Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Κοκορομαχίες «φερετζές» της σύγκρουσης για την αστική διαχείριση - Παφίλης: «Αν όσοι χρησιμοποιούν χυδαία τη λέξη πεζοδρόμιο εννοούν τους λαϊκούς αγώνες τότε πρέπει να ξέρουν ότι αυτοί οι αγώνες κατέκτησαν ό,τι κατέκτησαν, η ιστορία απ' αυτούς πήγε μπροστά κι αυτοί θα ανατρέψουν» (VIDEO)


Η παρέμβαση του Θ. Παφίλη
Οξύνθηκαν τα πνεύματα στη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της κυβέρνησης στη Βουλή με αφορμή τα γεγονότα έξω απ' την ΕΡΤ.
Παρεμβαίνοντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης τόνισε πως «το ΚΚΕ δεν έχει καμία αυταπάτη για την αστική δημοκρατία και το πως εκφράζεται, ωστόσο απ' αυτό μέχρι τις εικόνες που δείχνουν απ' τη Βουλή οι τηλεοράσεις υπάρχει μεγάλη διαφορά» και πρόσθεσε:
«Όσο συγκλίνουν διάφορα προγράμματα, όσο συγκρούονται για τη διαχείριση της ίδιας πολιτικής, τόσο ανεβαίνουν οι τόνοι κι αυτό είναι φανερό. Σε ότι αφορά στο θέμα των βουλευτών η θέση μας είναι καθαρή, ξέρετε και δικοί μας έχουν φάει και ξύλο αλλά δεν κάναμε... δεν ξέρω τι». Σε ό,τι αφορά σχολιασμούς από κυβερνητικούς παράγοντες ο Θ. Παφίλης τόνισε πως «αν όσοι χρησιμοποιούν χυδαία τη λέξη πεζοδρόμιο εννοούν τους λαϊκούς αγώνες τότε πρέπει να ξέρουν ότι αυτοί οι αγώνες κατέκτησαν ό,τι κατέκτησαν, η ιστορία απ' αυτούς πήγε μπροστά κι αυτοί θα ανατρέψουν, αλλά θα είναι λαϊκοί αγώνες, που θα στηρίζονται στην οργανωμένη πάλη της εργατικής τάξης, των φτωχών αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας, των γυναικών, με πρόγραμμα και στόχευση κι αυτούς δεν θα τους αποφύγετε».
Κλείνοντας πρόσθεσε σκωπτικά απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ «επιτέλους φέρτε τον Ομπάμα και τη Μέρκελ να κάνετε και μια διαιτησία».
Είχε προηγηθεί όξυνση της ψευτοαντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις καταγγελίες του δεύτερου ότι βουλευτές του, όπως και των ΑΝΕΛ, ξυλοκοπήθηκαν και προπηλακίστηκαν έξω απ' το κτίριο της ΕΡΤ. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης έφτασε να υπονοήσει ότι ενδεχομένως η κοινοβουλευτική τους ομάδα θα αποχωρούσε απ' τη διαδικασία σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Η συζήτηση αναπαρήγαγε γνωστά κίβδηλα διλήμματα. Για «επικίνδυνη επιλογή κλιμάκωσης της έντασης από πλευράς κυβέρνησης» έκανε λόγο ο Αλ. Τσίπρας που πήρε το λόγο, εγκαλώντας την ότι «τορπιλίζει τη νομιμότητα, την ομαλότητα και τη δημοκρατία» επειδή έχει χάσει το έρεισμά της στην κοινωνική βάση όπου παραδοσιακά στηριζόταν η ΝΔ, σαν να μην είναι ο αυταρχισμός και η καταστολή αναπόσπαστο στοιχείο της αστικής νομιμότητας και μέσα για την επιβολή της ομαλότητας που έχουν ανάγκη οι επιχειρηματικοί όμιλοι για να επιδίδονται απρόσκοπτα την κλοπή του πλούτου που παράγει ο λαός.
Ο Αλ. Τσίπρας άφησε να εννοηθεί ότι κάτι πονηρό συνέβη στην ΕΡΤ, καθώς κατήγγειλε ότι ενώ οι βουλευτές του κόμματός του απωθήθηκαν βίαια στο κτίριο εισήλθαν ιδιώτες χωρίς την παρουσία εισαγγελέα, αν και θα έπρεπε με την παρουσία του να γίνει η παραλαβή του κτιρίου. Πάντως απέκλεισε αυτό που είχε αφήσει να αιωρείται νωρίτερα ο Π. Λαφαζάνης λέγοντας πως «εμείς δεν πρόκειται να αποχωρήσουμε απ' τη μάχη που δίνουμε μέσα στη βουλή» και προσθέτοντας υποκριτικά και για το θεαθήναι «αλλά θα είμαστε παρόντες και έξω όταν οι εργαζόμενοι παλεύουν διεκδικώντας το δίκιο τους».
Ο υπουργός Επικράτειας Δημήτρης Σταμάτης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως βουλευτές του πήγαν στην ΕΡΤ για να προκαλέσουν επεισόδια και διερωτήθηκε αν με την συγκέντρωση της Κυριακής στο Σύνταγμα ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει τον προπηλακισμό βουλευτών για να αλλάξουν στάση στην ψηφοφορία.
Επίσης με τη μορφή ερωτήματος προς τον Αλέξη Τσίπρα αναρωτήθηκε αν την Κυριακή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ηγηθούν ομάδας συγκεντρωμένων για να μπουν στη βουλή -που είναι δημόσιο κτίριο- θα πρέπει ή όχι η αστυνομία να τους το επιτρέψει.  
Η συζήτηση ολοκληρώνεται στις 12.00 τα μεσάνυχτα της Κυριακής αφού θα προηγηθούν ομιλίες των αρχηγών των κομμάτων ενώ θα ακολουθήσει ψηφοφορία. Για να γίνει δεκτή η πρόταση δυσπιστίας πρέπει να υπερψηφιστεί από την απόλυτη πλειοψηφία, δηλαδή από 151 βουλευτές.
Κατηγορία: Βουλή

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.