Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Ρ (η ΤΣΙΠΑ του μετακόμισε στον ΣΕΒ): Να κάνουμε τη δουλειά σωστά και γρήγορα! – Φέσσας (πρόεδρος της χώρας): Θα διευκολύνουμε τις ομαδικές απολύσεις! – Μητσοτάκης (ο επόμενος ΣΕΒαστός): Από εμένα να περιμένετε... τα πάντα!

Ο πρωθυπουργος του ΣΕΒ
ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΕΒ
«Κοινωνικό διάλογο» για τη σφαγή των εργασιακών δικαιωμάτων ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας
Τρίτη 21/06/2016 - 21:54
Το χορό των επικείμενων αλλαγών στα Εργασιακά άνοιξε ο Αλέξης Τσίπρας από την ετήσια συνέλευση του ΣΕΒ, καλώντας τους «κοινωνικούς φορείς» σε «ένα γόνιμο και δημιουργικό διάλογο» ενόψει της δεύτερης αξιολόγησης του 3ου μνημονίου όπου κυριαρχούν 
  • η διευκόλυνση των ομαδικών απολύσεων εργαζομένων και
  • ο συνδικαλιστικός νόμος με στόχο τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία
και συνεπώς θα είναι η ατζέντα του «κοινωνικού διαλόγου».

ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΕΒ
Ο πρόεδρος της χώρας
Θ. Φέσσας: Εφαρμόστε το μνημόνιο «σωστά και γρήγορα»
Τρίτη 21/06/2016 - 19:03 - Ενημέρωση: Τρίτη 21/06/2016 - 19:07
«Κάντε τη δουλειά σωστά και γρήγορα και κάντε την τώρα» είναι η απαίτηση των βιομηχάνων από την κυβέρνηση, όπως την ανέφερε ο Θεόδωρος Φέσσας που επανεκλέχτηκε πρόεδρος του ΣΕΒ από την ετήσια συνέλευση των μελών του Συνδέσμου.
Στην ομιλία του ανέφερε πως το μνημόνιο πρέπει να εφαρμοσθεί τάχιστα, αλλά να αλλάξουν, να ελαφρυνθούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι που επηρεάζονται από παραμέτρους του μνημονίου όπως η φορολογία.
Παράλληλα έστειλε μήνυμα προς την κυβέρνηση να μην κωλυσιεργεί. Συγκεκριμένα σημείωσε πως
«με τα υφεσιακά μέτρα που υπάρχουν στο πρόγραμμα μαζί με μια ανόρεχτη εφαρμογή του, δηλαδή με άρνηση της κυβέρνησης να αναλάβει την πραγματική ιδιοκτησία του, η ανάπτυξη πράγματι δεν μπορεί να έρθει. Αυτό που πρέπει να γίνει, και αυτό θα είναι το κεντρικό μου μήνυμα στη βραδινή Γενική Συνέλευση, συμπυκνώνεται σε μια φράση: "Κάντε τη δουλειά σωστά και γρήγορα και κάντε την τώρα". Το ελληνικό ζήτημα δεν σηκώνει άλλες αναβολές από κανέναν. Ούτε από την ελληνική κυβέρνηση ούτε όμως και από τους εταίρους μας που λόγω των επιμέρους εθνικών συμφερόντων αρνούνται να λάβουν πιο γενναίες αποφάσεις για την Ελλάδα».
Δήλωσε πως «αυτή θα είναι η γραμμή μας τα επόμενα δύο χρόνια. Στενή παρακολούθηση και άσκηση πίεσης στην κυβέρνηση και τους εταίρους μας για να γίνουν επιτέλους όλα τα σωστά πράγματα που προβλέπει το 3ο μνημόνιο και εκκρεμούν εδώ και χρόνια και ταυτόχρονα να διορθωθούν οι αστοχίες του προγράμματος, που θα βάλουν εμπόδια στην ανάπτυξη και θα στρέψουν ακόμη περισσότερες επιχειρήσεις στην παραοικονομία».
Επιπλέον σε δήλωσή του προς τα ΜΜΕ ο Θ. Φέσσας ζήτησε να αλλάξει το μείγμα διαχείρισης της κρίσης, λέγοντας πως το μήνυμα του ΣΕΒ προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ότι «το μείγμα πολιτικής όπως συμφωνήθηκε δεν βγαίνει και πρέπει να αναθεωρηθεί».
902

Διαβεβαίωσε τα μέλη του ΣΕΒ ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσει χωρίς καθυστερήσεις η δεύτερη αξιολόγηση καθώς θεωρεί ότι για την προσέλκυση επενδύσεων μια από τις βασικές προϋποθέσεις είναι «η έγκαιρη πρόοδος του προγράμματος» και απέδωσε την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης στις διαφορετικές εκτιμήσεις ΕΕ και ΔΝΤ.
 Ο υποψήφιος για τη θέση του νέου ΣΕΒαστού

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ
Προσπάθησε να πείσει γιατί πρέπει να τον επιλέξουν οι επιχειρηματίες
Ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι ήδη έχει δεσμευθεί έναντι των δανειστών να προχωρήσει σε αλλαγές, ισχυριζόμενος ότι
«χρειαζόμαστε μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας που θα σέβονται τις κοινωνικές, ψυχολογικές και δημιουργικές πλευρές της εργασίας και δεν θα υποβιβάζουν τον εργαζόμενο σ' ένα αναλώσιμο συντελεστή της παραγωγικής διαδικασίας», αποφεύγοντας να δεσμευθεί για το παραμικρό.
Έκανε ωστόσο ορατό ότι θα επιχειρήσει να κρύψει τις αντεργατικές αλλαγές πίσω από την επιδίωξη για «επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων».

Ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε πως επιθυμεί να υπάρξει «διάλογος» με σκοπό να εκφραστεί συναίνεση στα νέα μέτρα διότι όπως είπε
«η μονομερής, ακραίας νεοφιλελεύθερης προσέγγισης εμμονή στην ελαστικοποίηση της εργασίας» είναι «αντιπαραγωγική» για τους επιχειρηματικούς ομίλους καθώς λειτουργεί σε βάρος «της παραγωγικότητας της εργασίας» και συνεπώς σε βάρος των κερδών τους.
Ο πρωθυπουργός φρόντισε να ευχαριστήσει τους βιομήχανους για τη στάση τους στο Ασφαλιστικό, λέγοντας 
«θέλω να εξάρω τη στάση του προεδρείου του ΣΕΒ κατά τη διαπραγμάτευση του Ασφαλιστικού» που
  • Mείωσε τις συνολικές μηνιαίες συντάξιμες αποδοχές τωρινών και επόμενων συνταξιούχων.
  • Μείωσε επίσης το εφάπαξ και τα μερίσματα και
  • κατάργησε τον κοινωνικό χαρακτήρα του συστήματος με το διαχωρισμό της κύριας σύνταξης σε «εθνική» και «αναλογική».
Ενώπιον των μελών του ΣΕΒ ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων λέγοντας ότι
«χωρίς τις ιδιωτικές επενδύσεις η αύξηση της απασχόλησης δεν θα επιτευχθεί».
Αναφέρθηκε
  • στο νέο «αναπτυξιακό νόμο» που προσφέρει σημαντικές φοροαπαλλαγές,
  • στην άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων
  • στην αδειοδότηση και στις προσπάθειες που καταβάλλει να βελτιωθεί η ρευστότητά τους.
Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα της Βρετανίας, εμφανίσθηκε υπέρμαχος της ΕΕ και τάχθηκε κατά της εξόδου από την ΕΕ, λέγοντας ότι ένα αρνητικό αποτέλεσμα θα επιφέρει δυσμενείς οικονομικές επιπτώσεις στο σύνολο της ευρωπαϊκής και της παγκόσμιας οικονομίας και πως το χειρότερο είναι ότι θα προκαλέσει μεγάλους κλυδωνισμούς στην ίδια την πορεία της ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.