Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Bουλευτές του ΚΚΕ: Καταγγέλλουν την απόφαση της κυβέρνησης για εμπλοκή της χώρας στην προετοιμαζόμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία – Π.Σ.Ο: Καταδικάζει την κλιμάκωση – Συσκέψεις των Επιτροπών Ειρήνης – Ανοικτή πρόσκληση στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις από τη νέα πρόεδρο της χώρας – Στοιχεία για την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
Την άμεση σύγκλησή της ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ
Καταγγέλλουν την απόφαση της κυβέρνησης για εμπλοκή της χώρας στην προετοιμαζόμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Την εμπλοκή της χώρας σε άλλη μια ιμπεριαλιστική επέμβαση αποφάσισε η κυβέρνηση,
για λογαριασμό των συμφερόντων της ελληνικής αστικής τάξης

Την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ και μέλη της Επιτροπής Θανάσης Παφίλης και Λιάνα Κανέλλη, με επιστολή που έστειλαν χτες στον πρόεδρο της Επιτροπής Κ. Τσιάρα, στην οποία σημειώνουν:
«Όπως είναι γνωστό, με τη σύμφωνη γνώμη και της ελληνικής κυβέρνησης στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ τη Δευτέρα 20 Γενάρη αποφασίστηκε η γενικευμένη επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.
Η επέμβαση αυτή στόχο έχει να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ευρωενωσιακών μονοπωλίων στην περιοχή και αποκαλύπτει για μια ακόμη φορά τον ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Η ελληνική κυβέρνηση για μια ακόμη φορά εμπλέκει τη χώρα μας σε επικίνδυνες πολεμικές αποστολές και σε γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς χάριν των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου. Μεταξύ άλλων έχει ήδη αποφασίσει τη διάθεση του στρατηγείου της Λάρισας για την εκπαίδευση και προετοιμασία της αποστολής.
  • Το ΚΚΕ καταγγέλλει αυτούς τους σχεδιασμούς,
  • Καταδικάζει κάθε συμμετοχή της Ελλάδας στην προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων και απαιτεί
  • Να μη δοθεί καμία διευκόλυνση σε ΝΑΤΟ και ΕΕ για την προώθηση αυτών των σχεδίων.
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας,
  • Να μη διατεθούν υποδομές που βρίσκονται στη χώρα μας,
  • Να μη διατεθεί το Στρατηγείο της Λάρισας για την εκπαίδευση και προετοιμασία της αποστολής.
Επειδή με τις αποφάσεις της κυβέρνησης η χώρα μας εμπλέκεται σε νέες πολεμικές αποστολές, για τους λόγους αυτούς ζητάμε την άμεση σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, προκειμένου με την παρουσία των Υπουργών Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας να γίνει συζήτηση για τα θέματα αυτά».
 
*
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Καταδικάζει την κλιμάκωση της επέμβασης στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία
Την κλιμάκωση της στρατιωτικής επέμβασης στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία από ΕΕ και ΝΑΤΟ καταδικάζει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ).
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΣΟ έχει ως εξής:
«Η ΠΣΟ, επαναβεβαιώνοντας την ισχυρή δέσμευσή της στην κυριαρχία και ανεξαρτησία της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, αλλά και την αλληλεγγύη της στο λαό και τους εργαζόμενους της χώρας, εκφράζει τη βαθιά ανησυχία της για τις εξελίξεις και το ξεδίπλωμα ενός ακόμη ιμπεριαλιστικού σχεδίου σε βάρος του λαού της κεντροαφρικανικής χώρας.
Η ΠΣΟ καταδικάζει το ρόλο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στην προώθηση ακόμα μίας στρατιωτικής επιχείρησης στην Αφρική και στην κλιμάκωση της επιχείρησης που πραγματοποιεί η Γαλλία ήδη από τις αρχές Δεκέμβρη 2013.
Η ΠΣΟ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τους εξτρεμιστές και μισθοφόρους που δρουν στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και άλλες αφρικανικές χώρες, υποτίθεται ως αντιπολίτευση σε πραξικοπήματα και μη δημοκρατικά καθεστώτα, δίνοντας το πλέον επιθυμητό πρόσχημα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις να διαιρέσουν, να εισβάλουν, να λεηλατήσουν, να καταστρέψουν και να κυβερνήσουν πάνω στον πόνο και τα βάσανα του αφρικανικού λαού.
Η ΠΣΟ εκφράζει επιπλέον ανησυχία για την ανάπτυξη ειδικών στρατιωτικών μονάδων ταχείας επέμβασης από αφρικανικές χώρες που ετοιμάζονται να δράσουν στο έδαφος γειτονικών χωρών με ιμπεριαλιστική ατζέντα.
Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία θα συνεχίσει να αγωνίζεται, σε αλληλεγγύη με το ταξικά προσανατολισμένο συνδικαλιστικό κίνημα στην Αφρική μέχρις ότου οι αφρικανικοί λαοί γίνουν κύριοι στο ίδιο τους το "σπίτι" και χρησιμοποιήσουν τον πλούτο των χωρών τους για το καλό των λαών που υποφέρουν, για να ικανοποιήσουν τις βασικές και σύγχρονες ανάγκες τους και να δημιουργήσουν ευημερία, αμοιβαία αδελφική συνεργασία μεταξύ αφρικανικών χωρών και να τερματίσουν τις ρατσιστικές, εθνοτικές και θρησκευτικές διαμάχες που παρέχουν τα προσχήματα σε μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, ώστε να επιβάλλουν τον έλεγχο».
 *

Τα γαλλικά στρατεύματα, που εισέβαλαν στην «καρδιά» της Αφρικής,
υπερασπίζονται τα συμφέροντα των Γάλλων καπιταλιστών

ΚΕΝΤΡΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ανοικτή πρόσκληση στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις από τη νέα πρόεδρο
Η νέα «μεταβατική» πρόεδρος της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, Κατρίν Σαμπά-Πανζά, ορκίστηκε χτες στο ύπατο αξίωμα της χώρας, ισχυριζόμενη πως θα εξασφαλίσει την ειρήνη, θα ενισχύσει την εθνική ενότητα και την ευημερία του λαού «χωρίς εθνοτικές, περιφερειακές ή θρησκευτικές μεροληψίες».
Ωστόσο, λίγες ώρες πριν την ορκωμοσία της, η ίδια σε συνέντευξή της στη γαλλική εφημερίδα «Le Parisien», απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση σχεδόν σε κάθε ξένη ιμπεριαλιστική δύναμη να έρθει στη χώρα της για να επιβάλει την «τάξη», κάνοντας την ανήξερη ειδικά για το βρώμικο ρόλο της Γαλλίας και στο τελευταίο πραξικόπημα κατά της κυβέρνησης Μποζιζέ από τους ένοπλους μισθοφόρους της οργάνωσης «ΣΕΛΕΚΑ», με επικεφαλής τον πιο πρόσφατο σφετεριστή της προεδρίας, Μισέλ Ντζοτόντια (που υποχρεώθηκε σε παραίτηση στις 11 Γενάρη υπό τις έντονες πιέσεις άλλων Αφρικανών ηγετών...).
Ετσι, η Κατρίν Σαμπά-Πανζά όχι μόνον δεν αντιτάχθηκε στη γαλλική ιμπεριαλιστική επέμβαση, αλλά κάλεσε και άλλες ευρωπαϊκές χώρες «να μιμηθούν το παράδειγμα της Γαλλίας» γιατί όπως είπε οι ξένες δυνάμεις που βρίσκονται στη χώρα της «δεν είναι αρκετές»!
Προσπάθησε να εμφανίσει τον πρόσφατο διορισμό της από το «μεταβατικό» κοινοβούλιο, σαν «σωστή» επιλογή γιατί όπως είπε αφ' ενός είναι γυναίκα και γι' αυτό τάχα θα μπορέσει «να ηρεμήσει τα πράγματα και να συμφιλιώσει τους ανθρώπους», αφ' ετέρου επειδή ως δήμαρχος της πρωτεύουσας Μπανγκί κατάφερε να έχει «εξαιρετικά καλές σχέσεις με διάφορες ομάδες».
Το γεγονός ότι η ίδια υποδυόταν τη «δήμαρχο» σε μία πόλη που εδώ και μήνες σπαράσσεται από λεηλασίες, σφαγές και άλλα φρικτά εγκλήματα σε βάρος αμάχων προφανώς το αποσιώπησε...
Ενδεχομένως όμως για όλους τους παραπάνω λόγους να επιλέχθηκε τελικά για το ρόλο της «προέδρου», μιας που η τοποθέτησή της είναι σίγουρο πως δεν θα προκαλέσει το παραμικρό εμπόδιο στα σχέδια μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που χρησιμοποιούν ως αφορμή τον εφιάλτη των σφαγών σε βάρος του κεντροαφρικανικού λαού για να βάλουν στο χέρι (προς όφελος των μονοπωλίων τους) τον τεράστιο, αλλά ανεκμετάλλευτο, ορυκτό πλούτο της χώρας.
Πριν την ορκωμοσία της Σαμπά-Πανζά, αξιωματούχοι του ΟΗΕ είχαν ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την κατάσταση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.
Περιέγραψαν φρικιαστικούς αποκεφαλισμούς και ακρωτηριασμούς παιδιών, ομαδικούς βιασμούς οικογενειών από ισλαμιστές μισθοφόρους της οργάνωσης «ΣΕΛΕΚΑ», βιαιοπραγίες αντεκδίκησης και λιντσαρίσματα αθώων μουσουλμάνων από πολιτοφυλακές χριστιανών.
Ωστόσο, μόνιμη επωδός στις εκθέσεις των ειδικών αξιωματούχων και απεσταλμένων του ΟΗΕ στη χώρα, πέρα από τις καταγγελίες για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και γενοκτονία, ήταν η απαίτησή τους «για άμεση, δυναμική δράση της διεθνούς κοινότητας» για τερματισμό της κρίσης. Με άλλα λόγια, επιχειρηματολόγησαν υπέρ της κλιμάκωσης της ιμπεριαλιστικής επέμβασης...

*
Συσκέψεις των Επιτροπών Ειρήνης
Σε εξέλιξη βρίσκονται μέχρι τις 2 Φλεβάρη, όπως έχει ήδη αποφασίσει η Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ, οι περιφερειακές συσκέψεις των Επιτροπών Ειρήνης. Η σύσκεψη των Επιτροπών Ειρήνης της Αττικής (Αθήνα, Πειραιάς, Υπόλοιπο) θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή, στις 6 μ.μ. στην αίθουσα της ΠΟΛ (Κάνιγγος 27 - 5ος όροφος). Θ' ακολουθήσει κοπή της πίτας.
*
Λίγα στοιχεία για την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία
Στην ανακοίνωσή της ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, η ΠΣΟ δίνει μερικά ενδιαφέροντα και αποκαλυπτικά στοιχεία για την πολύπαθη αφρικανική χώρα:
«Η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, η χώρα διαμαντιών, χρυσού, πετρελαίου, ουρανίου, αγροτικών προϊόντων και υδάτινων πόρων, υποφέρει από ταραχές, σχεδόν αμέσως αφότου ανεξαρτητοποιήθηκε από τη Γαλλία το 1960, οι οποίες υποκινούνται κατά κύριο λόγο από τους πρώην αποικιοκράτες και άλλες κυρίαρχες ιμπεριαλιστικές χώρες για να επιβάλουν τον έλεγχό τους στην περιοχή.
Πάνω από το 60% του πληθυσμού της χώρας επιβιώνει με λιγότερο από δύο δολάρια τη μέρα, 206.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από τις εστίες τους εντός χώρας, ενώ πάνω από 50.000 άλλοι έχουν αναζητήσει καταφύγιο σε γειτονικές χώρες όπως η ΛΔ Κονγκό, το Καμερούν και το Τσαντ.
Η δραματική έλλειψη φαρμάκων στα νοσοκομεία, η ακρίβεια και η έλλειψη τροφίμων, τα σοβαρά προβλήματα στην υδροδότηση και ηλεκτροδότηση της χώρας επηρεάζουν τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων, περιορίζοντας το προσδόκιμο όριο ζωής σε λιγότερο από 50 χρόνια.
Οι ενδοϊμπεριαλιστικές συγκρούσεις για τον έλεγχο φυσικού πλούτου, σε συνδυασμό με τη δράση και το πραξικόπημα των ένοπλων δυνάμεων της οργάνωσης "ΣΕΛΕΚΑ", που υποστηρίζεται από ξένους μισθοφόρους, επιδεινώνουν τις δραματικές συνθήκες ζωής για το λαό, δημιουργώντας την πραγματικότητα για ακόμη μία ιμπεριαλιστική επέμβαση στην περιοχή.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Γαλλίας έχουν τους τελευταίους μήνες ενισχύσει τις στρατιωτικές δυνάμεις τους στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία για να προστατεύσουν τα συμφέροντα των πολυεθνικών τους που δρουν στη χώρα (ΤΟΤΑL, AREVA, France Telecom, CASTEL κ.λπ.)».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.