Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Η θανάσιμη ενέδρα του 34χρονου, με αντιφασιστική δράση, μουσικού στην Αμφιάλη στήθηκε από χρυσαυγίτες

Σε συγκέντρωση σήμερα στις 5.30 το απόγευμα
καλούν σωματεία και φορείς



Ενέδρα θανάτου έστησαν στην Αμφιάλη άτομα που αναγνωρίστηκαν από τα θύματα και τους κατοίκους της περιοχής ως χρυσαυγίτες.
Η επίθεση έγινε λίγο πριν τις 12 τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, στην οδό Π. Τσαλδάρη 60, με θύμα έναν 34χρονο νεαρό ο οποίος χτυπήθηκε με μαχαίρι και ξεψύχησε.
Οι δράστες χτύπησαν αιφνιδιαστικά και με μαφιόζικο τρόπο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 34χρονος, μαζί με φίλους του παρακολουθούσε ποδοσφαιρικό αγώνα σε καφετέρια της περιοχής, όπου είχε διαπληκτισμό με το δράστη. Όταν αποχώρησαν από την καφετέρια, 10 χρυσαυγίτες του είχαν στήσει καρτέρι και του επιτέθηκαν μαχαιρώνοντάς τον. Ο 34χρονος, πριν ξεψυχήσει, κατονόμασε το δράστη, τον οποίον συνέλαβαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, ενώ εντόπισαν και το μαχαίρι, με το οποίο δολοφονήθηκε ο 34χρονος, πεταμένο κάτω από ένα αμάξι.
 
Το σημείο της δολοφονίας
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθείς έχει ομολογήσει την πράξη του, όπως επίσης και ότι είναι μέλος της Χρυσής Αυγής. Αυτή την ώρα βρίσκεται επιχείρηση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Λ. Μεσογείων, αλλά και στην οδό Δηλιγιάννη.
Να σημειωθεί ότι από αυτόπτες μάρτυρες καταγγέλθηκε ολιγωρία της Αστυνομίας, καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενά τους αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ ήταν παρόντες στο περιστατικό, αλλά παρά τις εκκλήσεις παρευρισκόμενων δεν επενέβησαν πριν τη δολοφονία.
Από τις πρώτες στιγμές στον τόπο κατέφθασαν στελέχη και μέλη της ΤΟ Πειραιά του ΚΚΕ, συνδικαλιστές και εκπρόσωποι μαζικών φορέων.
Στις 5.30 το απόγευμα, σήμερα Τετάρτη, οργανώνεται συγκέντρωση στην πλατεία Ζαρντέν  (τριγωνάκι, πλ. Νίκης στην Τσαλδάρη) από σωματεία και φορείς της περιοχής (πρόσβαση με τα λεωφορεία 824 - 826 από Πειραιά).
ΚΚΕ: Ο λαός και η νεολαία μπορούν να σταματήσουν τη δολοφονική δράση των ναζί
Σε ανακοίνωσή του για τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Το ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία να καταδικάσουν μαζικά και αποφασιστικά τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι από φασίστες της Χρυσής Αυγής. Η εγκληματική και δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής έχει στόχο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Αποθρασύνεται από την πολύμορφη στήριξη που της παρέχουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και τα μεγαλοσυμφέροντα, που τη γέννησαν και τη θρέφουν, για να επιτίθεται σε όσους παλεύουν, σηκώνουν κεφάλι, να επιτίθεται στο εργατικό – λαϊκό κίνημα.
Ο λαός και η νεολαία έχουν τη δύναμη να σταματήσουν τη δολοφονική δράση των ναζιστών. Τα σωματεία των εργαζομένων, οι μαζικοί φορείς σε πόλεις και ύπαιθρο, οι Λαϊκές Επιτροπές μπορούν να απομονώσουν τους θρασύδειλους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής και να προστατεύσουν το λαό από το δηλητήριο και τη δράση τους. Να δυναμώσουν τη λαϊκή συμμαχία για να μπει τέρμα στη δράση των ναζί και του συστήματος που τους θρέφει».

Δημοσίευση: Τετ, 18/09/2013 - 12:36
Τελευταία Ενημέρωση: Τετ, 18/09/2013 - 12:46


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.