Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Χιροσίμα - Ναγκασάκι: Τιμάμε τα θύματα - Καταδικάζουμε τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους − ΠΑΜΕ όλοι στην εκδήλωση της ΕΕΔΥΕ, 9 Αυγούστου στην Ακρόπολη

ΕΕΔΥΕ
Την Τρίτη 9 Αυγούστου η εκδήλωση στην Ακρόπολη για το έγκλημα στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι
Δευτέρα 25/07/2016 - 14:25
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην κινητοποίηση για τα 71 χρόνια από τις ρίψεις των ατομικών βομβών από τις ΗΠΑ στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, απευθύνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ). Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 9 Αυγούστου, στις 08.00 μ.μ. στον βράχο της Ακρόπολης, με κεντρικά συνθήματα «Να καταδικάσουμε το έγκλημα των ΗΠΑ σε Χιροσίμα - Ναγκασάκι» και «Να καταδικάσουμε τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και εμεμβάσεις».
Στο κάλεσμά της η ΕΕΔΥΕ σημειώνει:
«Εβδομήντα ένα χρόνια συμπληρώνονται από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα των ΗΠΑ κατά του λαού της Ιαπωνίας, κατά των λαών, που το πυρηνικό μανιτάρι εξαφάνισε από προσώπου γης χιλιάδες ανθρώπους στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι (6 και 9 Αυγούστου του 1945). Τεράστιες οι υλικές καταστροφές με ισοπεδωμένες τις δύο πόλεις - στόχους των ΗΠΑ. Πραγματικός στόχος οι λαοί, η ΕΣΣΔ, το ανερχόμενο επαναστατικό και εργατικό κίνημα. Ακόμα και σήμερα η ιμπεριαλιστική προπαγάνδα, προσπαθεί να συγκαλύψει τους πραγματικούς στόχους, χρησιμοποιώντας το ψέμα της "στρατιωτικής αναγκαιότητας" των πληγμάτων κι ενώ ο Β' Παγκόσμιος ιμπεριαλιστικός Πόλεμος είχε τελειώσει!!!
Διανύουμε μια περίοδο εξαιρετικά επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό, για όλους τους λαούς του κόσμου. Οξύνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και αντιθέσεις σε όλο τον πλανήτη. Παραμένουν οι πολεμικές εστίες στη Συρία, τη Λιβύη, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, η σύγκρουση στην Ουκρανία, και προστίθενται νέες. Στην πράξη αποδεικνύεται ο πολύ επικίνδυνος ρόλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, οι στοχεύσεις τους για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και αγορών, σε ανταγωνισμό με τη Ρωσία και την Κίνα.
Οι αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία (8 και 9 Ιουλίου) επιβεβαιώνουν τον εγκληματικό χαρακτήρα της ιμπεριαλιστικής οργάνωσης, και αποκαλύπτεται ότι ο κίνδυνος γενικευμένης αναμέτρησης έρχεται πιο κοντά. Αποφάσισαν -με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ παρούσα- την παραπέρα συγκέντρωση δυνάμεων στα σύνορα των χωρών - μελών με τη Ρωσία, την ολοκλήρωση της εγκατάστασης της "Πυραυλικής Ασπίδας", τη μονιμοποίηση και ενίσχυση της ΝΑΤΟϊκής παρουσίας σε Μαύρη Θάλασσα, Αιγαίο, Μεσόγειο, Βαλτική, και τη συνέχιση της στρατιωτικής παρουσίας σε Αφγανιστάν, Ιράκ, Δ. Βαλκάνια, Καύκασο και Β. Αφρική. Στην ανακοίνωση των συμπερασμάτων ΝΑΤΟ και ΕΕ, σε συνεργασία και στρατιωτικό συντονισμό, δηλώνουν ετοιμότητα να χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα.
Οι ευθύνες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ (και των άλλων αστικών κομμάτων) είναι μεγάλες γιατί με την πολιτική της βαθαίνει παραπέρα η εμπλοκή της χώρας μας σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, βάζοντας τον λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες. Ενώ την ίδια στιγμή, σε περίοδο ανέχειας για τον λαό μας, δαπανά τεράστια ποσά για στρατιωτικές δαπάνες στo πλαίσιo των ΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών. Η ΕΕΔΥΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή, στην εκδήλωση στις 9 Αυγούστου στην Ακρόπολη. Με τη συμμετοχή μας να καταδικάσουμε αποφασιστικά το ιμπεριαλιστικό έγκλημα στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, και να τιμήσουμε τα θύματα της θηριωδίας.
Παλεύουμε και Απαιτούμε:
  • Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
  • Να καταργηθούν ΟΛΑ τα πυρηνικά όπλα. Να απαγορευθούν οι πυρηνικές δοκιμές.
  • Να κλείσουν όλες οι ευρωτλαντικές βάσεις και τα στρατηγεία που υπάρχουν στην Ελλάδα.
  • Να γυρίσουν πίσω όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
  • Να αποδεσμευτεί η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του».
ΠΑΜΕ
Φωτό από την περσινή συγκέντρωση της ΕΕΔΥΕ
Όλοι στην εκδήλωση της ΕΕΔΥΕ στις 9 Αυγούστου στην Ακρόπολη
Tετάρτη 03/08/2016 - 11:28
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να δώσουν μαζικό - μαχητικό παρόν στην εκδήλωση της ΕΕΔΥΕ για τα 71 χρόνια από το βομβαρδισμό της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, την Τρίτη, 9 Αυγούστου, 20.00 στην Ακρόπολη.
Το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωση - κάλεσμα αναφέρει:
«Φέτος συμπληρώνονται 71 χρόνια από την ρίψη των πυρηνικών βομβών στις ιαπωνικές πόλεις Χιροσίμα και Ναγκασάκι. Ενός από τα πλέον αποτρόπαια εγκλήματα του ιμπεριαλισμού, όπου περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι βρήκαν ακαριαίο θάνατο, ενώ η πυρηνική ακτινοβολία προκάλεσε το θάνατο άλλων 100.000 - 200.000 ανθρώπων, από εκείνη τη μέρα και για δεκαετίες αργότερα. Πραγματικός στόχος αυτού του εγκλήματος δεν ήταν η ήδη γονατισμένη Ιαπωνία, αλλά η τρομοκράτηση των λαών, των εργατικών και λαϊκών κινημάτων σε όλο τον κόσμο που αμφισβητούσαν την κυριαρχία των μονοπωλίων, του ιμπεριαλισμού.
Σήμερα, γινόμαστε μάρτυρες ενός νέου, όλο και πιο επικίνδυνου, γύρου αντιπαραθέσεων και ανταγωνισμών ΗΠΑ, ΕΕ, Ρωσίας, Κίνας για τις πηγές ενέργειες, τους δρόμους των αγωγών και τον έλεγχο των αγορών που εκφράζεται με τις επεμβάσεις και τους πολέμους σε Συρία, Λιβύη, Ουκρανία και αλλού. Η απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία δεν μπορεί να θεωρείται τελείως ασύνδετη με τις γενικότερες, διεθνείς εξελίξεις. Αντίθετα, οι αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου του ΝΑΤΟ, ηχούν πιο έντονα τα τύμπανα γενικευμένης σύγκρουσης μεταξύ των ιμπεριαλιστικών κέντρων.
Σε αυτές τις συνθήκες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, από τη μια τσακίζει τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, βαραίνει το λαό με νέους φόρους και επιβάλλει νέες βάρβαρες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ενώ από την άλλη αυξάνει τις στρατιωτικές δαπάνες και εμπλέκει ακόμα περισσότερο τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ - ΕΕ.
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να δυναμώσουν τον αγώνα και τις πρωτοβουλίες ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις.
Να δυναμώσει η αλληλεγγύη προς τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, στους ξεριζωμένους πρόσφυγες και μετανάστες.
Να δώσουμε μαζικό - μαχητικό παρόν στην Εκδήλωση της ΕΕΔΥΕ την Τρίτη 9 Αυγούστου, στις 20.00 στην Ακρόπολη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.