Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Νίκαια: Μεγάλη πορεία και συγκέντρωση από δεκάδες σωματεία ενάντια στη δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής




Με το σύνθημα «Μπλόκο στους φασίστες» να δίνει τον τόνο, χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν την Πέμπτη στη Νίκαια ενάντια στη δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής.
Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα  που απηύθυναν δεκάδες σωματεία και φορείς του Πειραιά συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δαβάκη και στη συνέχεια πορεύτηκαν στους δρόμους της εργατούπολης.
Στην πρώτη γραμμή ήταν τα ναυτεργατικά σωματεία και  οι μεταλλεργάτες.
Το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώθηκε για το Σάββατο στις 10.00 το πρωί.  Τα σωματεία θα διοργανώσουν νέα συγκέντρωση στην πλατεία Παιδικής Στέγης στη Νίκαια, καθώς η  Χρυσή Αυγή έχει ανακοινώσει ότι εκείνη την ημέρα  θα μοιράσει τρόφιμα μόνο σε ´Ελληνες στη Νίκαια, για να χύσει το δηλητήριο της. «Έξω οι χρυσαυγίτες από τα ηρωικά, ματωμένα χώματα της Κοκκινιάς, ούτε νερό από χέρι χρυσαυγίτη» ακούστηκε στο σχετικό κάλεσμα, ενώ τονίστηκε πως είναι  απαίτηση του λαού να κλείσουν τα γραφεία τηςδολοφονικής οργάνωσης στη Νίκαια.
Μιλώντας στην συγκέντρωση ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης Πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά (δείτε εδω την δήλωση του) σημείωσε «διώχνουμε τους φασίστες από κάθε γειτονιά, καμία ανοχή στους δολοφόνους, να κλείσουν τα γραφεία τους στη Νίκαια».
Ξεχωριστή αναφορά έκανε ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης στην ματαίωση της συγκέντρωσης που θα έκαναν σήμερα οι φασίστες έξω από τα γραφεία τους στη Νίκαια,  εξαιτίας της συγκέντρωσης των σωματείων. «Οι μπράβοι της νύχτας έχουν εξαφανιστεί, έχουν κρυφτεί στα σπίτια τους τα σκουλήκια» ανέφερε χαρακτηριστικά. Όπως είπε αυτό «είναι αποτελέσμα του κίνήματος, της οργανωμένης, αγωνιστικής δράσης». Πρόσθεσε πως το γεγονός αυτό «αποδεικνύει ότι μόνο το εργατικό - λαικό κίνημα , τα ταξικά συνδικάτα μπορούν να χτυπήσουν το κτήνος του φασισμού».
Ανάλογες συγκεντρώσεις καταδίκης πραγματοποιήθηκαν στα  Γιάννενα, στην Πρέβεζα, στη Λευκάδα, στο Αγρίνιο, στα Χανιά, στην Κοζάνη, στα Γρεβενά, στη Φλώρινα, στην Άρτα, στην Πτολεμαΐδα, στην Καστοριά.

Κινητοποιήσεις καταδίκης και την Παρασκευή
Στο Ηράκλειο Κρήτης, στις 7.00 μ.μ., στα Λιοντάρια.
Στην Ικαρία, στις 8.00 μ.μ., στον Εύδηλο.
Στη Σάμο, στις 7.00 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

Κινητοποιήσεις και το Σάββατο
Στην Ξάνθη, στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία της πόλης

Κινητοποιήσεις και τη Δευτέρα
Στην Πάτρα, στις 7.00 το απόγευμα, στη πλατεία Γεωργίου.

Μεγαλειώδης η κινητοποίηση την Τετάρτη στο Κερατσίνι
Την Τετάρτη, μεγαλειώδης κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στο Κερατσίνι  (διαβάστε εδώ περισσότερα). Το σύνθημα «Κερατσίνι πόλη εργατών, έξω τα τσιράκια των εφοπλιστών» ακούστηκε σε όλη την εργατούπολη στη διάρκεια της πορείας στους κεντρικούς δρόμους, ενώ νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην πλατεία Ζαρντέν στην Αμφιάλη.
Εκατοντάδες άνθρωποι στην κηδεία του Παύλου Φύσσα
Σε φορτισμένο κλίμα, με την παρουσία εκατοντάδων ανθρώπων, κηδεύτηκε στο Νεκροταφείο Σχιστού ο 34χρονος αντιφασίστας μουσικός Παύλος Φύσσας.
Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα ενάντια στη Χρυσή Αυγή. Τραγικές φιγούρες στην κηδεία οι γονείς, αλλά και η φίλη του, που ήταν συνέχεια δίπλα στο λευκό φέρετρο του 34χρονου.
Φίλοι του Παύλου Φύσσα ζήτησαν από τους φωτογράφους και τα τηλεοπτικά συνεργεία να μην «τραβήξουν» πλάνα από την κηδεία και αποχαιρέτησαν το φίλο τους με στίχους τραγουδιών του.
Το Σάββατο η απολογία του δράστη
Ο 45χρονος καθ' ομολογία δράστης της δολοφονίας Γιώργος Ρουπακιάς οδηγήθηκε το βράδυ της Τετάρτης ενώπιον του εισαγγελέα και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί του Σαββάτου στις 9.00.
Κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για παράβαση του νόμου περί όπλων.
Οι τρεις υπόλοιποι συλληφθέντες -η σύζυγος του δράστη, μία γυναίκα που φέρεται ως συγγενικό πρόσωπο και ο υπεύθυνος της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής του Πειραιά- βαρύνονται με κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα και οδηγήθηκαν σήμερα στις 15.00 στον ανακριτή στην Εισαγγελία Πειραιά, προκειμένου να απολογηθούν.
Οι δυο γυναίκες κατηγορούνται για ψευδορκία και για απόκρυψη στοιχείων αναφορικά με αντικείμενα που φέρεται ότι απομακρύνθηκαν από το σπίτι του δράστη, ενώ ο υπεύθυνος της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί όπλων.

902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.