Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Κεφαλονιά: Δυναμική κινητοποίηση υπέρ των διωκόμενων στελεχών του ΠΑΜΕ (VIDEO-ΦΩΤΟ) – Ερώτηση του ΚΚΕ για τις διώξεις – Καταγγελία από την ΠΑΣΕΒΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης



Bίντεο από το inkefalonia με τα συνθήματα της κινητοποίησης


Με δυναμική κινητοποίηση έξω από το Λιμεναρχείο Αργοστολίου απάντησαν σήμερα συνδικαλιστές του ταξικού κινήματος στη δίωξη που έχει ξεκινήσει κατά 15 στελεχών του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΕΛΜΕ-ΚΙ κ.α. Σήμερα το πρωί προσήλθαν στην προανάκριση 9 από τους 15 συνολικά διωχθέντες που διώκονται γιατί υπεράσπισαν το δικαίωμα της απεργίας την 1η Μάη 2013.
Από τη σημερινή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ έξω από το Λιμεναρχείο Κεφαλονιάς

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της απολογίας, η Γραμματεία Κεφαλονιάς - Ιθάκης του ΠΑΜΕ πραγματοποίησε δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Λιμεναρχείο με τη συμμετοχή δεκάδων εκπροσώπων σωματείων, φορέων, οργανώσεων και εργαζομένων που εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους. Τα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν: «Με ΜΑΤ και δίκες χτυπάτε τους εργάτες και στους εφοπλιστές κάνετε τις πλάτες», «Κράτος, φασίστες και εργοδοσία - χέρι δεν θα βάλετε στα σωματεία».


Τα υπόλοιπα 6 στελέχη του ΠΑΜΕ αναμένεται να απολογηθούν τις επόμενες ημέρες, με τη Γραμματεία Κεφαλονιάς - Ιθάκης του ΠΑΜΕ να καλεί τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να βρίσκονται σε διαρκή αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση. Τονίστηκε σε όλους τους τόνους ότι η ποινικοποίηση των αγώνων και η τρομοκρατία κατά του δικαιώματος της απεργίας δεν θα περάσουν. Κάλεσαν τέλος το λαό να δείξει το δικό του μπόι, να απαιτήσει να σταματήσει εδώ και τώρα η διαδικασία της δίωξης, κάνοντας δική τους υπόθεση την αλληλεγγύη από κοινού με όλα τα σωματεία και τις μαζικές οργανώσεις του νομού.

902


Ερώτηση του ΚΚΕ για τις διώξεις στην Κεφαλονιά

Ερώτηση προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης, Δημόσιας Τάξης και Ναυτιλίας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, Χρήστος Κατσώτης και Θανάσης Παφίλης σχετικά με τις διώξεις εργαζομένων, στην πλειοψηφία τους συνδικαλιστές, στην Κεφαλονιά.
Ρωτούν την κυβέρνηση τι μέτρα θα λάβει ώστε να σταματήσει κάθε διαδικασία ποινικής δίωξης της πρωτομαγιάτικης απεργίας στην Κεφαλονιά και να παύσουν οι διώξεις αγωνιστών του εργατικού, λαϊκού κινήματος.
Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης:
«ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας
Θέμα: Για τις διώξεις στην Κεφαλονιά.
Αυτή την περίοδο η κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεση σε βάρος των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, στα εργασιακά, κοινωνικά και λαϊκά δικαιώματά τους. Την ίδια ώρα συντελείται στην Κεφαλονιά προκλητική και πρωτοφανής δίωξη σε βάρος 9 εργαζομένων (αναμένεται να κληθούν και άλλοι) στη συντριπτική τους πλειοψηφία μέλη ΔΣ οι οποίοι την 1η Μάη 2013 ενημέρωναν και καλούσαν τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην πρωτομαγιάτικη απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση στο λιμάνι της Κεφαλονιάς.
Η όλη διαδικασία συνιστά πρόκληση, γιατί η Πρωτομαγιά αποτελεί μέρα πανεργατικής απεργίας. Σε αυτήν συμμετείχε η ίδια η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), αφού στον κλάδο των ναυτεργατών, πέρα από τους εκατοντάδες ανέργους, επικρατούν άθλιες συνθήκες, εντατικοποίηση, απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα της επιχειρηματικής δράσης των εφοπλιστών, της απελευθέρωσης των ακτοπλοϊκών συγκοινωνών και του cabotage που στηρίζει η δικομματική κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και έχει οδηγήσει σε δραστική μείωση των δρομολογίων σε Κεφαλονιά - Ιθάκη.
Η ένταση της καταστολής και της ποινικοποίησης, οι εκατοντάδες διώξεις σε όλη την Ελλάδα, η καταπάτηση τώρα ακόμη και της πρωτομαγιάτικης απεργίας είναι φανερό ότι στοχεύουν στον εκφοβισμό των εργαζομένων, προκειμένου να παραιτηθούν από την πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Και με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση πιστή στην πορεία του αντιλαϊκού μονόδρομου που επιτάσσουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και της ΕΕ, στο δόγμα "νόμος και τάξη", θέλει να συνεχίσει να υλοποιεί ανενόχλητη την αντιλαϊκή πολική της, διώκοντας με μανία τις αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις.
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι αρμόδιοι υπουργοί ποια μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε: 
  • Να σταματήσει κάθε διαδικασία ποινικής δίωξης της πρωτομαγιάτικης απεργίας στην Κεφαλονιά.
  • Να παύσουν οι διώξεις αγωνιστών του εργατικού, λαϊκού κινήματος».
902
Από παλαιότερη κινητοποίηση στην Κεφαλονιά
Γραμματεία Κεφαλονιάς - Ιθάκης ΠΑΣΕΒΕ: Καταγγέλλει τις ποινικές διώξεις συνδικαλιστών

Τις ποινικές διώξεις συνδικαλιστών στην Κεφαλονιά γιατί απήργησαν την Πρωτομαγιά και καλούσαν και τους υπόλοιπους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην απεργία καταγγέλλει η Γραμματεία Κεφαλονιάς - Ιθάκης της ΠΑΣΕΒΕ.
«Οι διώξεις των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ και άλλων ταξικών συσπειρώσεων φέρνει στο προσκήνιο την αποφασιστικότητα των μονοπωλίων να καταπνίξουν κάθε φωνή που αντιστέκεται στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, κάθε φωνή που χαλάει τα σχέδια της πλουτοκρατίας για φθηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό, για πεδία δράσης και εξάπλωσης των μεγαλοεπιχειρήσεων σε βάρος των μικρών ΕΒΕ», σημειώνει και καλεί τους επαγγελματικούς συλλόγους Κεφαλονιάς και Ιθάκης καθώς και όλους τους επαγγελματοβιοτέχνες να καταδικάσουν με το πιο κατηγορηματικό τρόπο την ποινικοποίηση των αγώνων και να απαιτήσουν να σταματήσει κάθε δίωξη σε βάρος των συνδικαλιστών.
Παράλληλα καλεί όλους τους αυτοαπασχολούμενους να συμπαρασταθούν στους διωκόμενους συνδικαλιστές την Τρίτη στις 9 το πρωί έξω από το λιμεναρχείο Αργοστολίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.