Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

«Αντιρατσιστικό» Νομοσχέδιο: Με την κατάθεσή του ανοίγει ο δρόμος για την ποινικοποίηση της πάλης του εργατικού - λαϊκού κινήματος, των ριζοσπαστικών ιδεών, της κομμουνιστικής ιδεολογίας και δράσης – Ανακοίνωση του ΚΚΕ


Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με το «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο που κατέθεσε χθες η κυβέρνηση στη Βουλή.
  
Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το λεγόμενο «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο, που τελικά κατέθεσε η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, βρίσκεται στην ίδια βασική γραμμή με τα προηγούμενα σχέδια νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης. Ενσωματώνει την Απόφαση-Πλαίσιο της ΕΕ που, στο όνομα της αντιμετώπισης του ρατσισμού και του ναζισμού, ανοίγει το δρόμο για την ποινικοποίηση της πάλης του εργατικού - λαϊκού κινήματος, των ριζοσπαστικών ιδεών, της κομμουνιστικής ιδεολογίας και δράσης.

Το νομοσχέδιο εντάσσεται σε μια σειρά πρόσφατων νομοθετικών πρωτοβουλιών που έχουν στόχο να θωρακίσουν ακόμη περισσότερο το νομικό πλαίσιο του συστήματος σε βάρος της λαϊκής πάλης και όσων αμφισβητούν το υπάρχον εκμεταλλευτικό σύστημα. Αυτό δείχνει άλλωστε και η εμπειρία από την εφαρμογή της σε άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ.
Οι διατάξεις του νομοσχεδίου για τα θέματα των γενοκτονιών και των εγκλημάτων πολέμου δε μένουν μόνο στη σωστή καταδίκη των ναζιστικών θηριωδιών, αλλά επεκτείνονται και σε ό,τι θεωρεί «έγκλημα πολέμου» και «γενοκτονία» η κυρίαρχη άποψη των ιμπεριαλιστών, όπως αυτή εκφράζεται από διεθνή δικαστήρια που ελέγχονται από τους ίδιους. Με αυτή τη λογική θα μπορούσε να ποινικοποιηθεί ακόμη και η στάση του ελληνικού λαού, μαζικών φορέων και κομμάτων που αντιτάχθηκαν στον πόλεμο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στη Γιουγκοσλαβία, απορρίπτοντας το πρόσχημα των γενοκτονιών που χρησιμοποίησαν οι ιμπεριαλιστές. Επιδιώκει με αυτόν τον τρόπο την υποταγή στην κυρίαρχη αντιδραστική ερμηνεία για ιστορικά γεγονότα.
Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή δήλωσε ότι δεν πρόκειται να στηρίξει οποιαδήποτε νομοθετική πρόταση ενσωματώνει τη συγκεκριμένη νομοθεσία της ΕΕ, γιατί ο πραγματικός στόχος δεν είναι η αντιμετώπιση των φυλετικών διακρίσεων, αλλά η προώθηση της αντιδραστικής «θεωρίας των άκρων» που αποτελεί επίσημη ιδεολογία της ΕΕ. Εξάλλου, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, στο βασικό ζήτημα της αντιμετώπισης των φυλετικών διακρίσεων, που δήθεν επιδιώκει να αντιμετωπίσει, πηγαίνει πίσω ακόμη και σε σχέση με τον ισχύοντα αντιρατσιστικό νόμο του 1979, που είχε εφαρμοστεί σε ελάχιστες περιπτώσεις με ευθύνη των κυβερνήσεων. Τέλος, δεν προβλέπει απολύτως τίποτε για την προστασία των θυμάτων φυλετικών διακρίσεων και εγκλημάτων.
Το ΚΚΕ δεν είναι αντίθετο στη βελτίωση της αντιρατσιστικής νομοθεσίας, αν και γενικά τη θεωρεί επαρκή. Ωστόσο τονίζει για μια ακόμη φορά ότι δεν είναι η ελλιπής νομοθεσία που φταίει για την έξαρση των ρατσιστικών εγκλημάτων ούτε πρόκειται αυτά να αντιμετωπιστούν ριζικά μέσα σε ένα εκμεταλλευτικό σύστημα που δημιουργεί και ανέχεται το ρατσισμό και το ναζισμό.  
Το εργατικό – λαϊκό κίνημα, η Λαϊκή Συμμαχία που αγκαλιάζει όλους τους εργαζόμενους, φτωχούς αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, σπουδαστές, γυναίκες, χωρίς καμία διάκριση ανάλογα με φυλή, γλώσσα, χρώμα και θρησκεία, είναι οι μόνοι που μπορούν να αντιμετωπίσουν το ρατσισμό.

Μέσα από την πάλη για τη δική τους εργατική-λαϊκή εξουσία μπορούν να εξαλείψουν οριστικά και τελεσίδικα τα ρατσιστικά, φασιστικά και ναζιστικά φαινόμενα και το σάπιο σύστημα που τα γεννά». 


Κατατέθηκε το λεγόμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο
 
Κατατέθηκε το βράδυ της Τετάρτης (20/11/2013) στη Βουλή και θα συζητηθεί τις επόμενες μέρες το λεγόμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης και όπως προκύπτει από τον τίτλο του ακόμα,
  • ενσωματώνει την αντιδραστική και εχθρική, απέναντι στις ριζοσπαστικές ιδέες και τη λαϊκή πάλη, απόφαση - πλαίσιο 2008/913 του Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Το νομοσχέδιο έχει τίτλο: Τροποποίηση του ν.927/1976 (Α' 139) και προσαρμογή στην απόφαση πλαίσιο 2008/913 ΔΕΥ της 28ης Νοεμβρίου 2008, για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου (L 328) και αποτελείται από 7 άρθρα.

Όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση, προβλέπονται ποινικές κυρώσεις με φυλακίσεις και χρηματικά πρόστιμα από 5.000 ως 100.000 ευρώ, ανάλογα με την περίπτωση, για υποκίνηση μίσους ή βίας σε βάρος προσώπου ή ομάδας προσώπων που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή ή την αναπηρία.

Επίσης των ξενόφοβων και ρατσιστικών συμπεριφορών που εκδηλώνονται με αφορμή την επιδοκιμασία ή την κακόβουλη άρνηση ή τον ευτελισμό της σημασίας του Ολοκαυτώματος, των εγκλημάτων γενοκτονίας των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και των εγκλημάτων πολέμου ή αυτών του ναζισμού.

Στο ίδιο κείμενο διευκρινίζεται ότι οι ορισμοί των εγκλημάτων αυτών δίνονται κυρίως στα άρθρα 6, 7 και 8 του Καταστατικού του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, το οποίο έχει κυρωθεί με το ν.3003/2002 ή στο άρθρο 6 του Καταστατικού του Διεθνούς Στρατοδικείου.

Υπενθυμίζεται ότι το ΚΚΕ από την ώρα που άνοιξε η σχετική συζήτηση για το ρατσιστικό νομοσχέδιο έχει κάνει σαφές ότι είναι κάθετα αντίθετο με κάθε σχέδιο ή πρόταση νόμου που θα ενσωματώνει την αντιδραστική απόφαση - πλαίσιο της ΕΕ,
  • απόφαση που επιβάλλει την υποταγή σε μια συγκεκριμένη αντιδραστική ερμηνεία των ιστορικών γεγονότων και οδηγεί στο ξαναγράψιμο της Ιστορίας στα μέτρα των ιμπεριαλιστών, ανοίγει το δρόμο για την ποινικοποίηση των ριζοσπαστικών ιδεών και της λαϊκής πάλης.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.