Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Δια πυρός και ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ − ΚΚΕ: Στο βωμό της δημοσιονομικής προσαρμογής

ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ
Να κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά ο Δήμος Λίμνης
Δευτέρα 01/08/2016 - 17:47 - Ενημέρωση: Δευτέρα 01/08/2016 - 17:46
Σε εξέλιξη βρίσκεται από το μεσημέρι του Σαββάτου, η μεγάλη πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια, που ξεκίνησε από την περιοχή Φαράκλα, έχοντας κάψει περισσότερα από 20.000 στρέμματα πευκοδάσους.

ΚΚΕ
Ανακοίνωση για τις πυρκαγιές
Δευτέρα 01/08/2016 - 14:20
Σε ανακοίνωσή του για τις πυρκαγιές, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφέρει:
«Η καταστροφική πυρκαγιά στη Β. Εύβοια, η οποία έχει ήδη καταστρέψει χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης, ζωικό κεφάλαιο, αγροτική παραγωγή (ρητινοκαλλιέργειες), υποδομές και τουριστικές εγκαταστάσεις, αποτελεί τεράστιο έγκλημα σε βάρος του λαού. Επείγει να υπάρξει η μέγιστη δυνατή κινητοποίηση δυνάμεων και μέσων, προκειμένου να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές, κατοικίες και λαϊκές περιουσίες.
Η προστασία του δασικού πλούτου της χώρας μας, των λαϊκών περιουσίων, αλλά και των ανθρώπινων ζωών δεν μπορεί να θυσιάζονται στο βωμό της δημοσιονομικής προσαρμογής, που μονιμοποιεί τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, μέσα και κονδύλια στις υπηρεσίες πρόληψης και αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών (πυροσβεστική, δασική κ.λπ.).
Το ΚΚΕ έχει επανειλημμένα καταθέσει τις θέσεις του για την πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Πιο συγκεκριμένα ζητά: άμεση ενίσχυση των αρμόδιων δυνάμεων πυροπροστασίας - πυρόσβεσης με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, άμεσα μέτρα αντιπυρικής προστασίας, άμεση κάλυψη των αναγκών σε τεχνικά μέσα, κυρίως επίγεια (πυροσβεστικά οχήματα, κρουνοί, υδατοδεξαμενές κ.ά.), άμεση και δραστική χρηματοδότηση, πλήρη και ακριβή καταγραφή των καμένων εκτάσεων και άμεση κήρυξή τους ως αναδασωτέες, χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση. Καμιά αλλαγή χρήσης στις καμένες εκτάσεις. Άμεσα να γίνει σχεδιασμός των απαραίτητων δασοτεχνικών - αντιδιαβρωτικών - αντιπλημμυρικών έργων και εξασφάλιση των αναγκαίων πιστώσεων».
902

Το κύριο μέτωπο τη πυρκαγιάς, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, είναι αυτό που μαίνεται στην περιοχή Κατούνια και συγκεκριμένα προς τη Μονή Αγίου Νικολάου στο Γαλατάκι. Μάχη δίνουν οι πυροσβέστες και για την κατάσβεση του μετώπου πάνω από το χωριό Λίμνη, όπως επίσης και σε αυτό που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Φαράκλα.
Το έργο της κατάσβεσης ευτυχώς σήμερα, μετά από τρεις ημέρες, διευκολύνεται καθώς είναι μικρότερη η ένταση των ανέμων που έχουν γυρίσει σε νοτιάδες γυρνώντας τη φωτιά προς τα ήδη καμμένα σημεία.
Σύμφωνα μάλιστα με την Πυροσβεστική η εικόνα της πυρκαγιάς είναι λίγο καλύτερη όμως  η μάχη εξακολουθεί να είναι δύσκολη, καθώς η φωτιά καίει σε δύσβατα σημεία.
Ο δήμαρχος της Λίμνης Χρήστος Καλυβιώτης,  σε σύσκεψη που έγινε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης υπό την προεδρία του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Τόσκα, υπέβαλλε αίτημα να κηρυχθεί η πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ωστόσο ο κίνδυνος για την Λίμνη φαίνεται ότι έχει απομακρυνθεί όμως παραμένει το οχηματαγωγό «Καπετάν Αριστείδης» για προληπτικούς λόγους και εφόσον υπάρξει ανάγκη εκκένωσης της κωμόπολης ή άλλων παραθαλλάσιων οικισμών
Με το πρώτο φως της ημέρας, τα εναέρια μέσα πραγματοποιούν τις ρίψεις νερού, ενώ σε αυτή την φάση επιχειρούν από αέρος δύο αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα. Επίγεια καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας αλλά και από το πρωί παραμένουν και επιχειρούν στην περιοχή 140 πυροσβέστες με 58 οχήματα, 74 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 30 στρατιώτες, 15 οχήματα ΟΤΑ, 12 βυτιοφόρα, 12 χωματουργικά και σκαπτικά μηχανήματα, προκειμένου να αναχαιτίσουν το πύρινο μέτωπο.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι δυνάμεις πυρόσβεσης, με τη βοήθεια ερπυστριοφόρων μηχανημάτων, άνοιξαν αντιπυρικές ζώνες, με στόχο τον περιορισμό του πύρινου μετώπου, ωστόσο το έργο δυσκόλευαν οι συνεχείς αναζωπυρώσεις.
Κατά την Πυροσβεστική, οι ισχυροί άνεμοι, η πυκνή βλάστηση, η τεράστια ποσότητα καύσιμης ύλης αλλά και το ανάγλυφο ήταν οι αιτίες που η πυρκαγιά έλαβε μεγάλες διαστάσεις.
Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση από τη φωτιά έχουν καεί μια μικρή ξενοδοχειακή μονάδα, μια εξοχική κατοικία καθώς και αποθήκες.
Σημειώνεται ότι κατά το τελευταίο 24ωρο, το Πυροσβεστικό Σώμα αντιμετώπισε 50 αγροτοδασικές πυρκαγιές, 50 αστικές πυρκαγιές και 36 παροχές βοήθειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.