Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Αποπροσανατολισμός made in Texas



Αποπροσανατολισμός
Η κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεση σε βάρος των εργαζομένων και του λαού. Η διαπραγμάτευση που κάνει με την τρόικα είναι για τους επιχειρηματικούς ομίλους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργεί αυταπάτες ότι μια δική του κυβέρνηση θα διαπραγματευθεί διαφορετικά, με γνώμονα τάχα το λαϊκό συμφέρον. Γι' αυτό λέει ότι κατέθεσε την πρόταση μομφής προς τη συγκυβέρνηση. Για να πέσει και να έρθει μια δική του, που θα κάνει καλύτερη τάχα διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Η συζήτηση, που αντικειμενικά ενισχύεται με την κατάθεση της πρότασης μομφής, είναι για το ποιο μείγμα διαχείρισης, για το ποια κυβέρνηση μπορεί να στηρίξει την καπιταλιστική ανάπτυξη, μέσα στο πλαίσιο της ΕΕ και της Ευρωζώνης.
Από αυτή την ανάπτυξη, τόσο η συγκυβέρνηση, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ λένε πως έχει να ωφεληθεί ο λαός. Του προτείνουν, μάλιστα, να διαλέξει αν θα συστρατευθεί με τις ΗΠΑ και το ΔΝΤ, ή με τη Γερμανία και τους άλλους ισχυρούς της Ευρωζώνης, με την προσδοκία ότι έτσι θα ανακουφιστεί από τις συνέπειες της κρίσης.
Να γιατί το ΚΚΕ λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με τις κινήσεις του προσπαθεί να αποπροσανατολίσει το λαό, να τον παγιδέψει σε νέα ψεύτικα διλήμματα, να βάλει εμπόδια στην προσπάθεια ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, καλλιεργώντας αυταπάτες ότι η σωτηρία του λαού περνάει μέσα από μια άλλη κυβέρνηση, με ανέγγιχτη την εξουσία και την ιδιοκτησία του κεφαλαίου.
Η ομιλία του Αλ. Τσίπρα στο Τέξας, οι όρκοι πίστης στην καπιταλιστική ανάπτυξη, έστω και με άλλο μείγμα, η αποκήρυξη κάθε ενέργειας που θα μπορούσε να διαταράξει τη σχέση της αστικής τάξης με την Ευρωζώνη και τη συνοχή της ΕΕ, είναι αποκαλυπτικά.
Οι διαβεβαιώσεις ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει συμφωνία μαζί τους για τη συνέχιση της χρηματοδότησης της Ελλάδας και την αποπληρωμή του χρέους πρέπει, επίσης, να προβληματίσουν τους εργαζόμενους.
Πρέπει να καταδικαστεί η κυβέρνηση και με την ψήφο στη Βουλή; Το ΚΚΕ απαντάει:
  • Ναι! Το κρίσιμο ζήτημα, όμως, είναι να αποκτήσει το εργατικό - λαϊκό κίνημα την πίστη στη δύναμη και την ικανότητα να γκρεμίζει αυτή και κάθε κυβέρνηση, στο έδαφος της εξουσίας και της οικονομικής κυριαρχίας του κεφαλαίου
  • Γιατί μια τέτοια κυβέρνηση πάντα θα νομοθετεί σε βάρος του, ανεξάρτητα από το πώς αυτοαποκαλείται.
Ο λαός θα καθορίσει τις εξελίξεις, αν καταλάβει και χρησιμοποιήσει τη δύναμή του με σκοπό να πάρει ο ίδιος την εξουσία.
  • Αν συνειδητοποιήσει ότι το «παιχνίδι» δεν «παίζεται» στο Κοινοβούλιο, αλλά στην οργάνωση στους τόπους δουλειάς.
  • Αν οργανωμένος δυναμώσει την πάλη ενάντια στα μονοπώλια και την πολιτική που τα υπηρετεί και τα στηρίζει.

2 σχόλια:

  1. Ωραία παρήχηση.
    Αλλά και Τέξας: Από τη λέξη tayshas. Στη γλώσσα των αυτοχθόνων Ινδιάνων σημαίνει «φίλοι» ή «σύμμαχοι».
    Φιλία με τους λύκους. Συμμαχία με τον διάβολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.