Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Ο καπιταλισμός αφέθηκε ελεύθερος και εγκληματεί από πρόθεση και κατά συρροή. Ουδεμία κατηγορία του απαγγέλλεται

350.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα και ο ΣΕΒ ζητάει κίνητρα για φτηνότερη ενέργεια

*
 ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τα νέα προδιαγεγραμμένα εγκλήματα στο Άργος από τις πλημμύρες και στη Θεσσαλονίκη από αναθυμιάσεις

*
Δεκάδες τα θύματα της πολιτικής που στερεί την κάλυψη βασικών αναγκών από τις λαϊκές οικογένειες, όπως η θέρμανση, το ρεύμα και τα αντιπλημμυρικά έργα

*
Ελλάδα 2013
Θεσσαλονίκη 2013
Η Σάρα από την Ξηροκρήνη. Η 54χρονη μητέρα, μέσα στην τραγωδία που βίωσε, συνελήφθη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια. Αργότερα αφέθηκε ελεύθερη.

Άργος 2013
Ρόδος 2013
Νεκρή βρέθηκε η δασκάλα. Δύο ή τρεις οι νεκροί
Λάρισα 2013
Ένας 22χρονος φοιτητής με καταγωγή από τα Χανιά και άλλος ένας από τη Χαλκίδα έχασαν τη ζωή τους στη Λάρισα από μαγκάλι.

"Ιδού οι ένοχοι!"


***


Σε ανακοίνωση για τα νέα προδιαγεγραμμένα εγκλήματα στο Άργος από τις πλημμύρες και στη Θεσσαλονίκη από αναθυμιάσεις, το Γραφείo Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

  • «Η πρόσφατη κακοκαιρία με απολογισμό δύο ακόμη νεκρούς, λόγω της ενεργειακής φτώχειας και της έλλειψης βασικών υποδομών και έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, αναδεικνύει με τον πλέον δραματικό τρόπο τον απάνθρωπο χαρακτήρα της πολιτικής που από τη μία δίνει «γη και ύδωρ» στο κεφάλαιο και από την άλλη στερεί από το λαό βασικές υποδομές στην κατοικία, την προστασία της ζωής και της περιουσίας των λαϊκών οικογενειών.
  • Παρά την ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, ο στόχος της καπιταλιστικής ανάκαμψης αφήνει το λαό αποξενωμένο απ’ όλα αυτά τα επιτεύγματα, να ζει σε συνθήκες προηγούμενων δεκαετιών.
  • Πρέπει να σημάνει συναγερμός. Η κυβέρνηση έχει πολύ μεγάλη ευθύνη για τις συνέπειες της πολιτικής της και πρέπει τώρα να δώσει λύση τόσο στο διαχρονικό πρόβλημα των τεράστιων ελλείψεων σε υποδομές και έργα αντιπλημμυρικής προστασίας όσο και στο σοβαρό πρόβλημα της θέρμανσης.
  • Το ΚΚΕ απαιτεί την άμεση λήψη των κατάλληλων μέτρων και θα επιμείνει στην οργάνωση της λαϊκής πάλης που θα διεκδικήσει έργα που να ικανοποιούν τις λαϊκές ανάγκες, την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα.»

902 
Ο καπιταλισμός τους έκοψε το ρεύμα
Δύο νεκρές από την πολιτική που στερεί στη λαϊκή οικογένεια τη θέρμανση και την προστασία από τις πλημμύρες
Δύο τα θύματα της πολιτικής που στερεί την κάλυψη βασικών αναγκών από τις λαϊκές οικογένειες, όπως η θέρμανση, το ρεύμα και τα αντιπλημμυρικά έργα.

Το ένα θύμα είναι μια 13χρονη που έχασε τη ζωή της στην Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης από αναθυμιάσεις που «έβγαζε» το μαγκάλι που χρησιμοποιούσαν στο σπίτι για να ζεσταθούν. Το άτυχο κορίτσι, από τη Σερβία, διέμενε με την 54χρονη άνεργη μητέρα του και, όπως έγινε γνωστό, στο σπίτι δεν είχαν ρεύμα και χρησιμοποιούσαν μαγκάλι για θέρμανση.

Γύρω στις 10 το βράδυ, η μητέρα λιποθύμησε και όταν ανέκτησε τις αισθήσεις της, είδε λιπόθυμη την κόρη της, η οποία, όμως, δεν ανταποκρινόταν στις προσπάθειες ανάνηψης.

Στο σημείο έσπευσε ιατροδικαστής, που εκ πρώτης όψεως διαπίστωσε ότι ο θάνατος της 13χρονης οφείλεται σε δηλητηρίαση από αέρια. Η 54χρονη μητέρα, μέσα στην τραγωδία που βίωσε, συνελήφθη, ενώ αργότερα αφέθηκε ελεύθερη.

Άργος 2013
Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με καταγγελίες της Λαϊκής Επιτροπής Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί οι διακοπές ρεύματος από τη ΔΕΗ, ακόμη και εξαιτίας μικρών ανεξόφλητων λογαριασμών, με αποτέλεσμα δεκάδες λαϊκές οικογένειες να μένουν χωρίς ρεύμα στην έναρξη του χειμώνα. 

Άργος: Πνίγηκε μέσα στο σπίτι  

Το δεύτερο θύμα είναι μία 55χρονη γυναίκα που πνίγηκε μέσα στο σπίτι της, σ' ένα υπόγειο στο Άργος, όταν πλημμύρισε από τη δυνατή νεροποντή, αλλά και την παντελή έλλειψη αντιπλημμυρικού σχεδιασμού και υποδομών.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, νωρίς σήμερα τα ξημερώματα κατά τη διάρκεια επιχείρησης απάντλησης υδάτων στο Άργος, ανασύρθηκε νεκρή μια γυναίκα, πιθανόν σερβικής καταγωγής από υπόγειο διαμέρισμα, όπου διέμενε και εγκλωβίστηκε από την απότομη συσσώρευση μεγάλης ποσότητας νερού.

Στην περιοχή του Άργους έχουν γίνει μέχρι στιγμής 40 αντλήσεις υδάτων και 15 απεγκλωβισμοί ατόμων, ενώ επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 15 οχήματα. Στην Πελοπόννησο σημειώθηκαν τα περισσότερα προβλήματα από τη νεροποντή καθώς στο Κιάτο έγιναν 30 αντλήσεις, 15 στην Κόρινθο, ενώ νωρίτερα προβλήματα παρουσιάστηκαν σε Σπάρτη και Κυπαρισσία, τα οποία ωστόσο αντιμετωπίστηκαν.

Το απόγευμα κλιμάκιο της ΤΕ Αργολίδας του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης, με επιεκφαλής τον περιφερειακό Σύμβουλο Νίκο Γόντικα, περιόδευσε στις πληγείσες περιοχές. 

Προβλήματα και σε περιοχές της Ηλείας και Αχαΐας  

Στην Ηλεία, λόγω της υπερχείλισης χειμάρρου που διέρχεται περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά από την κοινότητα Κακόβατος, πλημμύρισαν έξι ισόγεια σπίτια και καλλιέργειες και χρειάστηκε η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων για την απάντληση υδάτων και την παροχή βοήθειας σε κατοίκους, που δεν μπορούσαν να βγουν από τα σπίτια τους. Οι βροχοπτώσεις προκάλεσαν προβλήματα και στις κοινότητες Λέπρεο και Ανήλιο.

Στην Αχαΐα, κλειστή παραμένει, λόγω κατολισθήσεων η παλαιά Εθνική Οδός Πατρών - Κορίνθου, στο ύψος του Πλατάνου Αιγιάλειας ενώ έγιναν 90 κλήσεις στο Κιάτο.

Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται στη νέα Εθνική, μέσω Πούντας, για όσους κατευθύνονται προς Αθήνα και μέσω Ακράτας, για όσους κατευθύνονται προς Πάτρα. 

Προβλήματα στην Αττική 

Προβλήματα σημειώθηκαν νωρίς το πρωί της Δευτέρας και στο οδικό δίκτυο του Λεκανοπεδίου. Σύμφωνα με την Τροχαία, κυρίως στη Λ. Πεντέλης και στον Κηφισό, που όμως αντιμετωπίστηκαν και η κυκλοφορία έχει ήδη αποκατασταθεί. Προβλήματα στη Λ. Συγγρού από το τμήμα της οδού Καλλιρρόης μέχρι τους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Η Τροχαία συνιστά προσοχή στους οδηγούς εξαιτίας της ολισθηρότητας του οδοστρώματος και της περιορισμένης ορατότητας.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.