Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Μανωλάκου - Κανέλλη: Η τρικυμία στα κανάλια της αστικής τάξης και τα σωσίβια του λαού — ΚΚΕ: Η ριάλιτι ναυμαχία της ενημέρωσης και η πραγματική μάχη των εργαζομένων (2 VIDEO)

(κείμενο στο τέλος)

ΚΚΕ
Σχόλιο για την αντιπαράθεση σχετικά με τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ
Δευτέρα 05/09/2016 - 17:31
Σε σχόλιό του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με την αντιπαράθεση για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, αναφέρει:
«Πίσω από τον υποκριτικό τσακωμό της κυβέρνησης, της ΝΔ και των άλλων κομμάτων, δήθεν για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, κρύβεται ένας επιχειρηματικός και πολιτικός πόλεμος για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στη νέα μοιρασιά των καναλιών.
Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους σε όλα τα ΜΜΕ να ενώσουν τη φωνή τους με το σύνολο των εργαζομένων, που πλήττονται απ' την αντεργατική πολιτική όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, για να μη χαθεί καμία θέση εργασίας, να πληρωθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων και οι οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, να μην αξιοποιηθεί το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για να χειροτερεύσουν ακόμα περισσότερο εργασιακές συνθήκες και μισθοί.
Καμία εμπιστοσύνη δεν μπορεί να υπάρχει σε πολιτικές δυνάμεις που έχουν συνυπογράψει παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα, όπως επίσης καμιά εξασφάλιση δεν μπορεί να υπάρξει για τους εργαζόμενους σ' ένα περιβάλλον όπου βασιλεύει το καπιταλιστικό κέρδος».
902

Συνέντευξη της Λ. Κανέλλη στην τηλεόραση του «Σκάϊ»
Ο ΣΥΡΙΖΑ απέκτησε ένα δικό του κανάλι, ανέφερε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη στον «ΣΚΑΪ», σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της δημοπράτησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών.
Σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάτεψε την τράπουλα με ένα παιχνίδι τζογαδόρικο για δικό του όφελος, προκειμένου να φυλάξει τα νώτα και το μέλλον του και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση.
Η ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ ΣΤΟ «ΣΚΑΪ» 
Οργάνωση του αγώνα ενάντια στα παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα
Κυριακή 04/09/2016 - 11:06

Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα ενωμένοι σαν μια γροθιά πρέπει να οργανώσουν τον αγώνα τους ενάντια στα παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα, δίνοντας ταυτόχρονα συνέχεια και προοπτική με την ανατροπή αυτής της πολιτικής που μαζεύει μισθούς, συντάξεις και λαϊκά - εργατικά δικαιώματα, εξασφαλίζοντας επενδύσεις και κερδοφορία για τους καπιταλιστές, σημείωσε η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος μιλώντας το πρωί της Κυριακής 4 Σεπτέμβρη σε εκπομπή της τηλεόρασης του «ΣΚΑΪ».
Μπροστά σε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική που θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί δεν χρειάζονται «τουφεκιές» αλλά οργανωμένη αντίδραση, πρόσθεσε η Διαμάντω Μανωλάκου καλώντας σε αυτή την κατεύθυνση σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια, ενόψει της ΔΕΘ, του ΠΑΜΕ και των δυνάμεων της κοινωνικής συμμαχίας στην Αθήνα στις 9 Σεπτέμβρη και στη Θεσσαλονίκη στις 10 Σεπτέμβρη. 
Η «μεγάλη σφαγή» θα συνεχιστεί, η «νύχτα του Αγ. Βαρθολομαίου» θα έχει συνέχεια, προειδοποίησε η Διαμάντω Μανωλάκου, καθώς όπως είπε, τα σκληρά μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί σε βάρος μισθών, συντάξεων με τον ΕΝΦΙΑ, τα χαράτσια, τη φορολογία, την ακρίβεια κ.λπ., θα συνεχιστούν από τη συγκυβέρνηση η οποία έχει και τη στήριξη των κομμάτων που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.