Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Νίκος Σοφιανός: Η αγανάκτηση να είναι ενυπόγραφη. Φύγετε, αλλά τι; Παραιτηθείτε, αλλά γιατί; ‒ Στα σοβαρά μας· είναι λύση ο Μητσοτάκης; ‒ Ο πολίτης βρισκεται στα κάγκελα, πρέπει όμως να βγει στο δρόμο (VIDEO)

ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Η επιλογή ανάμεσα στο πώς θα αποτρέψουμε τα χειρότερα έχει αποτύχει
Πέμπτη 09/06/2016 - 12:59
Τα θέματα που βγαίνουν στην επιφάνεια τον τελευταίο καιρό, προσπαθούν να κρύψουν ένα μεγάλο θέμα, ξεκαθάρισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον «ΑΝΤ1», αναφερόμενος στο κλίμα αντιπαράθεσης που καλλιεργεί η συγκυβέρνηση με τη ΝΔ, όσον αφορά την αναθεώρηση του Συντάγματος, τον εκλογικό νόμο, αλλά και τις διαδηλώσεις του κινήματος «Παραιτηθείτε».
«Η διαδήλωση, η αγανάκτηση για αυτή την πολιτική, πρέπει να γίνεται ενυπόγραφα. Φύγετε, αλλά τι; Παραιτηθείτε, αλλά γιατί; Από αυτή τη σκοπιά εμείς βάζουμε την ανάγκη σήμερα να εκφραστεί η αντίθεση σε αυτή την πολιτική με θέσεις», σημείωσε ο Ν. Σοφιανός, τονίζοντας ότι χρειάζεται προσοχή και επαγρύπνηση, καθώς η αντίληψη που διέπει τη διαδήλωση του «Παραιτηθείτε» είναι η ίδια αντίληψη με αυτά που ζήσαμε. «Η πολιτική έχει όνομα και επώνυμο και απέναντι σε αυτή την πολιτική, πρέπει να υπάρχει καθαρή πολιτική και καθαρό πρόσωπο εναντίωσης και ανατροπής και όχι διαχείρισής της», τόνισε.
Αναφερόμενος στον αναπτυξιακό νόμο, τα Εργασιακά, αλλά και στο νέο κύμα φοροληστείας, ο Νίκος Σοφιανός τόνισε ότι
η επιλογή ανάμεσα στο «πώς θα αποτρέψουμε τα χειρότερα» έχει αποτύχει καθώς ήταν αυτή που είδαμε το Σεπτέμβρη. «Αυτή η πολιτική είναι βαθιά ταξική για αυτό και πρέπει να ανατραπεί και δεν ανατρέπεται μόνο από τον καναπέ», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.