Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Θανάσης Παφίλης: Αριστερά και ΝΑΤΟ δεν συμβιβάζονται − Αριστερό κόμμα δεν είναι αυτό που συντρίβει τον λαό − Και ο μύθος της ανεξάρτητης Δικαοσύνης (VIDEO)

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ ΣΤΟΝ «ΣΚΑΪ»
Ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης ούτε θέλει ούτε μπορεί να δώσει καλύτερη ζωή στο λαό
Τετάρτη 12/10/2016 - 14:47
Επιβεβαιώθηκε περίτρανα η προεκλογική εκτίμηση του ΚΚΕ ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει σε χειρότερο δρόμο εκεί που σταμάτησαν οι προηγούμενοι και θα φέρει και τρίτο μνημόνιο, όπως και έγινε. Αυτό επισήμανε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, μιλώντας στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ» το μεσημέρι της Τετάρτης 12 Οκτώβρη στην εκπομπή «Αταίριαστοι».
Η μόνη ελπίδα είναι να κατέβει ο λαός στο δρόμο και να παλέψει για τη ζωή του, υπογράμμισε, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται στις 17Οκτώβρη από εκατοντάδες σωματεία, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
Ερωτώμενος για τον «αριστερό» χαρακτήρα της κυβέρνησης, ο Θ. Παφίλης επισήμανε πως όλος ο κόσμος ξέρει πως «αριστερά και ΝΑΤΟ» δεν συμβιβάζονται και έφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την παράδοση νέας βάσης στον ιμπεριαλιστικό οργανισμό στην Κάρπαθο, κίνηση που δεν τόλμησε να κάνει καμία άλλη κυβέρνηση παρά μόνον αυτή των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Αριστερό κόμμα, πρόσθεσε, δεν είναι αυτό που συντρίβει τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους φτωχούς αγρότες και την ίδια ώρα δίνει απλόχερα νέα προνόμια σε αυτούς που έχουν την εξουσία, στο κεφάλαιο και τους μονοπωλιακούς ομίλους. Η λύση δεν είναι ούτε στη ΝΔ που εμφανίζεται ως γνήσιος καλύτερος διαχειριστής της αστικής εξουσίας. 
Ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης έχει χρεοκοπήσει όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την ανθρωπότητα, γιατί δεν μπορεί και δεν θέλει να δώσει διέξοδο στο λαό για να ζήσει καλύτερα.
Επισήμανε ότι η όποια ανάκαμψη έρθει, θα είναι με τους εργαζόμενους στα Τάρταρα, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο καπιταλισμός τις κρίσεις του, ιστορικά αν το δει κανείς, τις ξεπέρασε μόνο με πολέμους. 
Η λύση είναι στην επιστημονικά τεκμηριωμένη πρόταση του ΚΚΕ, υπογράμμισε ο Θ. Παφίλης, με το πέρασμα της εξουσίας στα χέρια της εργατικής τάξης που παράγει τον πλούτο, με σχεδιασμένη οικονομία και γνώμονα τα συμφέροντα του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.