Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Ηλεκτρονικός καπιταλισμός: 450 στο δρόμο της ανεργίας ‒ Πρώτα οι πιστωτές, ούτε σέντσι στους εργαζόμενους ‒ Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Καλεί σε συγκέντρωση τους εργαζόμενους στον «Μαρινόπουλο» την Πέμπτη 14 Απρίλη, 22:00

Πτώχευση κήρυξε η «Ηλεκτρονική Αθηνών» - Στην ανεργία 450 εργαζόμενοι
Τετάρτη 13/04/2016 - 21:41 - Ενημέρωση: Τετάρτη 13/04/2016 - 22:07
Στην πτώχευση οδηγήθηκε η «Ηλεκτρονική Αθηνών», αλυσίδα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών.
Σήμερα, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών με απόφασή του κήρυξε την εταιρεία σε κατάσταση πτώχευσης και από αύριο Πέμπτη, τα 45 καταστήματα της αλυσίδας θα είναι κλειστά, ενώ οι περίπου 450 εργαζόμενοι της επιχείρησης θα βρεθούν αντιμέτωποι με την ανεργία.


ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ»
Συγκέντρωση στα γραφεία της εταιρείας στο Περιστέρι - Στο πλευρό τους ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας
Πέμπτη 14/04/2016 - 09:58
Στο κατάστημα της επιχείρησης στο Περιστέρι, όπου στεγάζονται και τα γραφεία της διοίκησης, έχουν συγκεντρωθεί από το πρωί εργαζόμενοι της «Ηλεκτρονικής». Στο πλευρό τους βρίσκεται ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.
Η Ντίνα Γκογκάκη μιλά στους εργαζόμενους της «Ηλεκτρονικής» στο Περιστέρι
Μετά την πτώχευση της επιχείρησης περίπου 450 εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα πετιούνται στην ανεργία.
Όπως καταγγέλλουν, έμαθαν για τη χτεσινή εξέλιξη από τα μέσα ενημέρωσης, χωρίς να τους έχει δοθεί καμιά ενημέρωση από την εταιρεία. Παρά τα ερωτήματα που έθεταν, για παράδειγμα, εργαζόμενοι από τα καταστήματα που έκλεισαν τις προηγούμενες μέρες για το τι θα γίνει με τις θέσεις εργασίας τους, η εργοδοσία κρατούσε κλειστά τα χαρτιά της.
Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αγώνα που έχουν φτιάξει οι εργαζόμενοι και του κλαδικού σωματείου ζητά συνάντηση με εκπροσώπους της εργοδοσίας, ενώ στις 11 π.μ. έχει οριστεί τριμερής στο υπουργείο Εργασίας. Στην πρώτη γραμμή οι εργαζόμενοι θέτουν τη διεκδίκηση των αποζημιώσεών τους και την ασφαλιστική τους κάλυψη.
902

Η εταιρεία αιτιολογώντας την απόφασή της για το λουκέτο, επικαλέστηκε την «πορεία της οικονομίας», την «περαιτέρω αποδυνάμωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών» και τα capital controls.  
Απαντώντας άμεσα, η Επιτροπή Αγώνα «Ηλεκτρονικής» Αθηνών καλεί τους εργαζόμενους σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή, στις 6 μ.μ., στα γραφεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ). 
902

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Καλεί σε συγκέντρωση τους εργαζόμενους στον «Μαρινόπουλο» την Πέμπτη 14 Απρίλη
Στις 22.00 στα γραφεία του Συλλόγου
Τετάρτη 13/04/2016 - 19:25 - Ενημέρωση: Τετάρτη 13/04/2016 - 19:24
Κάλεσμα στους εργαζόμενους της «Μαρινόπουλος ΑΕ» σε αποθήκες, καταστήματα και γραφεία να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση την Πέμπτη 14 Απρίλη στις 22.00 στα γραφεία του Συλλόγου, απευθύνει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων και την εξασφάλιση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων. Στην σύσκεψη καλεί και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής.
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας στην ανακοίνωση - κάλεσμα τονίζει:
«Οι εξελίξεις απαιτούν άμεσα: Να συζητήσουμε, να πάρουμε ευθύνη! Να βγάλουμε συμπεράσματα από την πείρα μας. Να οργανώσουμε χωρίς καθυστέρηση την αγωνιστική απάντησή μας. 
Δεν επιτρέπεται αναμονή ή εφησυχασμός! Οι εξελίξεις είναι ανησυχητικές. Αφορούν τη δουλειά μας, το μεροκάματό μας, τη ζωή μας. Χτες ήταν νωρίς, αύριο θα είναι αργά, σήμερα είναι η ώρα! Δεν είμαστε ο τελευταίος τροχός της αμάξης, αυτοί που θα τα μαθαίνουν όλα τελευταίοι, αυτοί που θα πληρώνουν στην τελική το μάρμαρο.
Οι εξελίξεις μας αφορούν άμεσα! Αν δεν συζητήσουμε, αν δεν οργανωθούμε μπροστά στις αρνητικές εξελίξεις που προδιαγράφονται η τύχη μας θα ακολουθήσει την τύχη των επιδομάτων που κόπηκαν, των μειώσεων στους μισθούς μας, του κλεισίματος πολλών καταστημάτων που έστειλαν εκατοντάδες συνάδελφους μας στην ανεργία!
Αν δεν πάρουμε την ατομική και συλλογική ευθύνη, θα έρθει η σειρά μας!
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, με την καθυστέρηση της μισθοδοσίας και την τμηματική καταβολή του 60% του μισθού μας ενώ παραμένει σε εκκρεμότητα η συνολική εξόφληση, έρχεται να προστεθεί η σημερινή εξέλιξη που έγινε την Τρίτη 12 Απρίλη με την κατάσχεση εμπορευμάτων και φορτηγών στην Μ171 αποθήκη Σπάτων από προμηθευτή, στον οποίο η εταιρεία χρωστά εκατομμύρια ευρώ. Ανάλογο κρούσμα (καταγραφής εμπορευμάτων) υπήρχε την προηγούμενη βδομάδα στο Μ101 κατάστημα στο Κολωνάκι.
Η εργοδοσία της "Μαρινόπουλος" κάνει λόγο για νέα επενδυτικά σχέδια, προχωρά στην ίδρυση νέας εταιρείας με τον Σκλαβενίτη, εξασφαλίζει μέσα από συνεργασίες με τράπεζες χρηματοδότηση πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Ταυτόχρονα θα επιδιώξει για άλλη μια φορά να φορτώσει τα βάρη στις δικές μας πλάτες. 
Δεν επιτρέπεται να συνηθίσουμε στην απληρωσιά, στις καθυστερήσεις των μισθών μας! Κανένας δεν μπορεί να επικαλεστεί ότι ο "Μαρινόπουλος" δεν έχει λεφτά! Η εταιρεία έχει συσσωρεύσει τεράστια κέρδη όλα τα προηγούμενα χρόνια, με το κλεμμένο δικό μας ιδρώτα.
Η πλειοψηφία του επιχειρησιακού σωματείου ακόμα και τώρα με τη στάση που κρατά και μέσα από τις ανακοινώσεις της, δίνει χέρι βοηθείας στην εργοδοσία, επιτίθεται σε όσους αγωνίζονται, κρατάει τους εργαζόμενους απροετοίμαστους, ανοργάνωτους και εκτεθειμένους στους σχεδιασμούς της εργοδοσίας.
Οι εξελίξεις απαιτούν από εμάς τους εργαζόμενους ετοιμότητα και κινητοποίηση για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων μας, την εξασφάλιση όλων των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
Να μη λείψει κανένας εργαζόμενος από τη συγκέντρωση! Μπορούμε να τους σταματήσουμε!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.