Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Η (παιδική) χαρά και οι ΑΠΕραντες σκουρλετιάδες του κεφαλαίου − ΚΚΕ: Να αποσυρθούν τώρα οι χαριστικές τροπολογίες! (VIDEO)

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΒΟΥΛΗΣ
Τροπολογία που ρύθμιζε χαριστικά τελωνειακά πρόστιμα επιχείρησε να περάσει ο ΣΥΡΙΖΑ
Πέμπτη 04/08/2016 - 17:42
Με μία απαράδεκτη μεθόδευση, η κυβέρνηση προσπάθησε να περάσει τροπολογία, η οποία έδινε τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις να υπαχθούν σε ρύθμιση για τα πρόστιμα που τους είχαν επιβληθεί από τελωνεία. Η τροπολογία κατατέθηκε από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μισή ώρα πριν ολοκληρωθεί η συζήτηση του νομοσχεδίου για τις ΑΠΕ και έγινε δεκτή από τον υπουργό Περιβάλλοντος Π. Σκουρλέτη.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ 
Διευκολύνει τη δράση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων (VIDEO)
03/08/2016 19:11
Σε σχόλιο που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει τα εξής:
Πέμπτη 04/08/2016 - 14:59
«Η καθημερινή αντιπαράθεση, επιπέδου ''παιδικής χαράς'', ανάμεσα στην κυβέρνηση, την αξιωματική αντιπολίτευση και τα άλλα κόμματα για το ποιο μνημόνιο είναι πιο αποτελεσματικό για το κεφάλαιο, δεν τους εμπόδισε να ψηφίσουν μαζί στη Βουλή οδηγίες για τις δημόσιες συμβάσεις και τις συμβάσεις παραχώρησης, που διασφαλίζουν τρελό φαγοπότι για τους μονοπωλιακούς ομίλους, που για άλλη μια φορά θα πληρώσει ο λαός».
902

Η τροπολογία έδινε τη δυνατότητα ρύθμισης προστίμων που είχαν επιβληθεί στα τελωνεία από 1/6/2015 έως 31/8/2015, έπειτα από δηλώσεις για προϊόντα που υπάγονται σε Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης. Με βάση την τροπολογία, οι οφειλές θα μπορούσαν να ρυθμιστούν από 2 έως 48 δόσεις, εφόσον η υποβολή της αίτησης για ένταξη στη ρύθμιση και η καταβολή της πρώτης δόσης, γίνουν εντός δέκα ημερών από τη δημοσίευση του νομοσχεδίου. Μάλιστα η τροπολογία έδινε τη δυνατότητα να αρθούν οι ήδη επιβληθείσες κατασχέσεις «εις χείρας τρίτων», αφού εξοφληθεί το 3% της αρχικής βασικής ρυθμιζόμενης οφειλής.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης υποστήριξε ότι η τροπολογία διευκολύνει επιχειρήσεις που είχαν δυσκολία εισαγωγής προϊόντων από τα τελωνεία, λόγω των capital controls.
Τελικά κάτω από τις αντιδράσεις, ο Π. Σκουρλέτης την απέσυρε, αναφέροντας ότι θα την επαναφέρει το αρμόδιο υπουργείο.
ΚΚΕ: Να αποσυρθεί τώρα!
 «Εδώ πέρα υπάρχει ένα σχέδιο», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση, με αυτό τον τρόπο που έρχεται η τροπολογία, θέλει να συγκαλύψει ποιους αφορά.
«Ζητάμε από την κυβέρνηση να την αποσύρει, γιατί θα προσθέσει μία ακόμη σελίδα μαύρη, στα ζητήματα τα οποία έχουν να κάνουν με παραβιάσεις του φορολογικού και τελωνειακού κώδικα, με τα ζητήματα της φοροδιαφυγής και της προστασίας αυτών που φοροδιαφεύγουν», ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.