Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

EUROSTAT, ΕΛΣΤΑΤ και ΣΥΡΙΖΑίικη ΕΞΑΠΑΤ − Νέοι χωρίς ελπίδα φυτοζωούν περιπλανώμενοι − ΚΚΕ: Την όποια ανάκαμψη (του κεφαλαίου) θα την πληρώσει ο λαός

EUROSTAT
Επιβραδύνθηκε η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη το 2ο τρίμηνο
Παρασκευή 12/08/2016 - 14:17
Επιβραδύνθηκε ο ρυθμός ανάπτυξης της Ευρωζώνης το δεύτερο τρίμηνο, ύστερα από τις ισχυρές επιδόσεις τους τρεις πρώτους μήνες του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας (Eurostat).
Ανακοίνωσε ότι το ΑΕΠ στην Ευρωζώνη αυξήθηκε το δεύτερο τρίμηνο κατά 0,3% σε τριμηνιαία βάση και κατά 1,6% σε ετήσια βάση, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές εκτιμήσεις που ανακοινώθηκαν στα τέλη Ιούλη.

ΚΚΕ
Η όποια ανάκαμψη θα είναι αναιμική και θα την πληρώσει ακριβά ο λαός με μέτρα υπέρ του κεφαλαίου
Παρασκευή 12/08/2016 - 14:24
Σε σχόλιό του για τις ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Οι ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ για ύφεση στην ελληνική οικονομία, αλλά και της Eurostat για επιβράδυνση της ευρωπαϊκής οικονομίας, εκθέτουν τόσο την κυβέρνηση όσο και τη ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα.
Αποδεικνύουν ότι η πορεία της ελληνικής οικονομίας εξαρτάται έτσι κι αλλιώς από την ευρωπαϊκή καπιταλιστική οικονομία, ότι η όποια ανάκαμψη θα είναι αναιμική και πάνω απ’ όλα θα την πληρώσει ακριβά ο ελληνικός λαός, με βαριά μέτρα υπέρ του κεφαλαίου».
902

Το πρώτο τρίμηνο, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 0,6% σε μηνιαία βάση και κατά 1,7% σε ετήσια βάση.
Το ΑΕΠ στο σύνολο των χωρών μελών της ΕΕ αυξήθηκε το δεύτερο τρίμηνο κατά 0,4% σε τριμηνιαία βάση και κατά 1,8% σε ετήσια βάση.
ΕΛΣΤΑΤ
 
Συρρίκνωση 0,7% του ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο του 2016
Παρασκευή 12/08/2016 - 14:03
Κατά 0,7% μειώθηκε το ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο του 2016, σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο του 2015, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία (ΕΛΣΤΑΤ).
Είναι το τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο που η ελληνική οικονομία καταγράφει αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης.
Είναι προσωρινή η εκτίμηση για το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους καθώς η ΕΛΣΤΑΤ θα προβεί σε νέα εκτίμηση στις 28 Αυγούστου που θα περιλαμβάνει νεώτερα στοιχεία του τζίρου υπηρεσιών, της έρευνας εργατικού δυναμικού και άλλων πεδίων.
Νέοι χωρίς ελπίδα...

Εκτός δουλειάς, εκτός εκπαίδευσης, δίχως προοπτική και ελπίδα. Τη λίγο - πολύ γνώριμη, όσο και οδυνηρή, πραγματικότητα που βιώνει ο λαός ήρθαν να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία της Eurostat, που δείχνουν ότι πάνω από ένας στους τέσσερις νέους, ηλικίας 20 - 24 ετών στην Ελλάδα (26,1%), δεν έχει απασχόληση, ούτε βρίσκεται σε πρόγραμμα εκπαίδευσης ή κατάρτισης, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2015. Το ποσοστό αυτό κατατάσσει την Ελλάδα στη δεύτερη υψηλότερη θέση στην ΕΕ, μετά την Ιταλία (31,1%), ενώ στην τρίτη θέση βρίσκονται η Κροατία και η Ρουμανία (24,1%) και ακολουθούν η Βουλγαρία (24%), η Ισπανία και η Κύπρος (22,2%). Στην ίδια κατάσταση, δηλαδή χωρίς εκπαίδευση, εργασία ή κατάρτιση, βρίσκονται περίπου 5 εκατομμύρια νέοι ηλικίας 20 - 24 ετών (17,3%) στην ΕΕ.

Ειδικότερα, το 2015 οι νέοι ηλικίας 20 - 24 ετών στην Ελλάδα, σε ποσοστό 49,7%, βρίσκονταν μόνο σε κάποιο πρόγραμμα εκπαίδευσης (έναντι 33% στην ΕΕ), κατά 4,8% βρίσκονταν σε πρόγραμμα εκπαίδευσης με παράλληλη απασχόληση (έναντι 17% στην ΕΕ), ενώ κατά 19,5% είχαν κάποια απασχόληση (έναντι 32,6% στην ΕΕ). Σημειώνεται ότι οι νέοι ηλικίας 15 - 29 ετών αντιστοιχούν στο 17% του πληθυσμού της ΕΕ (περίπου 90 εκατομμύρια).

...φυτοζωούν περιπλανώμενοι

Να σημειώσουμε εδώ ότι ακόμα και για τις περιπτώσεις που βρίσκονται «σε κάποιο πρόγραμμα εκπαίδευσης» ή «είχαν κάποια απασχόληση» δεν διευκρινίζεται το είδος της εκπαίδευσης και απασχόλησης. Με δεδομένα τα παντός είδους προγράμματα συγκάλυψης και ανακύκλωσης της ανεργίας, αλλά και την έκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, είναι φανερό ότι και πέραν αυτού του 26%, πολλοί νέοι άνθρωποι φυτοζωούν περιπλανώμενοι από πρόγραμμα σε πρόγραμμα ή αναγκάζονται να δουλεύουν σχεδόν τζάμπα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.