Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Οι κοινωνίες των «ωραίων» κάστρων και των πελώριων τειχών στοιΧΙΟνουν τη ζωή μας − ΚΚΕ: Οι κυβερνήσεις της ΕΕ στο δρόμο της ξενοφοβίας και του ρατσισμού (VIDEO)

Παρέμβαση καταδίκης των ρατσιστικών πρακτικών και αλληλεγγύης στους πρόσφυγες

Εντείνονται οι αντιδράσεις απέναντι στην απόφαση των ΔΣ των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου και του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παλαιοκάστρου, στη Θεσσαλονίκη, για τη «μη ένταξη - τοποθέτηση των προσφύγων στο χώρο του σχολείου», όπως και συνολικά ενάντια στην προσπάθεια δημιουργίας κλίματος ρατσισμού και ξενοφοβίας που επιχειρείται στο Δήμο Ωραιοκάστρου, με πρωταγωνιστές γνωστά ακροδεξιά στοιχεία της περιοχής και το δήμαρχο, που αξιοποιούν τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσής τους, όπως και τις βαριές ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που έχει υπογράψει τις σχετικές αποφάσεις της ΕΕ, για να χύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο.

Να υλοποιηθούν οι προϋποθέσεις για ουσιαστική εκπαιδευτική διαδικασία
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων
Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του για την εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων, τονίζει τα εξής:
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, δεσμευμένη από τις αποφάσεις της ΕΕ που στήριξε και οι οποίες δημιούργησαν συνθήκες εγκλωβισμού των προσφύγων, φέρει τεράστιες ευθύνες, γιατί, παρά τις διακηρύξεις της, εδώ και μήνες, δεν έχει λάβει κανένα ουσιαστικό μέτρο για το ζήτημα της εκπαίδευσης των παιδιών των προσφύγων, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για ξενοφοβικές και ρατσιστικές αντιλήψεις.
Είναι ανάγκη, εδώ και τώρα, να υλοποιηθούν, με κρατική ευθύνη, όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για μια ουσιαστική εκπαιδευτική διαδικασία για τα παιδιά των προσφύγων, τόσο στους χώρους φιλοξενίας, όσο και στα σχολεία - κατά βάση - τις απογευματινές ώρες.
Αυτό σημαίνει ότι το κράτος πρέπει να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα, μέσα από τις δημόσιες δομές Υγείας, ώστε να πληρούνται τα κριτήρια εγγραφής που ισχύουν για όλα τα παιδιά, όπως εμβόλια, ιατρικές βεβαιώσεις, για την πρόληψη ασθενειών και για να μην αποκλειστεί από την εκπαιδευτική διαδικασία ούτε ένα παιδί προσφύγων. Να εξασφαλιστεί όλο το απαραίτητο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό (καθαρίστριες, σχολικοί φύλακες, κ.ά.), καθώς και η ασφαλής μεταφορά των παιδιών από το ίδιο το κράτος, όπου χρειάζεται.
Ο ελληνικός λαός, οι γονείς, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, να αντιτάξουν τη δική τους αλληλεγγύη απέναντι στους πρόσφυγες. Να δυναμώσουν την κοινή πάλη τους ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που σπέρνουν το θάνατο και την προσφυγιά».

Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες και καταδίκης των ρατσιστικών και ξενοφοβικών αντιλήψεων και πρακτικών οργανώνει η ΚΟ Ωραιοκάστρου του ΚΚΕ, τη Δευτέρα 19 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., στο Δημαρχείο Ωραιοκάστρου.
Με αφορμή τις αντιδράσεις που προέκυψαν από μεμονωμένους Συλλόγους Γονέων για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνει:
«Η ΚΟ Ωραιοκάστρου του ΚΚΕ χαιρετίζει τους εργαζόμενους, τους απλούς ανθρώπους του λαού, που αγκάλιασαν με αισθήματα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς τους ξεσπιτωμένους από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τη λεηλασία των χωρών τους πρόσφυγες. Το κίνημα αλληλεγγύης έδωσε έτσι την καλύτερη απάντηση στην απόπειρα της δημοτικής αρχής, του δήμαρχου κ. Γαβότση, αλλά και των γνωστών ακροδεξιών στοιχείων, να δημιουργήσουν τεχνητά ένα ξενοφοβικό και ρατσιστικό κλίμα και να δώσουν μια πλαστή μεσαιωνική εικόνα για τους απλούς ανθρώπους της περιοχής.
Το ίδιο επιχειρείται και τώρα, με αφορμή την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων. Μετά την "παράσταση" που δόθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου κυριάρχησαν οι εθνικιστικές κορόνες και οι ρατσιστικές κραυγές, τη σκυτάλη πήραν κάποια Διοικητικά Συμβούλια Συλλόγων Γονέων, ορισμένα από τα οποία έχουν και προηγούμενο σχετικό ιστορικό.
Το ΚΚΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, όλους όσοι αντιλαμβάνονται τα κίνητρα και τις σκοπιμότητες τέτοιων σκοταδιστικών πρακτικών, να κινητοποιηθούν αποφασιστικά και να καταδικάσουν το δήμαρχο και τους πρωταγωνιστές αυτών των κινήσεων.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι υπόλογη για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στα γκέτο της εξαθλίωσης και της βρόμας. Να απαιτήσουμε νέες ανοιχτές δομές φιλοξενίας, χώρους που θα πληρούν τις συνθήκες υγιεινής, ασφάλειας και αξιοπρεπούς διαβίωσης.
Ταυτόχρονα, να απαιτήσουμε:
-- Εκπαίδευση όλων των παιδιών των μεταναστών και προσφύγων, με εξασφάλιση όλων των αναγκαίων προϋποθέσεων: εξειδικευμένο και επαρκή αριθμό εκπαιδευτικών, καθαρίστριες, σχολικούς φύλακες, κατάλληλες αίθουσες κ.ά.
-- Καμιά εμπλοκή των γνωστών αμαρτωλών ΜΚΟ.
-- Ασφαλή μεταφορά των παιδιών από κρατικές υπηρεσίες.
-- Εξασφάλιση όλων των όρων υγιεινής για τα παιδιά: εμβολιασμοί, βεβαίωση γιατρού κ.ά.
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΚΡΑΥΓΕΣ ΜΙΣΟΥΣ
ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
ΜΟΡΦΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ».


Παρέμβαση της Εισαγγελίας

Στο μεταξύ, την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσαν οι αποφάσεις των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Ωραιοκάστρου για τη μη ένταξη των προσφυγόπουλων στην εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς και οι δηλώσεις του δημάρχου. Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σύρμω Κακάλη, παρήγγειλε από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, αρμόδιο για ρατσιστικά εγκλήματα, Χρήστο Τόλια, τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετούνται αδικήματα που εμπίπτουν στο νόμο περί ρατσιστικής βίας.
  • Ανακοίνωση καταδίκης των ρατσιστικών αυτών φαινομένων έβγαλε χθες και το τμήμα τζούντο του Ηρακλή. Ανάμεσα σε άλλα αναφέρει πως «Ως τμήμα τζούντο του Ιστορικού συλλόγου δεχόμαστε να διδάξουμε στα προσφυγόπουλα το Αθλημα μας στο ντότζο μας τιμώντας έτσι την Μνήμη των προγόνων μας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.