Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Αλέκα Παπαρήγα (μετά τον Θανάσιμο Παφίλη): Η επιτήρηση της Ελλάδας έως το 2040 με βάση την απόφαση για τον έλεγχο του εργατικού κόστους σημαίνει ότι καλύτερη διαπραγμάτευση για το λαό δεν μπορεί να υπάρξει. Το αίτημα της αποδέσμευσης από την ΕΕ είναι το πιο ρεαλιστικό (VIDEO)

ΟΜΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

*
  Αλ. Παπαρήγα: Αγώνας για άμεσες διεκδικήσεις με στόχο τη λαϊκή εξουσία 



 *

Θ. Παφίλης: Λέμε στο λαό, Εσύ παράγεις τον πλούτο, πάρε την εξουσία στα χέρια σου! Όχι άλλα χρόνια χαμένα - Με το ΚΚΕ και ισχυρό λαϊκό κίνημα για να αποκρουστούν τα μέτρα
*

Tο βίντεο με τον Παφίλη (μαζί με την τοποθέτηση Χαλβατζή) έχει ξαναπαιχεί εδώ, γιατί όπως λέει και η Disdaimona
και συμπληρώνει:
Ένας Μπρεχτικός Παφίλης, σε μια ομιλία υψηλών πολιτικών και αισθητικών προδιαγραφών. Δείτε τον, αυτός είναι πολιτικός με Π κεφαλαίο φίλοι μου... 


***

(Πιο κάτω τα κύρια σημεία των τοποθετήσεών τους)
*
Υπερψηφίστηκε ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός (VIDEO)
Άσφαιρα πυρά κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τον προϋπολογισμό - ΚΚΕ: Πραγματικός αντίπαλος τα μονοπώλια


Με 153 «ναι», 142 «όχι» και 1 «παρών» σε σύνολο 296 βουλευτών υπερψηφίστηκε ο αντιλαϊκός κρατικός προϋπολογισμός του 2014 στην ονομαστική ψηφοφορία που ακολούθησε της σχετικής συζήτησης στη Βουλή.
Θετική ψήφο έδωσαν οι βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Καταψήφισαν τον προϋπολογισμό οι βουλευτές του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Χρυσής Αυγής, της ΔΗΜΑΡ. «Παρών» δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Γ. Κασαπίδης. Οι υπόλοιποι ανεξάρτητοι βουλευτές καταψήφισαν τον προϋπολογισμό.
Δεν παρέστη στην ψηφοφορία ο βουλευτής της ΝΔ Αρ. Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος με δήλωση του ανέφερε πως αν ήταν στη ψηφοφορία θα υπερψήφιζε τον προϋπολογισμό. Απόντες ήταν και οι 3 προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
Επί πέντε μέρες η συζήτηση κύλησε στο γνωστό μοτίβο της διασταύρωσης των πυρών ανάμεσα σε κυβέρνηση - ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα του «ευρωμονόδρομου» για το ποιος είναι ο ικανότερος διαχειριστής για την υπεράσπιση των συμφερόντων της αστικής τάξης και τον εγκλωβισμό των λαϊκών αντιδράσεων.
Το ΚΚΕ επισημαίνει πως ο πραγματικός αντίπαλος του λαού είναι τα μονοπώλια, το καπιταλιστικό σύστημα που πρέπει να ανατραπεί. Τονίζει ότι ο λαός χρειάζεται μια ισχυρή εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση με ισχυρό και δυνατό ΚΚΕ.

 
Τα κύρια σημεία της Αλέκας

«Ο αγώνας για άμεσες διεκδικήσεις πρέπει να συγκεντρώνει δυνάμεις για την εργατική λαϊκή εξουσία», τόνισε στην ομιλία της η Αλέκα Παπαρήγα στη συζήτηση στη βουλή για τον προϋπολογισμό του 2014.
Καυτηρίασε την αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι θυμίζει την αντιπαράθεση των προηγούμενων χρόνων μεταξύ ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και σημείωσε προς τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν είναι ανάγκη να μιμείται το ΠΑΣΟΚ. Επιπλέον, πρόσθεσε ότι η αντιπαράθεση μεταξύ τους «θα γίνεται οξύτατη για την κάλπη αλλά με το λαό κομπάρσο».
Αναφερόμενη στο πρωτογενές πλεόνασμα τόνισε ότι ακόμα κι αν αυτό να τριπλασιαστεί δεν έχει καμία αξία αφού «μας αδειάσετε τις τσέπες, μας πήρατε την μπουκιά από το στόμα, μας πήρατε την θέρμανση» είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ.
Σημείωσε πως είτε με κυβέρνηση συνεργασίας της ΝΔ είτε του ΣΥΡΙΖΑ θα παίρνονται αποφάσεις που στην ουσία θα είναι αποφάσεις των επιτελείων των μονοπωλίων και της ΕΕ, δεν θα ανατραπεί τίποτα σε επίπεδο οικονομίας. Και υπογράμμισε πως «καμιά κυβέρνηση δεν πρόκειται να στηρίξει το ΚΚΕ» καθώς τις ευθύνες του θα τις αναλάβει σε μια κυβέρνηση της εργατικής εξουσίας.
Η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε πως η διαμάχη για την κάλπη είναι το φαινόμενο, καθώς υπάρχει η διαμάχη σε τμήματα της αστικής τάξης και του επιχειρηματικού κόσμου που θέλουν την ΝΔ και άλλα που στηρίζουν ή ελπίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ.
Χαρακτηριστικά σημείωσε πως δεν είναι πανικοβλημένη η αστική τάξη με το ενδεχόμενο να γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ «κι αυτό κάτι μαρτυράει, ο λαός πρέπει να το πάρει υπόψη του και να καταλάβει τι είδους αντιπαράθεση είναι αυτή».
Απηύθυνε το ερώτημα προς τα κόμματα για το ποιον θεωρούν πλούσιο και ποιον φτωχό λέγοντας ότι για την ΝΔ πλούσιος είναι αυτός που παίρνει 1000 ευρώ το μήνα και φτωχός είναι αυτός που έχει έως 5.000 ευρώ το χρόνο, ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως θεωρεί ότι αν επανέλθει ο κατώτερος μισθός στα 750 ευρώ μικτά είναι καλά. Και τόνισε «απευθύνεστε στην ακραία εξαθλίωση και σε μειωμένες απαιτήσεις, έτσι θαυμάσια μπορείτε να κάνετε “κοινωνική πολιτική”».
Υπογράμμισε πως «καλείται ο λαός να επιλέξει μεταξύ του διεφθαρμένου και του ενάρετου καπιταλισμού, αλλά ο καπιταλισμός είναι ένας».
Ενώ για τα περί καλύτερης διαπραγμάτευσης σημείωσε πως με βάση τις αποφάσεις της ΕΕ για τη δημοσιονομική εποπτεία που θα σημάνει επιτήρηση της Ελλάδας έως το 2040, με βάση την απόφαση πως το εργατικό κόστος θα ελέγχεται για να είναι στο μέσο όρο της ΕΕ και των εμπορικών της εταίρων, θα δημιουργηθεί αυτόματος μηχανισμός διόρθωσης άρα καλύτερη διαπραγμάτευση για το λαό δεν μπορεί να υπάρξει και συνεπώς «το αίτημα της αποδέσμευσης από την ΕΕ είναι το πιο ρεαλιστικό».

902

***

Τα κύρια σημεία της παρέμβασης Παφίλη
«Ο καπιταλισμός έφτασε την Ελλάδα και την ανθρωπότητα σε αυτό το χάλι, η προσφορά του είναι 350.000 άνθρωποι δίχως ηλεκτρικό ρεύμα και 30.000 δίχως νερό. Αυτός είναι ο κόσμος σας», τόνισε στη Βουλή ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.
Ανέφερε τα στοιχεία της Γιούροστατ που καταγράφουν ότι το 34,6% του πληθυσμού στην Ελλάδα είναι στα όρια της φτώχειας και το 24% του πληθυσμού της ΕΕ. Σημείωσε ακόμα πως στις ΗΠΑ το 20% του πληθυσμού κατέχει το 97% του πλούτου και το 80% κατέχει μόλις το 7% του πλούτου.
«Αυτό είναι το σύστημά σας, σάπιο και αδιέξοδο, που οδηγεί στη φτώχεια αυτούς που παράγουν τον πλούτο», τόνισε ο Θανάσης Παφίλης και πρόσθεσε ότι αυτό το σύστημα, τον καπιταλισμό, θέλει να διαχειριστεί ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Σταμάτα να τους ακούς, φτιάξε τη δική σου συμμαχία, πάρε την εξουσία, εσύ ο εργάτης, ο αυτοαπασχολούμενος, ο φτωχός αγρότης», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.
Εργαλείο αναδιανομής του πλούτου σε όφελος του κεφαλαίου χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό και σχολιάζοντας την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, σημείωσε ότι «το πλεόνασμα είναι από το αίμα του εργάτη και του λαού που θα το δώσετε ως κίνητρα στο κεφάλαιο για επενδύσεις».
Για την αντιπαράθεση συγκυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε ότι όσο υπάρχει στρατηγική σύγκλιση, τόσο θα ανεβάζουν τους τόνους προκειμένου να την κρύψουν και θύμισε ότι το ανάλογο έπρατταν τα προηγούμενα χρόνια μεταξύ τους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και σημείωσε πως «είναι σκηνές από το παρελθόν μονταρισμένες στο σήμερα».
Αναφέρθηκε στην ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου και αξιοποιώντας την υπόσχεση του Αλέξη Τσίπρα στους επιχειρηματίες για μεγαλύτερη κερδοφορία, σημείωσε ότι «τους λέτε μη φοβάστε τίποτα, τα ίδια θα κάνουμε», αφού όπως σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας από το Τέξας έδωσε όρκο στην ΕΕ.
«Όχι άλλα χρόνια χαμένα, με το ΚΚΕ, με ισχυρό λαϊκό κίνημα για να αποκρουστούν τα μέτρα και για να ανατραπούν», κατέληξε στην ομιλία του.
Μόλις ο Θανάσης Παφίλης κατέβηκε από το βήμα, ο προεδρεύων Γιάννης Δραγασάκης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε από το μικρόφωνο ότι με την ομιλία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ έμεινε ενθουσιασμένος ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.
Αμέσως πήρε το λόγο ο Θανάσης Παφίλης και σημείωσε προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πως «ο ενθουσιασμός του κ. Γεωργιάδη είναι εύλογος διότι με 27% θα έπρεπε η κυβέρνηση να είχε πέσει δέκα φορές, αλλά μάλλον βγαίνει πιο στέρεη».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.