Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Γ. Τούσσας: Ζεστό χρήμα για τα μονοπώλια το Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2014-2020 της ΕΕ

Το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2014-2020 που υπερψηφίστηκε σήμερα από το συνασπισμό των κομμάτων του κεφαλαίου αποτελεί μηχανισμό για την ενίσχυση των ευρωενωσιακών μονοπωλίων σε βάρος των λαϊκών αναγκών τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Τούσσας, παρεμβαίνοντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, στη συζήτηση σχετικά με τον προϋπολογισμό, το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ για το διάστημα 2014 - 2020.

Υπογραμμίζοντας τις ευθύνες των κομμάτων του κεφαλαίου ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΛΑΟΣ - ΔΡΑΣΗ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στο ευρωκοινοβούλιο, στην εξαπάτηση και τον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε στην παρέμβαση του τα εξής:
  • «Η συμφωνία των πολιτικών εκπροσώπων του κεφαλαίου, Λαϊκό Κόμμα - Σοσιαλδημοκράτες - Φιλελεύθεροι - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΛΑΟΣ -  ΔΡΑΣΗ, για τον προϋπολογισμό της ΕΕ, το ονομαζόμενο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2014-2020 (ΠΔΠ), ανοίγει το δρόμο για την γρήγορη χρηματοδότηση των ευρωενωσιακών μονοπωλιακών ομίλων, μέσα από τη λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος. Οι κεντρικές κατευθύνσεις του ΠΔΠ 2014-2020 είναι:
Στοχευμένες επιδοτήσεις στο κεφάλαιο για επιχειρηματική δράση σε νέα πεδία υψηλής κερδοφορίας. Όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η ψηφιακή αγορά, τα δίκτυα μεταφορών, ενέργειας και τηλεπικοινωνιών.
Υποταγή της επιστημονικής έρευνας στις ανάγκες του κεφαλαίου με την ενίσχυση των "κέντρων αριστείας", την άμεση σύνδεση της εκπαίδευσης με τις μεγάλες καπιταλιστικές εταιρείες.
Ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών της ΕΕ και της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας της ενάντια στους εργαζόμενους στα κράτη μέλη της και στους λαούς των τρίτων χωρών.
  • Μεγάλες είναι οι ευθύνες των κομμάτων του κεφαλαίου, Λαϊκό Κόμμα, Σοσιαλδημοκράτες, Φιλελεύθεροι, Πράσινοι, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, ΔΡΑΣΗ - που μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, στις 11-3-2013 συνυπέγραφαν στο ευρωκοινοβούλιο ψήφισμα που ζητούσε “αναπτυξιακό” δήθεν προϋπολογισμό της ΕΕ, για την υλοποίηση της αντιλαϊκής “Στρατηγικής ΕΕ-2020”.
Εξαπατούσαν τους εργαζόμενους ότι το ευρωκοινοβούλιο δήθεν θέλει φιλολαϊκό προϋπολογισμό.
  • Οι οπορτουνιστές εξακολουθούν να συγκαλύπτουν την ταξική ουσία του ευρωενωσιακού προϋπολογισμού, περιορίζοντας την θολή κριτική τους αποκλειστικά στο ύψος των κονδυλίων, κρύβοντας εντελώς το κύριο που είναι σε ποιόν θα κατευθυνθούν τα κονδύλια αυτά, ποιόν θα ωφελήσουν: Τα μονοπωλιακά κέρδη ή τις λαϊκές ανάγκες;
  • Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να έχουν καμία αυταπάτη. Ο προϋπολογισμός της ΕΕ, είτε αυξημένος, είτε μειωμένος σχεδιάζεται με γνώμονα την ενίσχυση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων και όχι του λαού.
Μονόδρομος για τον εργαζόμενο λαό είναι η ενίσχυση της αντιμονοπωλιακής αντικαπιταλιστικής πάλης της Λαϊκής Συμμαχίας
  • για την ανατροπή των μονοπωλίων,
  • την αποδέσμευση από την ΕΕ,
  • τη μονομερή διαγραφή του χρέους
  • την κατάκτηση και οικοδόμηση της Εργατικής Εξουσίας, βασική προϋπόθεση για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες του εργαζόμενου λαού».
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.