Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Το χρέος των Χριστοδουλάτσηδων: Εις υγείαν των κορόιδων ή Εγώ καλά σου τα 'λεγα ή Επιστροφή στο μέλλον (του ΠΑΣΟΚ)

Χρέος, ανεργία και επενδύσεις: Η ανάγκη μιας νέας πολιτικής (Ο Χριστοδουλάκης στην ΑΥΓΗ (29/6/2014) - Από τότε τα έλεγε ο άνθρωπος!
Στις 29/5/2003 (Άλωση της Πόλης!)  γιορτάζουν τοξεπούλημα των ΕΛΠΕ στον Λάτση

*
Βλέπε και 




Ο Nίκος Χριστοδουλάκης επικεφαλής της επιτροπής για το χρέος
Η θέση για την οποία προαλείφεται τελικά είναι του επικεφαλής της ελληνικής ομάδας που θα συγκροτηθεί για τη διευθέτηση του χρέους.
Η παρουσία του Νίκου Χριστοδουλάκη δίπλα στον Γιώργο Σταθάκη στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής που εξετάζει το ζήτημα του χρέους, προαναγγέλλει μια προσέγγιση που σύντομα θα πάρει σάρκα και οστά: Ο πρώην τσάρος της Οικονομίας επί Σημίτη θα αναλάβει επικεφαλής της ομάδας για το χρέος.
Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει ο Μικροπολιτικός των Νέων, ο Αλέξης Τσίπρας ίσως θα επιθυμούσε να συμμετάσχει ο πρώην τσάρος της Οικονομίας κατά τη δεύτερη περίοδο Σημίτη στο νέο κυβερνητικό σχήμα, αλλά η θέση για την οποία προαλείφεται τελικά είναι του επικεφαλής της ελληνικής ομάδας που θα συγκροτηθεί για τη διευθέτηση του χρέους.
Ο κ. Χριστοδουλάκης φέρεται ότι ζύγισε σχετικές προτάσεις για την αξιοποίησή του και έκρινε ότι θα είναι πιο χρήσιμος στην εθνική επιτροπή που θα χειριστεί και τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους - πιστωτές.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο παρασκήνιο οι συζητήσεις είχαν ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο του 2015, όταν ο Χριστοδουλάκης είχε οριστεί -όχι τυχαία- υπουργός Ανάπτυξης στην υπηρεσιακή κυβέρνηση που διενήργησε τις εκλογές.
Υπενθυμίζεται ότι σε ομιλία του στη Βουλή την Τετάρτη ο κ. Χριστοδουλάκης προειδοποίησε μεταξύ άλλων ότι συμφωνία για το χρέος με το Ταμείο σημαίνει νέο βαρύ μνημόνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.