Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Σταύρε Κοντονή, φιόρο του Λεβάντε, όταν μιλάτε για ΠΑΜΕ, να πλένετε πρώτα το στόμα σας με σαπούνι...

 

 

Απαντήσεις του Lenin Reloaded, στα σκυλάκια του καναπέ που παριστάνουν τα τσομπανόσκυλα.

 

1. Το φιόρο του Λεβάντε

 
«Η δημοκρατία για τον ΣΥΡΙΖΑ σταματάει στις πύλες του εργοστασίου», ανέφερε ο Δημ. Κουτσούμπας. Αναμασώντας μια μόνιμη αιτίαση προς τα αστικά κόμματα, τη φορτώνει στον ΣΥΡΙΖΑ. Αλήθεια, η επαναφορά των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων και της μετενέργειας σταματά στις πύλες του εργοστασίου; Η επαναφορά του κατώτατου μισθού στο προ των μνημονίων επίπεδο και της ελεύθερης συλλογικής διαπραγμάτευσης στον ιδιωτικό τομέα σταματά στις πύλες του εργοστασίου; Η πάλη κατά των απολύσεων και του εργοδοτικού δεσποτισμού σταματά και αυτή στις πύλες του εργοστασίου; Η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του στους μεγάλους αγώνες, στη Χαλυβουργική, στο Μετρό, στην ΟΛΜΕ, στην ΕΡΤ, σε επιχειρήσεις που έκλεισαν, όπως τα Τσιμέντα Χαλκίδας και ο «Κατσέλης», σταμάτησε στις πύλες των χώρων δουλειάς;
Τάδε έφη Σταύρος Κοντονής, βουλευτής Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ και εφεξής "Φιόρο του Λεβάντε", εις άρθρον με τίτλο "Ας επιστρέψει το ΚΚΕ στο δρόμο της αιδούς", δημοσιευθέν εις την Εφημερίδαν των Συντακτών.
Για το πρώτο σκέλος των εις έντονα στοιχεία τεθημένων, θα ήθελα να παρατηρήσω ότι οι προεκλογικές ομιλίες αποτελούνται από λόγια. Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μίλησε για πρακτικές. Τα λόγια όχι μόνο δεν σταματούν στις πύλες του εργοστασίου, αλλά μπορούν να φτάσουν και σε άλλο γαλαξία, αν τα στείλουμε ηχογραφημένα με έναν καλό δορυφόρο. Αν και όταν το κόμμα του Φιόρου επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στο προ των μνημονίων επίπεδο ή διαπραγματευτεί κλαδικές συμβάσεις που να μην συνίστανται σε πετσόκομμα μισθών, το συζητάμε. Όσο για την "ελεύθερη συλλογική διαπραγμάτευση" δεν ξέρω τι φρούτο είναι πάλι αυτό.

Πάμε στην πρακτική.
Αγαπητό Φιόρο του Λεβάντε:

Κοιτάζουμε προσεκτικά την ταμπέλα
στη φόρμα τού άξεστου εργάτη πριν πουλήσουμε ακτιβισμό...
Η απεργία διαρκείας των Χαλυβουργών δεν έγινε σε καμία "Χαλυβουργική." "Χαλυβουργία Ελλάδος" λέγεται η ρημάδα η επιχείρηση. Την επόμενη φορά που θα πείτε ψέματα για κάποιο φαντασιακό αγώνα που έδωσε το κόμμα σας, φροντίστε τουλάχιστο να μάθετε που δεν ήσασταν. Δε λέει.
Μετρό
25 του Γενάρη ξημερώματα μπουκάρανε τα ΜΑΤ. Γύρω στις 4 το πρωί. 24 τη νύχτα πήγε στα Σεπόλια (you know Sepolia?) η πρώην ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Να την, Φιόρο του Λεβάντε:
 __________________________________

Στις 21 του Γενάρη, λίγες μέρες πριν, η πλειοψηφία του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στις Τεχνικές Εργασίες του Μετρό Θεσσαλονίκης αποφάσισε να μην συμμετάσχει ξανά σε απεργία, αφήνοντας τους εν Αθήναις μόνους τους. Ξέρεις ποιος ήταν ανακατεμένος στην απόφαση; Ο ΣΥΡΙΖΑ.
Είπαμε όμως ότι τη νύχτα της 24ης, η Παπαρήγα ήταν στα Σεπόλια, στο αμαξοστάσιο. Το είδαμε κιόλα και το θυμηθήκαμε. Δεν είπαμε πού ήταν ο Αλέξις. Αυτό το θυμάσαι, Φιόρο του Λεβάντε; Δεν ήταν στα Σεπόλια. Δεν ήταν στην Αθήνα. Δεν ήταν στην Ελλάδα. Κάτσε να σου θυμήσω πού ήταν και τι έκανε:
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μιλήσει στο think tank Brookings Institution στην Ουάσινγκτον, την Τρίτη 22 Ιανουαρίου (9:15 το βράδυ, ώρα Ελλάδας).
Σύμφωνα με ανακοίνωση του εν λόγω ινστιτούτου ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει με θέμα: «Η Ελλάδα και οι οικονομικές προκλήσεις του μέλλοντος».
Θα αναφερθεί στα ζητήματα των οικονομικών και κοινωνικών προοπτικών της Ελλάδας, στη σχέση ανάμεσα σε Αθήνα και υπόλοιπη Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων και των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται επίσης, ότι θα μιλήσει για τον ρόλο, που θα μπορούσαν να διαδραματίσουν οι ΗΠΑ για να βοηθήσουν την Ελλάδα και την Ευρώπη να αντιμετωπίσουν τα σημερινά προβλήματά τους.
Ο κ. Τσίπρας, μετά την επίσκεψή του στην αμερικανική πρωτεύουσα, θα επισκεφθεί τη Νέα Υόρκη, όπου στις 24 και 25 Ιανουαρίου θα μιλήσει στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, στο Μεταπτυχιακό Κέντρο του Δημοτικού Πανεπιστημίου Νέας Υόρκης (CUNY) και σε συγκέντρωση ομογενών.
Κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ αναμένεται να έχει συναντήσεις τόσο με Αμερικανούς πολιτικούς, δημοσιογράφους και αναλυτές, όσο και με στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.
Θυμήθηκες, μπαρουτοκαπνισμένε της τσιμινιέρας; Ωραία. Ο υπόλοιπος ΣΥΡΙΖΑ, πλην αρχηγού και ακολούθων, ήταν στο Μετρό τα ξημερώματα που μπήκαν τα ΜΑΤ; Για να ιδούμε...


Όχι, Φιόρο του Λεβάντε, το ΠΑΜΕ πήγε ξημερώματα στο Μετρό. Για άκου και τον Σταματόπουλο, τον πρόεδρο του σωματείου (ΑΝΤΑΡΣΥΑ ο Σταματόπουλος, ε;):


Το ΠΑΜΕ, και στις 25 τα ξημερώματα, και στις 26, στο δρόμο. Για πες μου, βλέπεις κανένα ΣΥΡΙΖΑ;






Όχι, ε; Μην ανησυχείς, θα είναι επειδή είσαι ψεύτης.

Σε ποιον "ΣΥΡΙΖΑ" αναφέρεσαι λοιπόν, Φιόρο του Λεβάντε;
Να σου πω σε ποιον. Σε τρεις βουλευτές --το σούργελο που στέλνετε μονίμως να κάνει τον ακτιβιστή κι άλλους δύο-- που πήγαν πριν
 το ντου των ΜΑΤ, νωρίς στις 24. Σ' αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεσαι. Σε τρεις ανθρώπους (Λαφαζάνης, Μπόλαρη, Στρατούλης) που πήγαν με το συνεργείο του Left.gr να δώσουν συνεντεύξεις έξω απ' το αμαξοστάσιο. Και τη νύχτα που μπήκαν τα ΜΑΤ έβλεπαν όνειρα αυτοδυναμίας στα κρεβατάκια τους. Αυτή ήταν η συνεισφορά του κόμματος του 27%:


Φτάνουν αυτά ρε ξεφτίλα που θα μιλήσεις και για αιδώ, ή να πιάσουμε Κατσέλη, το μνημειώδες φιάσκο της ΟΛΜΕ, και τα Τσιμέντα; 

  



Η απεργία είναι σκληρή σύγκρουση με την εργοδοσία, την κυβέρνηση και το κράτος των μονοπωλίων. Μια απεργία σε φέρνει αντικειμενικά απέναντι στη λειτουργία και την καρδιά του καπιταλισμού, δηλαδή στη διακοπή της καπιταλιστικής παραγωγής. Με βάση αυτό είναι κατανοητός ο λόγος, που η κάθε απεργία συναντά τη λυσσαλέα επίθεση από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία.
Μια απεργία δεν πραγματοποιείται με στημένο σαματά, με αποφάσεις διά περιφοράς, με φημολογία και παιχνίδια πάνω στις πλάτες των εργατών.
Τέτοιες επιλογές κάνουν αυτοί που δεν έχουν εμπιστοσύνη στους εργαζόμενους. Αυτοί που δεν πιστεύουν στη δύναμη της εργατικής τάξης, αυτοί που τα έχουν βρει με την εργοδοσία.
Η απεργία θέλει απεργούς με διακοπή της παραγωγής, όχι ρεπό και άδειες ασθενείας. Θέλει εργάτες στους δρόμους και όχι αντιπροσωπείες σε συγκεντρώσεις.
Προϋποθέτει πλατιά συζήτηση στους τόπους δουλειάς, συζήτηση, Γενικές Συνελεύσεις, αποφάσεις από τους ίδιους τους εργαζόμενους.
Απαιτούνται μέτρα προστασίας της απεργίας, περιφρούρηση από τους ίδιους τους εργαζόμενους, άμυνα απέναντι στις απειλές και την τρομοκρατία της εργοδοσίας. Απαιτείται καλή οργάνωση, συντονισμός στους κλάδους, στις βιομηχανικές ζώνες, στις περιοχές. Χρειάζεται πλατιά διαφώτιση με ανακοινώσεις, περιοδείες, επαφή με τους εργαζόμενους.
Απεργία δεν είναι μόνο μια απόφαση αλλά η συμμετοχή.
Η δυναμική και η αποτελεσματικότητα μιας απεργίας κρίνονται στη μαζικότητα, άρα και στην καλή προετοιμασία της.
[...]
Λέτε ότι "το ΠΑΜΕ δε θέλει αγώνες και κινητοποιήσεις".
Αλήθεια, γνωρίζετε πολλές εργατικές ή άλλες κινητοποιήσεις μεγάλης έντασης, που έλειπαν το ΠΑΜΕ, οι ταξικές δυνάμεις και δεν πρωτοστάτησε στην οργάνωσή τους; Αλλά πού να το ξέρετε εσείς... Το γνωρίζουν πολύ καλά οι εργαζόμενοι γιατί οι ταξικές δυνάμεις βρίσκονται μπροστά και μαζί με τους εργάτες σε κάθε πρόβλημα, οργανώνουν την πάλη μαζί τους.
Εχετε να επιδείξετε αγώνες μεγαλύτερης έντασης και έκτασης από τους αγώνες των ναυτεργατών, της "Χαλυβουργίας", των αγροτών, της ΜΕΒΓΑΛ, της "Ανακύκλωσης", της ΦΑΓΕ, της "Phonemarketing" κ.ά. όπου πρωτοστάτησαν τα στελέχη του ΠΑΜΕ και των συνδικάτων που είναι στη δύναμή του;
Εννοείτε μήπως "μεγάλης έντασης" κινητοποιήσεις τις απεργίες διάρκειας που προτείνετε και στις οποίες η συμμετοχή των εργαζομένων με ευθύνη σας είναι ελάχιστη και που τα περισσότερα στελέχη σας τα "μαζεύουν" πρώτοι πρώτοι στην επιστράτευση και στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι απεργοσπάστες, όπως τα στελέχη σας στο Εμπόριο, στο Φάρμακο, στα Πετρέλαια κ.λπ.;
Εχετε κλάδους με συμμετοχή και μαζικότητα σε απεργίες και απεργιακές εκδηλώσεις πιο μαζικές απ' αυτές του ΠΑΜΕ; Ενα παράδειγμα θα μας αρκούσε.
[...]
Και για να μπει τώρα ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του, για να δούμε τι κάνατε στην 4ωρη στάση εργασίας στις 18 Σεπτέμβρη. Αναφέρουμε μερικά παραδείγματα:
ΠΟΕΦΣΕΚ (ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ) - ΠΑΣΚΕ / ΔΑΚΕ /ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: Δεν έβγαλαν ούτε ανακοίνωση για τη στάση εργασίας.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) - ΠΑΣΚΕ / ΔΑΚΕ / ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: Ούτε ανακοίνωση για τη στάση εργασίας, μόνο οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ προσπάθησαν.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΦΕΤ: Ούτε ανακοίνωση για τη στάση εργασίας.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ πρωτοστάτησαν στη L'OREAL ("Λορεάλ") για να γίνει Γενική Συνέλευση και στάση εργασίας. Το κλαδικό συνδικάτο της Βέροιας έκανε στάση εργασίας και Γενική Συνέλευση στους συνεταιρισμούς. Περιοδείες στη ΣΥΝΦΑ, στη "Λαβιφάρμ", στην ΠΥΦΑΣΙΝ. Σε εργοστάσια Φαρμάκου στα Μεσόγεια.
Τράπεζες: Τα σωματεία ούτε ανακοινώσεις έβγαλαν, ούτε σε κάποιους χώρους πήγαν. Κεντρικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πιάστηκαν απεργοσπάστες. Στην Τράπεζα Κύπρου όπου είναι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ το σωματείο ούτε καν ανακοίνωση δεν έβγαλε. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ πήγαν στην Εθνική, στην ΑΛΦΑ, στην Πειραιώς, στον όμιλο ("Μαρφίν" κ.λπ.), στην Εμπορική, στις εισπρακτικές "Μέλλον", "Φερστ Ντάτα".
Στη ΔΕΗ απεργία ανύπαρκτη. Καμιά δουλειά για να συμμετάσχει ο κόσμος. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κάναμε συγκεντρώσεις και περιοδείες σε χώρους της ΔΕΗ, στα Πετρέλαια, στον ΟΤΕ.
ΕΥΔΑΠ. Δεν κουνήθηκε φύλλο. Παρομοίως στη Θεσσαλονίκη.
ΤΥΠΟΣ - ΧΑΡΤΙ: Στη ΣΟΦΤΕΞ στάση εργασίας και ΓΣ. Το κλαδικό σωματείο Χαρτεργατών έκανε στάση εργασίας σε δύο χώρους. Στα Πρακτορεία στάση εργασίας και Γενική Συνέλευση. Ακόμα στάση εργασίας και ΓΣ στη "Βιβλιοχαρτική". Στην εταιρεία "Κουκιάς", βιβλιοδετείο, στάση και ΓΣ.
Στην ΟΙΥΕ: "Σκλαβενίτης": Απεργοσπάστες τα μέλη της διοίκησης. Ούτε ανακοίνωση, ούτε παρουσία στελεχών σας σε κανένα χώρο. Σούπερ-μάρκετ "Βασιλόπουλος": Απεργοσπάστες τα μέλη της διοίκησης. Καμιά ενημέρωση στους εργαζόμενους. "Βερόπουλος" - EXTRA - ΑΤΤΙΚΑ - ΙΚΕΑ το ίδιο.
Ναυτιλιακοί: Ούτε ανακοίνωση έβγαλαν για ενημέρωση. Αλλωστε, δύο μήνες έχει να συνεδριάσει το ΔΣ.
Επισιτισμός: Δεν κάνατε τίποτα απολύτως. Στελέχη της Ομοσπονδίας ήταν απεργοσπάστες.
Από τον Ριζοσπάστη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.