Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Παύλος Φύσσας, 3 χρόνια: Οργανωμένη ταξική πάλη ενάντια στους φασίστες του κεφαλαίου

ΑΜΦΙΑΛΗ
Δυναμική καταδίκη της Χρυσής Αυγής από σωματεία και συνδικάτα
(ΦΩΤΟ)
Σάββατο 17/09/2016 - 19:15 - Ενημέρωση: Σάββατο 17/09/2016 - 19:14
Με μία δυναμική και μαχητική πορεία στους δρόμους της Αμφιάλης που κατέληξε στην πλατεία Κύπρου, μπροστά από το Δημαρχείο Κερατσινίου, εργαζόμενοι, νέοι, συνταξιούχοι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα Σωματείων και Συνδικάτων του Πειραιά καταδίκασαν το απόγευμα του Σαββάτου, την φασιστική Χρυσή Αυγή με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. 
Οι διαδηλωτές κατέκλυσαν την πλατεία, όπου σύντομη ομιλία έκανε ο Άκης Αντωνίου, πρόεδρος του παραρτήματος Πειραιά του Συνδικάτου Μετάλλου.
Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με τα συνθήματα να δονούν την ατμόσφαιρα: «Τραμπούκοι δολοφόνοι των εργατών, φασίστες είστε μπράβοι των αφεντικών», «Δουλέμποροι φασίστες χτυπάτε τους εργάτες και στα αφεντικά, κάνετε τις πλάτες», «Τότε ρουφιάνοι, τώρα χρυσαυγίτες, πάλι θα τσακίσουν οι εργάτες τους φασίστες».
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε η Διαμάντω Μανωλάκου, βουλευτής του ΚΚΕ.
*
Αποσπάσματα της ομιλίας του Άκη Αντωνίου
Στη σύντομη ομιλία του ο Άκης Αντωνίου, πρόεδρος του παραρτήματος Πειραιά του Συνδικάτου Μετάλλου, μεταξύ άλλων τόνισε: «Σήμερα κλείνουμε τρία χρόνια από όταν η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, λίγες μόνο μέρες μετά το μαφιόζικο χτύπημα στο Πέραμα, ενάντια στους πρωτοπόρους κομμουνιστές - συνδικαλιστές της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, δολοφόνησε τον συνάδελφο Παύλο Φύσσα στην Αμφιάλη.

Είμαστε εδώ συγκεντρωμένοι για να δείξουμε ότι δεν ξεχνάμε, δεν μας παίρνει από κάτω η καθημερινότητα και τα πολλά προβλήματα που γεννά η αντιλαϊκή πολιτική. Γιατί λαός που ξεχνά ξαναπαθαίνει τα ίδια. Και εμείς με τη στάση και τη δράση μας δεν θα αφήσουμε το αβγό του φιδιού στην ησυχία του. 
(...) Εμείς δεν περιμέναμε όπως οι κυβερνήσεις και η αστική δικαιοσύνη για να μας ανοίξουν τα μάτια για τους χρυσαυγίτες. Προειδοποιούσαμε για τον χαρακτήρα αυτής της εγκληματική οργάνωσης για το γεγονός ότι η ναζιστική της ιδεολογία αντικειμενικά θα οδηγήσει και οδηγούσε σε εγκληματικές πράξεις σε βάρος αγωνιστών, μεταναστών, βιοπαλαιστών».
Υπενθύμισε τις εκατοντάδες δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών και προσφύγων υπογραμμίζοντας ότι «έχουμε την πείρα και με πάλη και με αγώνα δεν θα τους περάσει. Τα φασιστοειδή πήραν ήδη την απάντηση από τα ταξικά συνδικάτα στις εργατογειτονιές του Περάματος του Κερατσινίου, της Νίκαιας, του Πειραιά και αλλού». 
Όπως σημείωσε, οι συγκεντρώσεις έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι ναζιστές είναι ανεπιθύμητοι και το λαϊκό κίνημα δεν θα τους αφήσει να ανασάνουν. Επισήμανε ότι ο λαός έχει την ευθύνη και «κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας να εκδώσει καταδικαστική απόφαση στη συνείδησή του σε σχέση με τους ναζί - δολοφόνους. Έχει ευθύνη, πρόσθεσε, να τους στείλει στα απόβλητα της ιστορίας. 
Ο Άκης Αντωνίου υπογράμμισε ότι «το ψωμί από το τραπέζι δεν το παίρνουν οι μετανάστες, αλλά οι εκμεταλλευτές και οι κυβερνήσεις τους με τα χαμηλά μεροκάματα, το χτύπημα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τη φοροληστεία, τη διάλυση της Υγείας, την ανεργία, την τραγική κατάσταση στην Παιδεία. Αυτούς πρέπει να στοχεύσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.