Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Το κράτος και οι «θεσμοί» - Δυο νέες ταινίες στα προσεχώς

ALEXANDER: Part II
BEGINNER'S LUCK 
Φιλοσοφική (επι)θεώρηση: Σλαβόι Ζίζεκ

Υπόθεση ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Υποχώρηση της Κυβέρνησης και Νίκη της  Δημοκρατικής Ευρώπης

Μιλώντας το βράδυ της Κυριακής στο Φεστιβάλ Νέων του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή. Είπε, μεταξύ άλλων, για την κυβέρνηση:
«Αναγκάστηκαν σε αναδίπλωση. Αναγκάστηκαν σε αλλαγή στρατηγικής. Αναγκάστηκαν να κινήσουν τις διαδικασίες εξάρθρωσης των νεοναζί. Και αυτό όχι μόνο δε μας προβληματίζει αλλά το χαιρετίζουμε και το πανηγυρίζουμε. Είναι μια μεγάλη νίκη! Νίκη της δημοκρατίας, νίκη του αντιφασιστικού κινήματος, νίκη της δημοκρατικής Ευρώπης.
Αποδεικνύει ότι οι αγώνες μας μπορούν να έχουν αποτέλεσμα.
Αποδεικνύει ότι με τους αγώνες και την πίεση του λαού, αναγκάστηκε κυβέρνηση να αλλάξει στάση για τη Χρυσή Αυγή.
Όπως με τους αγώνες και την πίεση του λαού κατέρρευσαν οι επικίνδυνες και ανιστόρητες επινοήσεις και θεωρίες των δύο άκρων. Έτσι με τους αγώνες και την πίεση του λαού θα καταρρεύσουν και οι ίδιοι μαζί με το μνημόνιο».

Ζίζεκ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί απειλή για την Ευρώπη»


Ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε λίγο, ούτε πολύ, παρουσιάζει τις διώξεις σε βάρος της Χρυσής Αυγής σαν υποχώρηση της κυβέρνησης στην πίεση που άσκησε ο λαός και το κίνημα.
Χωρίς να αμφισβητεί κανείς ότι ο λαϊκός παράγοντας είναι αυτός που μπορεί και πρέπει να πρωταγωνιστήσει για να απομονωθούν οι χρυσαυγίτες και να τιμωρηθούν για την εγκληματική τους δράση, η «ανάλυση» που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ συγκαλύπτει ότι μορφώματα όπως η Χρυσή Αυγή, που βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία ενάντια στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, έχουν οργανική σχέση με το αστικό κράτος και τους μηχανισμούς του.
  • Άρα, τα κίνητρα και τα αίτια για τη συγκρότηση τέτοιων μηχανισμών, για το «φούσκωμα», το «ξεφούσκωμα», ενδεχόμενα και την απόσυρσή τους, είναι πολύ βαθύτερα.
  • Συνδέονται με πολύπλευρους σχεδιασμούς του αστικού συστήματος, που όλοι υπηρετούν τον ίδιο στόχο: Τη χειραγώγηση, την ενσωμάτωση, την καταστολή του λαού.
Άλλωστε, και μόνο το γεγονός ότι ο κρατικός μηχανισμός είχε έτοιμο το φάκελο με τα στοιχεία που ενοχοποιούν ποινικά τη Χρυσή Αυγή, δείχνει ότι είχε στους σχεδιασμούς της το ενδεχόμενο να την πλήξει, ανάλογα με τη συγκυρία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο δε λέει κουβέντα γι' αυτά, αλλά φτάνει να μιλήσει ακόμα και για νίκη της «δημοκρατικής Ευρώπης» ή για ήττα της «θεωρίας των δύο άκρων» με τις συλλήψεις μελών της Χρυσής Αυγής.
Η «δημοκρατική» Ευρώπη, που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει για επίσημη ιδεολογία τον αντικομμουνισμό και την εξίσωση του κομμουνισμού με το ναζισμό.
Είναι η πρώτη διδάξασα τη θεωρία των δύο άκρων, την ταύτιση του ριζοσπαστισμού με τον «εξτρεμισμό» και το έγκλημα, την καταστολή του λαϊκού κινήματος. Αυτή την Ευρώπη εκθειάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

*

Υπόθεση ΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Φιλολαϊκό κράτος και ακλόνητα μονοπώλια

WALL STREET: Part III
MONEY NEVER DIES
DIRECTOR'S CUT
Ιδεολογική (ανα)θεώρηση: Σλαβόι Ζίζεκ

Είπε σε άλλο σημείο ο Αλ. Τσίπρας
«Να επιμείνουμε και θα επιμείνουμε σε βαθιές θεσμικές τομές. Να βάλει η Δικαιοσύνη απερίσπαστη βαθιά το μαχαίρι στο κόκαλο. Να αποκαλυφθούν και να κοπούν οι δεσμοί του ναζιστικού παρακράτους με το κράτος. Να αποξηλωθούν οι Χρυσαυγίτικοι θύλακες στην αστυνομία, στον στρατό, στην ΕΥΠ. Να καταργηθούν τα στεγανά στην Ελληνική Αστυνομία. Να καθιερωθεί και να ενισχυθεί ο κοινοβουλευτικός έλεγχος της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και της ΕΥΠ. Να αποκαλυφθούν οι παράνομοι χρηματοδότες της Χρυσής Αυγής. Να γίνει επιτέλους και ως το τέλος πράξη αυτό που τόσο καιρό ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες: Να ορθώσει ο νόμος το ανάστημά του απέναντι στη ναζιστική συμμορία που τον τσαλαπατά, τον εξευτελίζει και τον παραβιάζει με όλους τους δυνατούς και συχνά αιματηρούς και θανάσιμους τρόπους».
Ο ΣΥΡΙΖΑ προπαγανδίζει τον «εκδημοκρατισμό» του αστικού συστήματος.
Καλλιεργεί στο λαό αυταπάτες ότι με λίγα μερεμέτια, μπορεί να γίνει φιλολαϊκό, χωρίς να ξεριζωθεί η καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής και το κράτος που την υπηρετεί και τη θωρακίζει.
Λέει, δηλαδή, ότι μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκό κράτος, με τα μονοπώλια ακλόνητα στην οικονομία και την εξουσία, με ορισμένες αλλαγές και εκσυγχρονισμούς στους θεσμούς και στους νόμους, από αυτούς που κάνει το αστικό σύστημα, όταν είναι να προσαρμοστεί στις σύγχρονες συνθήκες.

Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.