Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Παφίλης - Γκιόκας: Η απειθαρχία και η ανυπακοή είναι καθήκον κάθε ανθρώπου που θέλει την πρόοδο της κοινωνίας – Να αποσυρθεί η τροπολογία που ποινικοποιεί την πολιτική δράση (VIDEO)

Θανάσης Παφίλης
  
«Η τροπολογία ανοίγει το δρόμο για την ποινικοποίηση όλων όσων αρνούνται να υποταχθούν στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα»

*
«Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να κάνει ούτε βήμα πίσω, η απειθαρχία και η ανυπακοή είναι καθήκον κάθε ανθρώπου που θέλει την πρόοδο της κοινωνίας»


***

 Γιάννης Γκιόκας
«Ξεκινάτε φάμπρικα νομοθετική που αξιοποιεί υποθέσεις διαφθοράς προκειμένου να καταστρατηγηθούν δικαιοκρατικές εγγυήσεις και δικαιώματα»
 *
«Δεν θίγονται οι κοινωνικές αιτίες της συμφόρησης των φυλακών και δεν καθιερώνονται μέτρα για την κοινωνική επανένταξη των φυλακισμένων» 
 ____________________________


Θανάσης Παφίλης

Την κατηγορηματική αυτή απάντηση έδωσε ο  κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Θανάσης Παφίλης με αφορμή την τροπολογία που προβλέπει ποινή φυλάκισης έξι μηνών σε όσους παραβιάζουν αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η τροπολογία αυτή ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο «Ηλεκτρονική επιτήρηση υπόδικων, κατάδικων και κρατούμενων σε άδεια» που συζητείται στη Βουλή.
Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση, ο Θανάσης Παφίλης ανέφερε ότι δημουργείται τεράστιο πολιτικό ζήτημα καθώς η τροπολογία εισάγει πρωτοφανή και απαράδεκτα πράγματα στον ποινικό κώδικα. «Ανοίγει το δρόμο για την ποινικοποίηση όλων όσοι  αρνούνται να υποταχθούν στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Όπως είπε, εάν εφαρμοστεί η τροπολογία, κινδυνεύουν να τιμωρηθούν με έξι μήνες φυλάκιση όσοι θα αντιταχθούν σε μια επέμβαση κατά της Συρίας. Μάλιστα ανέφερε ότι εάν υπήρχε αυτός ο νόμος όταν έγινε ο πόλεμος κατά της Γιουγκοσλαβίας, θα πήγαιναν στη φυλακή όσοι διαδήλωσαν εναντίων του.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ ζήτησε να αποσυρθεί η επίμαχη ρύθμιση και κάλεσε όλα τα κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Επίσης στηλίτευσε την πρακτική της κυβέρνησης να εισάγει «από το παράθυρο» και «την τελευταία στιγμή» τόσο σημαντικά ζητήματα με τη μορφή τροπολογίας.
Αρχικά ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου επιχείρησε να κρύψει τον πραγματικό χαρακτήρα της τροπολογίας, κάνοντας λόγο για διαδικαστικού χαρακτήρα ζήτημα.
Στη συνέχεια μετά την αντίδραση του Θανάση Παφίλη (δείτε εδώ το βίντεο), προσπάθησε να θολώσει τα νερά, λέγοντας ότι η ποινή της φυλάκισης ισχύει όχι για αυτούς που αμφισβητούν όλες τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και της ΕΕ, αλλά μόνο για αυτούς που παραβιάζουν τις κυρώσεις που επιβάλλουν οι δύο οργανισμοί. Πρόκειται για ένα καταγέλαστο επιχείρημα, αφού όλες οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις έχουν τη μορφή των κυρώσεων διπλωματικού, οικονομικού ή στρατιωτικού χαρακτήρα.

902
*** 

Γιάννης Γκιόκας

Την απόσυρση της τροπολογίας για την ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης απαίτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας.
Στο νομοσχέδιο «Ηλεκτρονική επιτήρηση υπόδικων, καταδίκων και κρατούμενων σε άδεια», που συζητείται στη Βουλή, κατατέθηκε τροπολογία που προβλέπει ποινή φυλάκισης έξι μηνών σε όσους παραβιάζουν αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο Γιάννης Γκιόκας, που ορίστηκε ειδικός αγορητής του Κόμματος, τόνισε ότι το ΚΚΕ αν και αρχικά σκόπευε να ψηφίσει «παρών» στο νομοσχέδιο, θα το καταψηφίσει εξαιτίας των τροπολογιών που έχουν ενσωματωθεί σε αυτό. Όπως είπε, «δεν μπορεί να προστίθενται αντιδραστικά άρθρα στον ποινικό κώδικα με τροπολογίες της τελευταίας στιγμής».
«Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και η ΕΕ δεν ασχολούνται με φορολογικές ή πολεοδομικές παραβάσεις, αλλά παίρνουν πολιτικές αποφάσεις, αποφασίζουν για ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά. Μάλιστα αναρωτήθηκε «τι θα γίνει αν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ λάβει απόφαση υπέρ της διχοτόμησης της Κύπρου, κάτι που δεν είναι μακριά με βάση τις τελευταίες εξελίξεις και επιβάλλει κυρώσεις σε όποιον διαφωνεί με την απόφαση;».
Ο βουλευτής του ΚΚΕ κατήγγειλε ότι στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας έχει ενταχθεί και η τρομοκρατία που έχει γίνει λάστιχο και περιλαμβάνει την πολιτική δράση που δεν συνάδει με την κυρίαρχη αντίληψη.
Επίσης έθεσε το θέμα της τροπολογίας για τον εισαγγελέα διαφθοράς, όπου υπάρχει πρόβλεψη ότι το προσωπικό που θα προσληφθεί θα έχει δικαιώματα ανακριτικού υπαλλήλου. Απευθυνόμενος στον υπουργό Δικαιοσύνης είπε ότι «ξεκινάτε φάμπρικα νομοθετική που αξιοποιεί υποθέσεις διαφθοράς προκειμένου να καταστρατηγηθούν δικαιοκρατικές εγγυήσεις και δικαιώματα».
Ο Γιάννης Γκιόκας αναφέρθηκε και στο ίδιο το νομοσχέδιο, το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε ορισμένους κρατούμενους να εκτίσουν την ποινή τους κατ' οίκον, υπό τον όρο της ηλεκτρονικής παρακολούθησης με «βραχιολάκι».
Όπως είπε, με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση θέλει να πετύχει μια προσωρινή αποσυμφόρηση με μικρό κόστος χωρίς να αντιμετωπίζει τους ουσιαστικούς παράγοντες που δημιουργούν υπερπληθυσμό στις φυλακές.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε ότι με το νομοσχέδιο δεν θίγονται οι κοινωνικές αιτίες της συμφόρησης των φυλακών και δεν καθιερώνονται μέτρα για την κοινωνική επανένταξη των φυλακισμένων. Μεταξύ άλλων πρότεινε να μην υπάρχει κατάχρηση της προσωρινής κράτησης, να βελτιωθεί το καθεστώς των αδειών και να εφαρμοστούν οι διατάξεις για την αποτοξίνωση των φυλακισμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.