Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Δικαστικές διώξεις των εργατών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» - Σήμερα δικάζονται οι χαλυβουργοί - Σέρνονται στο εδώλιο με μηνύσεις του βιομήχανου Μάνεση - Να εκφράσουν τα συνδικάτα την αλληλεγγύη τους καλεί το ΠΑΜΕ και η ΑΣΓΜΕ

Ανακοινώσεις του ΠΑΜΕ και της ΑΣΓΜΕ
Σήμερα δικάζονται οι εργάτες της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», ενάντια στους οποίους έχει στηθεί βιομηχανία μηνύσεων από την εργοδοσία. Ανάμεσα στους κατηγορούμενους, βρίσκονται οι 6 απεργοί που συμμετείχαν στη βάρδια της περιφρούρησης τα χαράματα της 20ής Ιούλη 2012, κατά την επέμβαση των ΜΑΤ και συνελήφθησαν έξω από την πύλη. Αντιμετωπίζουν κατηγορίες για «παράνομη βία» (!) και «άμεση συνέργεια σε παραβίαση δικαστικής απόφασης».
Ακόμα, δικάζονται 18 Χαλυβουργοί και μια γυναίκα απεργού που είχαν μηνυθεί στη διάρκεια της πολύμηνης απεργίας από την εργοδοσία και τον απεργοσπαστικό της μηχανισμό. Κατηγορούνται για «παράνομη βία», «διατάραξη οικιακής ειρήνης», «απειλή και εξύβριση» και «παραβίαση δικαστικής απόφασης».
Αναλυτικά το δελτίο Τύπου του ΠΑΜΕ:
Με αφορμή τη σημερινή δίκη, το ΠΑΜΕ αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Η κυβέρνηση και ο βιομήχανος Μάνεσης μετά τις απολύσεις και την καταστολή συνεχίζουν με δικαστικές διώξεις και στέλνουν αύριο στα δικαστήρια τους χαλυβουργούς που για μήνες αποτέλεσαν φάρο στους αγώνες των εργαζομένων όλης της χώρας. Καλούμε τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους, τη νεολαία να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας. Ο πολύμηνος και ηρωικός απεργιακός αγώνας που έδωσαν οι χαλυβουργοί στις πύλες του εργοστασίου ήταν και είναι αγώνας όλης της εργατικής τάξης.
Να μην περάσει η τρομοκρατία στους τόπους δουλειάς. Να μην περάσει το δόγμα "νόμος και τάξη". Με αλληλεγγύη, οργάνωση και συσπείρωση στα σωματεία μας μπορούμε να αποκρούσουμε κάθε επίθεση της εργοδοσίας, την κρατική βία».
Η Καταγγελία της ΑΣΓΜΕ
Τις διώξεις και την προσπάθεια εκφοβισμού καταγγέλλει, μεταξύ άλλων, η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), καθώς η μοναδική γυναίκα κατηγορούμενη, η Μαρία Δελή, είναι γυναίκα χαλυβουργού, μέλος της Ομοσπονδίας Γονέων Πειραιά και Αττικής, αλλά και της ΑΣΓΜΕ. Ο πραγματικός λόγος για τον οποίο διώκεται, είναι επειδή μπήκε μπροστά στη συγκρότηση της επιτροπής αγώνα γυναικών απεργών χαλυβουργών, που στήριξε ηθικά και πρακτικά τον ηρωικό απεργιακό αγώνα στη «Χαλυβουργία».
*


ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Γ.Μ.Ε.) 
Βερανζέρου 22, 6ος όροφος, 104 32, ΤΗΛ – ΦΑΞ : 210 5242386
gt.asgme@gmail.com, www.goneis.org
 Αθήνα 14.11.2013
Δελτίο Τύπου

ΣΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ

Η ΑΣΓΜΕ καταγγέλλει σε όλους τους γονείς και τους εργαζόμενους την απροκάλυπτη πολιτική δίωξη εκφοβισμού που ασκεί ο βιομήχανος Μάνεσης στους εργάτες χαλυβουργούς, που για μήνες έδωσαν μια μάχη ζωής στις πύλες του εργοστασίου και είναι παράδειγμα αγωνιστικότητας, για όλους μας. Τόλμησαν να πουν όχι στη σύγχρονη σκλαβιά.
Μετά τις απολύσεις και την καταστολή συνεχίζονται και οι δικαστικές διώξεις. Αύριο Παρασκευή 15/11 δικάζονται για μια σειρά “φτιαχτά” αδικήματα 18 χαλυβουργοί και μια γυναίκα χαλυβουργού, η συνάδελφος Μαρία Δελή, χρόνια μέλος της Ομοσπονδίας Γονέων Πειραιά και Αττικής αλλά και της ΑΣΓΜΕ.
Η αλήθεια είναι ότι η συναδέλφισσα μας διώκεται
  • Γιατί θεωρούσε τιμή της να είναι γυναίκα χαλυβουργού, που καθημερινά περνούσε τις πύλες ενός σύγχρονου "Νταχάου" για να κερδίσει τίμια το μεροκάματο της οικογένειας του.
  • Γιατί μπήκε μπροστά στη συγκρότηση της "επιτροπής αγώνα γυναικών απεργών χαλυβουργών" και στήριξαν ηθικά και πρακτικά τον ηρωικό απεργιακό αγώνα των αντρών τους.
  • Γιατί κάλεσε τις μανάδες να μάθουν στα παιδιά τους να είναι περήφανα που είναι παιδιά εργατών! Να τα μάθουνε ότι νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!

Όλο το διάστημα του απεργιακού αγώνα των χαλυβουργών δεκάδες Ομοσπονδίες, Ενώσεις και Σύλλογοι γονέων εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας. Δεν θα τους αφήσουμε μόνους τους ούτε τώρα.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία μέσα από τα σωματεία τους και τους συλλόγους στη γειτονιά να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας.
Να μην περάσει το δόγμα «νόμος και τάξη».
Να μην περάσει ο φόβος.
Αλληλεγγύη - Οργάνωση - Αγώνας

Τη συμπαράστασή του στους χαλυβουργούς εκφράζει και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλιούπολης «Μ.Παπαμαύρος».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.