για το ποιος από τους δύο είναι μεγαλύτερος υπέρμαχος της ΕΕ. Από τη μια, ο πρωθυπουργός ζητά να ηττηθούν τα κόμματα που εναντιώνονται στην ΕΕ, συγκαταλέγοντας υποκριτικά και τον ΣΥΡΙΖΑ σε αυτά. Από την άλλη, ο Αλ. Τσίπρας υπερασπίζεται τις αξίες της ευρωπαϊκής ενοποίησης μετά τον πόλεμο, τη δήθεν ισότητα και κοινωνική δικαιοσύνη, τη στιγμή που επιβεβαιώνεται ότι στόχος της ΕΕ ήταν πάντα η προστασία των συμφερόντων του ευρωπαϊκού κεφαλαίου σε βάρος των λαών.
Οι μύθοι για την ΕΕ κατέρρευσαν. Ο ελληνικός λαός, μαζί με τους άλλους λαούς της Ευρώπης, έχει τη δύναμη να ορθώσει το δικό του ανάστημα και να γυρίσει την πλάτη στην ΕΕ, στις πολιτικές και τα κόμματά της. Μπορούμε, με δυνατή Λαϊκή Συμμαχία και ισχυρό ΚΚΕ να βαδίσουμε το δρόμο της αποδέσμευσης από τη λυκοσυμμαχία, της λαϊκής εξουσίας, της συνεργασίας των λαών στη βάση του αμοιβαίου οφέλους».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 11/1/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.