Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Tρόικα: Σενάρια για «ξαφνικό θάνατο» κρατικών επιχειρήσεων – Προϋπολογισμός: Tα μέτρα που έχουν ήδη ενσωματωθεί επαρκούν για να τσακίσουν τις λαϊκές οικογένειες – ΚΚΕ: Σχόλιο για τα νέα μέτρα κυβέρνησης-τρόικας

Από την προσέλευση της τρόικας στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης


 Σενάρια για «ξαφνικό θάνατο» κρατικών επιχειρήσεων μετά τις επαφές με την τρόικα

Mε τους εκπροσώπους της τρόικας συναντήθηκε  η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, σε μια προσπάθεια να κλείσει ένα μέρος των αντιλαϊκών μέτρων που εκκρεμούν.

Βασικό θέμα συζήτησης ήταν οι πλειστηριασμοί για την πρώτη κατοικία και εκτός από τον  Γιάννη Στουρνάρα συμμετείχαν  οι υπουργοί Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης, καθώς και ο υποδιοικητής της Τραπέζας της Ελλάδος.
Η συνάντηση θα επαναληφθεί στις 6.30 το απόγευμα και θα αφορά τα υπόλοιπα θέματα της διαπραγμάτευσης.
Νωρίτερα οι εκπρόσωποι των ιμπεριαλιστικών οργανισμών συναντήθηκαν με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.
Το κλίμα που μεταφέρεται από το Υπουργείο είναι ότι επήλθε συμφωνία για τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις.
Μάλιστα στο προσκήνιο επανήλθαν τα σενάρια για «ξαφνικό θάνατο» μιας ή περισσότερων κρατικών επιχειρήσεων κατά τα πρότυπα της ΕΡΤ.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ζητήσει δίμηνη παράταση για το δεύτερο κύμα της διαθεσιμότητας καθώς και να προσμετρηθούν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και των αμυντικών βιομηχανίων στον στόχο των  4.000 απολύσεων  που θα γίνουν μέχρι το τέλος του χρόνου.
  • «Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν αποτελεί αγκάθι στις διαπραγματεύσεις», υποστήριξε μετά τη συνάντηση ανώτερο στέλεχος του.
Αύριο θα κατατεθεί στη Βουλή ο προϋπολογισμός
Το κλίμα που καλλιεργεί η κυβέρνηση είναι ότι παραμένει η διαφωνία για το ύψος του δημοσιονομικού κενού του 2014 και είναι αμφίβολη η επίτευξη συμφωνίας.
Τα σενάρια για το μέγεθος της διαφοράς δίνουν και παίρνουν, ενώ κάποιες στοχευμένες διαρροές την ανεβάζουν ακόμα και στο 1 δισ. ευρώ.
Σε κάθε περίπτωση, τα παζάρια με τους εκπρόσωπους των ιμπεριαλιστικών οργανισμών αποτυπώνουν τις γενικότερες αντιθέσεις που έχουν ξεσπάσει εντός και εκτός της ΕΕ για τη διαχείριση της καπιταλιστικής κρίσης.
Άλλωστε η διαφωνία δεν αφορά το αν θα εφαρμοστούν νέα μέτρα και ποιος θα τα πληρώσει, αλλά τον τρόπο με τον οποίο θα εξυπηρετηθεί καλύτερα ο κοινός στόχος των δύο πλευρών να πληρώσει την κρίση ο λαός.
Υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε την Τρίτη ότι η διαφορά στο δημοσιονομικό κενό μειώνεται «σεντ το σεντ», αλλά παράλληλα εκτίμησε ότι οι πιθανότητες να κλείσει η συμφωνία μέχρι το Eurogroup που θα γίνει στις 9 Δεκέμβρη είναι «50-50».
Ο προϋπολογισμός του 2014
Η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να καταθέσει αύριο στη Βουλή τον προϋπολογισμό του 2014, ανεξάρτητα από την έκβαση των συζητήσεων με την τρόικα.
Σε ένα ρεσιτάλ εμπαιγμού υποστηρίζει ότι δεν θα περιλαμβάνει νέα μέτρα, παρά μόνον διαρθρωτικές παρεμβάσεις.
  • Μόνο που τα μέτρα που ήδη έχουν ενσωματωθεί στον κρατικό προϋπολογισμό επαρκούν για να τσακίσουν τις λαϊκές οικογένειες.
Έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup
Την Παρασκευή θα συνεδριάσει εκτάκτως το Eurogroup για να αξιολογήσει τους προϋπολογισμούς που έχουν υποβάλει τα κράτη-μέλη.
  • Η συγκεκριμένη διαδικασία αφορά το σύνολο της Ευρωζώνης και όχι μόνο τις χώρες που βρίσκονται σε προγράμματα «στήριξης».
  • Βέβαια δεν αποκλείεται να συζητηθεί ειδικά η περίπτωση της Ελλάδας.
Την ίδια μέρα ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στο Βερολίνο με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, αν και ήδη τα κυβερνητικά στελέχη έχουν φροντίσει να χαμηλώσουν τον πήχη των προσδοκιών.
902


ΚΚΕ: Σχόλιο για τα νέα μέτρα κυβέρνησης – τρόικα



Σε σχόλιο για τα νέα μέτρα κυβέρνησης – τρόικα το γραφείο τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

  • «Φρένο στις απαιτήσεις της τρόικα δεν μπορεί να βάλει ούτε η σημερινή κυβέρνηση, ούτε κάποια άλλη κυβέρνηση που θα βρίσκεται στην ίδια όχθη, αυτή της ΕΕ και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.

  • Αυτό μπορεί να το κάνει μόνο μια μαχητική εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση, που θα βάλει εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική και θα ανοίξει το δρόμο για τη φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση, με τον λαό κυρίαρχο στην οικονομία και την εξουσία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.