Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Στα κοσκοτόπια του ΣΥΡΙΖΑ

"Τριγμοί" στην κυβέρνηση για χρέος, άδειες και ιδιωτικοποιήσεις
Η απουσία στρατηγικής και τα γκάλοπ προκαλούν ενδοκυβερνητικές τριβές. Τηλεοπτικές άδειες, ιδιωτικοποιήσεις, χρέος και προσφυγικό φέρνουν συγκρούσεις.
του Νίκου Τσίτσα | 19 Σεπ. 16 (16:03) | upd: 19 Σεπ. 16 (16:08)
Ο μπαμπούλας της… κακιάς δεξιάς και η αναβίωση ενός μεταμοντέρνου δικομματισμού βγαλμένου από την δεκαετία του 80 με την κόντρα Τσίπρα- Μητσοτάκη, φαίνεται ότι δεν μπορεί να μαζέψει τις φυγόκεντρες δυνάμεις στην κυβέρνηση και τις ενδοκυβερνητικές συγκρούσεις που μορφοποιούνται μέρα με την ημέρα.
Ο κίνδυνος της... επάρατου δεξιάς και του φόβου ότι η ΝΔ ετοιμάζεται να τα ξαναβάλει με το… Δημόσιο, τον οποίο έχει ανασύρει εντέχνως ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να συσπειρώνει προσωρινά τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν μπορεί να κρύψει την απουσία στρατηγικής και τα συνεχή μπρος -πίσω σε όλους τους τομείς άσκησης πολιτικής. Μικρές και μεγάλες ενδοκυβερνητικές συγκρούσεις έχουν ξεσπάσει με στόχο να υπερασπιστούν κάποιοι τιμάρια και εξουσίες, ενόψει του συνεδρίου και του αναμενόμενου ανασχηματισμού ο οποίος αναμένεται να είναι σαρωτικός.
Χάνω και τα πρόβατα, χάνω και τα' αρνιά...
Στο εσωκομματικό πεδίο καραδοκεί η αντιπολίτευσης της τάσης των 53+ η οποία εμφανίζεται ως ο φύλακας άγγελος της παράδοσης του κόμματος κυρίως στα θέματα των ατομικών ελευθεριών και των κοινωνικών δικαιωμάτων.
Η αντιπαράθεση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Nίκο Τόσκα παραμένει ζωντανή γεγονός που έχει οδηγήσει τον επικεφαλής του υπουργείου αρκετές φορές στα όρια της παραίτησης. 
Τα νέα πεδία της ενδοκυβερνητικής αντιπαράθεσης είναι οι τηλεοπτικές άδειες και οι ουρές τους, η σύγκρουση υπουργών με το ΤΑΙΠΕΔ για τις ιδιωτικοποιήσεις, ο χρόνος διευθέτησης του χρέους αλλά και το προσφυγικό που ταλανίζουν την κυβερνητική συνοχή. 
Όταν η κυβέρνηση αναθεματίζει τους υπερθεματιστές…
Η υπόθεση της δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών έχει ξεκινήσει τις κόντρες μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών όπως για παράδειγμα η αντίδραση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Π. Καμμένου κατά του Β. Καλογρίτσα μετά τα δημοσιεύματα για τα βοσκοτόπια που παραχωρήθηκαν από άλλον επιχειρηματία και  εντάχθηκαν στο Πόθεν Έσχες της εταιρείας που έλαβε την άδεια. Η δημοσιογραφική έρευνα αναφέρει ότι είναι  υπερτιμημένα, καθώς κοστολογούνται για 100 εκ. ευρώ όταν η πραγματική τους αξία δεν ξεπερνά – σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες- τα 5’η 6 εκ. ευρώ.
Η Επιτροπή για τις αδειοδοτήσεις «έκανε τη δουλειά της, η επιτροπή της Βουλής θα κάνει τη δική της, και στο τέλος έρχεται η ώρα της Κρίσεως» (Κι άσε τα πρόβατα να βόσκουν)
Παρά τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών που πανηγύριζαν για την διαδικασία, ο Πάνος Καμμένος ζήτησε εξ αρχής να μην λάβει άδεια ο κουμπάρος του κ. Καλογρίτσας και άφησε υπόνοιες ότι δεν έχει τα λεφτά για να δημιουργήσει νέο κανάλι. Στο εσωτερικό της κυβέρνησης έχει ξεσπάσει ένας πόλεμος καθώς αναζητείται ο υπεύθυνος που επέλεξε δύο ελεγκτικές εταιρείες εκ των οποίων η πρώτη εκτίμησε το τίμημα για τις άδειες από 12-15 εκ. ευρώ και η δεύτερη έλεγξε το Πόθεν Έσχες των υπερθεματιστών «βγάζοντας» τους καθαρούς με αποτέλεσμα να προκαλείται πρόβλημα αξιοπιστίας στην κυβέρνηση.  Αποστάσεις από τον κ. Καλογρίτσα κρατούν και άλλα στελέχη του υπουργικού συμβουλίου ενώ υπάρχουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το Μαξίμου πιέζεται να κηρυχθεί έκπτωτος ο κ. Καλογρίτσας και να δοθεί η άδεια στον επιλαχόντα κ. Σαββίδη. 
Παράλληλα, η Έκθεση της ΤτΕ για την Τράπεζα Αττικής αναμένεται να δώσει στο φως της δημοσιότητας όλες τις σχέσεις με πολιτικούς και τον δανεισμό εργολαβικών εταιρειών. Στο στόχαστρο κυβερνητικών στελεχών έχει ήδη τεθεί ο Γιάννης Στουρνάρας μετά την εισβολή του Οικονομικού Εισαγγελέα στην εταιρεία της συζύγου του και την συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό. 
Ο νέος τσπμπανάκος:
Και υποσχόμαστε στα πρόβατα μια νέα, αναίμακτη σφαγή!
Οι επιθέσεις Σκουρλέτη - Σπίρτζη κατά Πιτσιώρλα
Οι υπουργοί Περιβάλλοντος και Μεταφορών κ.κ. Σκουρλέτης και Σπίρτζης έχουν επανειλημμένως επιτεθεί στον επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ κ. Πιτσιώρλα κατηγορώντας τον ότι έχει δική του ατζέντα στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων. Ο κ. Πιτσιώρλας απαντά με εκδηλώσεις βράβευσης του ΤΑΙΠΕΔ για την συμβολή του στην αναπτυξιακή πολιτική της χώρας ενώ φαίνεται να έχει την κάλυψη του Πρωθυπουργού ο οποίος δημόσια έχει υποστηρίξει την δουλειά που έχει κάνει το ΤΑΙΠΕΔ. Οι ιδιωτικοποιήσεις νέων ΔΕΚΟ ακόμα και ο έλεγχος του Υπερταμείου στα οικονομικών των ΔΕΚΟ με δυνατότητα παρέμβασης στην διαμόρφωση των προϋπολογισμών αναμένεται να αποτελέσει σημείο ενδοκυβερνητική τριβής.
Το χρέος και οι σχέσεις Δραγασάκη – Τσακαλώτου 
Η ρεαλιστική προσέγγιση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη για το χρέος όπου εκτιμά ότι θα αρχίζει να μειώνεται από το 2018, έρχεται σε πλήρη αντιπαράθεση με την εκτίμηση του υπουργού Οικονομικών κ. Τσακαλώτου ότι η Ελλάδα θα δει άμεσα τα αποτελέσματα από την διαπραγμάτευση για το χρέος. Ο κ. Τσακαλώτος δεν απάντησε στον Γιάννη Δραγασάκη για να μην χαλάσουν την φιλία τους ενώ ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης μίλησε με τον Αλέξη Τσίπρα και ζήτησε να αποχωρήσει εάν δημιουργεί πρόβλημα. 
Ο Βουδούρης συνεχίζει να πυροβολεί τον Μουζάλα 
Ο πρώην γενικός γραμματέας του υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής, Οδυσσέας Βουδούρης, επιτίθεται με σφοδρότητα στον Γ. Μουζάλα για το μεταναστευτικό. Με συνεντεύξεις του τον κατηγορεί για ανικανότητα πολιτικής και οικονομικής διαχείρισης και διαφωνεί ανοιχτά με την απουσία στρατηγικής για το μεταναστευτικό. Σε συνέντευξή του στο TVXS.gr μιλά για «δίκτυο προσωπικών συμβούλων του υπουργού που υποκαθιστούν τις υπηρεσίες», θέτει εκ νέου ερωτήματα για το κόστος διαχείρισης του προσφυγικού, και μιλά για σπατάλες -όπως, για παράδειγμα, τον «τριπλασιασμό του προϋπολογισμού δημιουργίας ενός προσφυγικού καταυλισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.