Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Τσίπας: Θα υπερασπιστούμε και την εργασία ‒ ΚΚΕ: Οι προστάτες ή Περί τσομπάνου, συμμάχων και αμνών

Υπερασπιστές του λαού στην υπηρεσία της ΕΕ
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
«Θα υπερασπιστούμε την εργασία όπως τις συντάξεις και την πρώτη κατοικία»
Σάββατο 04/06/2016 - 14:05
«Θα υπερασπιστούμε την εργασία, όπως κάναμε για την πρώτη κατοικία και τις συντάξεις», διαμηνύει σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο Αλέξης Τσίπρας, ενόψει της δεύτερης αξιολόγησης.
Την ώρα που με το πολυνομοσχέδιο - λαιμητόμο, αλλά και το μπαράζ τροπολογιών, πετσόκοψε τις συντάξεις, παρέδωσε όλα τα στεγαστικά δάνεια στα funds, ο πρωθυπουργός ισχυρίζεται ότι «η Ελλάδα είναι σε θέση πλέον να βάζει "κόκκινες γραμμές" και να τις υπερασπίζεται», χαρακτηρίζοντας μάλιστα την εμπλοκή του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά και του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας, ο οποίος έχει πρωτοστατήσει στους «κοινωνικούς διαλόγους», αλλά και είναι υπέρμαχος της εφαρμογής των «βέλτιστων πρακτικών», στις διαπραγματεύσεις, ως «διεύρυνση των συμμαχιών που έχει ήδη διαμορφώσει η κυβέρνηση».

ΚΚΕ
Σχόλιο για τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην «Εφημερίδα των Συντακτών»
Σάββατο 04/06/2016 - 14:29
Σε σχόλιό του για τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην «Εφημερίδα των Συντακτών», το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφέρει:
«Όταν ο κ. Τσίπρας ισχυρίζεται ότι θα προστατεύσει την εργασία, όπως προστάτευσε τις συντάξεις -τις οποίες τσάκισε- και την πρώτη κατοικία -την οποία παρέδωσε εξ ολοκλήρου στα funds- τότε οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αναμένουν νέα επίθεση στα εργασιακά και συνδικαλιστικά τους δικαιώματα, που αποτελεί άλλωστε επιταγή του κεφαλαίου και δέσμευση της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων, στο πλαίσιο του 3ου μνημονίου.
Όσο δε για τους δήθεν "συμμάχους", το Ευρωκοινοβούλιο και το Διεθνή Οργανισμό Εργασίας, στους οποίους αναφέρεται ο κ. Τσίπρας και οι οποίοι έχουν πρωτοστατήσει στις αντεργατικές ανατροπές, τότε ισχύει αυτό που λέει ο λαός μας "βάζουμε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα"».
902

Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται ικανοποιημένος από τη συμφωνία για το χρέος, υποστηρίζοντας πως «ήταν ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να επιτύχει η κυβέρνηση δεδομένων των συσχετισμών» και θεωρεί ως «σημαντικότερο σημείο της συμφωνίας» τον «κόφτη χρέους» που όπως υποστηρίζει θα διασφαλίζει ότι η χώρα δεν θα καταβάλλει για αποπληρωμή του χρέους περισσότερο από το 15% του ετήσιου ΑΕΠ της.
Ο πρωθυπουργός τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι «η σελίδα έχει αλλάξει και η νέα περίοδος προς την οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας, έχει αρχίσει», καλλιεργώντας τις ψευδαισθήσεις περί... δίκαιης ανάπτυξης «με έμφαση στη δίκαιη κατανομή των βαρών και την αναλογική κατανομή του οφέλους».
Όπως ήταν αναμενόμενο, στο πλαίσιο της καλλιέργειας κλίματος αντιπαράθεσης με τη ΝΔ, ο Αλ. Τσίπρας, καταλογίζει στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «ακολουθεί μέχρι τώρα έναν άκρως διχαστικό λόγο», ενώ τον κατηγορεί ότι «βασίζει την επιχειρηματολογία του σε πρωτοσέλιδα της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα"».
«Αυτοπαρουσιάζεται ως μεταρρυθμιστής, αλλά πέραν των απολύσεων και της κατάργησης της δημοτικής αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων, που ήταν δικές τους μεταρρυθμίσεις ως υπουργού, δεν έχει να διατυπώσει ούτε μισή προγραμματική θέση που να το δεσμεύει σε κάτι -μόνη φορά που προσπάθησε να μιλήσει επί της ουσίας ήταν εκεί που έπρεπε, στην "Washington Post". Και υπερασπίστηκε τις μεταρρυθμιστικές προτάσεις του ΔΝΤ», είπε ο Αλ. Τσίπρας.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ανήγγειλε έναν «ευρύτατο κοινωνικό και πολιτικό διάλογο» για τον εκλογικό νόμο, ο οποίος θα πρέπει να ολοκληρωθεί πριν το φθινόπωρο του 2019, οπότε και θα διεξαχθούν οι επόμενες εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.