Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

350.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα και ο ΣΕΒ ζητάει κίνητρα για φτηνότερη ενέργεια

α/α (αντ' αυτού).
Αφού στάθηκε αδύνατον να βρούμε φωτό του κυρίου Δασκαλόπουλου


Ο ΣΕΒ «Καλεί την κυβέρνηση και όλες τις πολιτικές δυνάμεις να πάψουν να κωφεύουν και να καθεύδουν» και Ζητά δέσμευση για επιπλέον κίνητρα από κυβέρνηση και αντιπολίτευση

Ακόμα μεγαλύτερη στήριξη με περισσότερα κίνητρα και προνόμια για τη βιομηχανία ζητά ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών από την κυβέρνηση και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.
«Καλούμε την κυβέρνηση και όλες τις πολιτικές δυνάμεις να πάψουν να κωφεύουν και να καθεύδουν» σημειώνει σε ανακοίνωσή του με την οποία θέτει σαν άμεση προτεραιότητα την παροχή φτηνότερης ενέργειας.
Συγκεκριμένα, επιδιώκει
  • Μείωση των τιμολογίων με το πρόσχημα «των στρεβλών και αντιαναπτυξιακών τιμολογήσεων».
  • Μείωση της τιμής του φυσικού αερίου «έως και 30%» για λόγους ανταγωνισμού και
  • «Μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων» στα ενεργειακά προϊόντα.
Σε αντίθετη περίπτωση, ο ΣΕΒ υποστηρίζει «το όριο της ανήκεστης βλάβης είναι κοντά».
Επιπλέον, σημειώνει ότι στην Ελλάδα

«ο όρος "βιομηχανική πολιτική" δεν υπάρχει στο δημόσιο διάλογο» όταν η ΕΕ «έχει θέσει το ζήτημα της βιομηχανικής πολιτικής πρώτο - πρώτο στην αναπτυξιακή της ατζέντα μέχρι το 2020»

και προσθέτει

«επιπλέον τα κονδύλια που η Ευρώπη θα διαθέσει μέσα από το ΣΕΣ (το νέο ΕΣΠΑ), ρητά στοχεύουν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της παραγωγής».
  • Με έμμεσο τρόπο ο ΣΕΒ αναδεικνύει πως η ΕΕ είναι μια Ένωση του κεφαλαίου και πως τα κόμματα που τη θεωρούν μονόδρομο την ίδια και το νόμισμά της πρέπει δημόσια να τοποθετηθούν υπέρ των προνομίων της βιομηχανίας.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.