Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Πρωτογενές πλεόνασμα

Καλλιθέα: Με κλείσιμο απειλείται το Εθνικό Νηπιοτροφείο
Παρέμβαση του ΚΚΕ
Με λουκέτο κινδυνεύει το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο στην Καλλιθέα, που μετρά 101 χρόνια ζωής, και σήμερα φιλοξενεί 28 παιδιά, αφού η κρατική επιχορήγηση έχει κολλήσει μεταξύ υπουργείου Εργασίας και Περιφέρειας. [...] Οι ελλείψεις στα αναλώσιμα είναι μεγάλες, το ίδιο και τα χρέη στις ΔΕΚΟ και στους προμηθευτές. Οι εργαζόμενοι που για πολλοστή φορά είναι απλήρωτοι κι αυτή τη στιγμή βρίσκονται 6 μήνες μέσα, παρά την διάθεση προσφοράς, έχουν ξεπεράσει τα όρια της οικονομικής ανέχειας.
Πηγή: 902
*
Οι «δεξαμενές» άντλησης ανέργων

Σε ό,τι αφορά τη «δεξαμενή» από την οποία θα προέλθουν οι υπόλοιποι 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι που πρέπει να μετακινηθούν έως τα τέλη 2013, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης έχει ήδη ετοιμάσει σχέδιο με 2.741 εσωτερικές μετακινήσεις δημοτικών υπαλλήλων.


Σε ό,τι αφορά τις συνολικά 15.000 απολύσεις έως τα τέλη του 2014, θα προέλθουν από όσους δεν θα επαναπροσληφθούν στο νέο σχήμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και από όσους εργάζονται με ασφαλιστικά μέτρα, κυρίως στους δήμους και δευτερευόντως στο υπουργείο Πολιτισμού [...]

 *

Γ. Βρούτσης: Μείωση 18% των κρατικών δαπανών για ασφαλιστικό
Μείωση κατά 18% των κρατικών δαπανών για το ασφαλιστικό έως το 2016 προανήγγειλε ο υπουργός εργασίας στην αρμόδια επιτροπή της βουλής. Ο στόχος είναι οι δαπάνες από 58% το 2012 να πέσουν μόλις στο 40% το 2016 σύμφωνα με τον Γιάννη Βρούτση που μίλησε στην Ειδική Διαρκής Επιτροπή για την Παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.
Πηγή: 902
*
Δημόσιο: Στάση εργασίας την Πέμπτη, 14/11/2013
Στις 12.30 στην Ομόνοια καλεί το ΠΑΜΕ
Πανελλαδική στάση εργασίας στο δημόσιο από τις 12 το μεσημέρι ως τη λήξη του ωραρίου κήρυξε για την Πέμπτη 14 Νοέμβρη η ΑΔΕΔΥ ενάντια σε διαθεσιμότητα-απολύσεις.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο καλούν σε συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 12.30 το μεσημέρι.

Πηγή: 902
*
ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα φθηνής και ολιγόμηνης απασχόλησης για 28.000 ανέργους

Συγκεκριμένο πλαίσιο από το ΠΑΜΕ για την προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους
Άλλο ένα πρόγραμμα φθηνής εργασίας και ανακύκλωσης της ανεργίας μέσω ΜΚΟ «τρέχει» από τον ΟΑΕΔ, την ώρα που οι εγγεγραμμένοι και όχι οι πραγματικοί άνεργοι στη χώρα μας έχουν ξεπεράσει τους 1.400.000.

Πηγή: 902
*
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μόνιμο φαινόμενο τα ράντζα στις εφημερίες

(5 Νοεμβρίου 2013)

Η ραγδαία επιδείνωση στην παροχή υπηρεσιών Υγείας σε πρωτοβάθμιο επίπεδο σε συνδυασμό με τα λουκέτα στα μικρά νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου, προκάλεσαν και χτες «έμφραγμα» στον «Ευαγγελισμό» με τα ράντζα στους διαδρόμους μετά τη εφημερία. Συνολικά, στους διαδρόμους του «Ευαγγελισμού» υπήρχαν διάσπαρτα 40 ράντζα στις παθολογικές και χειρουργικές κλινικές και 20 στην ψυχιατρική κλινική. […]
Την ίδια ώρα, η συγκυβέρνηση σφίγγει -όπως σε όλα τα νοσοκομεία- την οικονομική θηλιά στον «Ευαγγελισμό». Σύμφωνα με πληροφορίες, η Διοίκηση του νοσοκομείου αναζητά επειγόντως πάνω από 20 εκ. ευρώ για τα καλύψει τα χρέη, που ανέρχονται σε 8 εκ. ευρώ, αλλά και να καλύψει καθημερινές λειτουργικές ανάγκες, καθώς τα κονδύλια για το 2013 έχουν εξαντληθεί.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 12/11/2013
*

Αποκαλυπτική η Κομισιόν για τις περικοπές στην Παιδεία

Ενώ 8 ΑΕΙ παραδίδουν τα κλειδιά στην Κυβέρνηση λόγω των απολύσεων και των περικοπών, η Κομισιόν, σε απάντησή της στον ευρωβουλευτή Νίκο Χουντή, επιβεβαιώνει τις τεράστιες μειώσεις στις εκπαιδευτικές δαπάνες, αλλά και στους μισθούς των εκπαιδευτικών, που έχει επιβάλλει η μνημονιακή πολιτική.

Πηγή: Το Κουτί της Πανδώρας 

*
  

Οικονομία Τις τελευταίες λεπτομέρειες για το νέο φόρο στα ακίνητα, που θα ισχύσει από την επόμενη χρονιά, επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, ενώ στελέχη των δύο κομμάτων που την στηρίζουν προσπαθούν να...

*

Γ. Στουρνάρας: Ξεπάγωμα πλειστηριασμών, φόροι σε οικόπεδα και αγροτεμάχια

Απέκλεισε μείωση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης Πολιτική Βέβαιο είναι το ξεπάγωμα των πλειστηριασμών, η κυβέρνηση το έχει αποφασίσει και μελετά πλέον πως θα εμφανίσει την απόφασή της. Περισσότερες...
*

Αύξηση φόρων στην Ελλάδα συστήνει η ΕΕ

Στο 46,7% η ανασφάλιστη εργασία στην Ελλάδα Πολιτική Μεγαλύτερη φοροεπιδρομή στην Ελλάδα ζητά η ΕΕ με αύξηση των φόρων στα καύσιμα, με επέκταση του 23% του ΦΠΑ στα τρόφιμα και επιβολή φόρου κατοχής ακινήτων, ενώ..

*

ΚΚΕ: Σχόλιο για τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα και τη συνεχιζόμενη λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος

Πολιτική Σχόλιο για τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα και τη συνεχιζόμενη λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. ...
*

Νέα συνάντηση σήμερα Σαμαρά και Βενιζέλου για το επόμενο κύμα μέτρων

Πολιτική Συνεχείς είναι οι συσκέψεις των κυβερνητικών εταίρων για τη διαμόρφωση της αντιλαϊκής επέλασης...

*

Απόφαση-κοροϊδία για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης

Κατάργηση των φόρων ζητά με τροπολογία το ΚΚΕ Πολιτική Χωρίς μείωση της έμμεσης φορολογίας και με λίγα ψίχουλα παραπάνω για επικοινωνιακούς λόγους η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για το επίδομα πετρελαίου...

...........

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.