Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

ΤσΗΠΑς: Ουδείς αριστερός αναμάρτητος ή Από τα εύσημα Ομπάμα στην... ΑΥΓΗ της φτώχειας

«Ουδείς αναμάρτητος»...
Η παρουσία Τσίπρα στη Νέα Υόρκη έδωσε τροφή για δηκτικά σχόλια και δημοσιεύματα που επισήμαιναν τη... δικαίωση των Σαμαρά - Παπανδρέου.
Η Γιάννα Αγγελοπούλου, «υποδεχόμενη» στο Ιδρυμα «Κλίντον» τον πρωθυπουργό, δεν παρέλειψε να επισημάνει ως προσόν του την πλήρη μεταστροφή του:
«Στην ελληνική πολιτική δεν είναι σύνηθες να παραδέχεται κανείς το λάθος του», ανέφερε και πολλοί θυμήθηκαν το «ουδείς αναμάρτητος» του Αντ. Σαμαρά.
Το ακροατήριο μόνο άλλαζε.

ΚΚΕ: Απαράδεκτη η στοχοποίηση στελεχών του από την ουκρανική κυβέρνηση - Άμεση άρση της απόφασης

Πολλά χέρια έχει σφίξει ο Αλέξης

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Απαράδεκτη η στοχοποίηση στελεχών του ΚΚΕ από την ουκρανική κυβέρνηση
Οι φίλοι σου είναι και δικοί μου φίλοι
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ
Επιβολή από την Ουκρανική κυβέρνηση κυρώσεων κατά του Σωτήρη Ζαριανόπουλου, ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργου Λαμπρούλη, βουλευτή του ΚΚΕ και Γιώργου Μαγγανά, στελέχους του ΚΚΕ και πολιτικών παραγόντων από άλλες χώρες.
Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για την απαράδεκτη στοχοποίηση στελεχών του Κόμματος απ' την κυβέρνηση της Ουκρανίας:
«Στα μέσα Σεπτέμβρη με προεδρικό του διάταγμα, ο Π. Ποροσένκο, Πρόεδρος της Ουκρανίας επέβαλε κυρώσεις σε 105 νομικά πρόσωπα και σε 388 φυσικά πρόσωπα, για δήθεν ενέργειες κατά της Ουκρανίας.
Στα νομικά πρόσωπα είναι ρωσικές εταιρείες, τράπεζες, οργανισμοί και ορισμένες ρωσικές οργανώσεις και ιδρύματα.

Σκλαβενίτης: Ωμή παρέμβαση της εργοδοσίας για τη διαμόρφωση των συσχετισμών ‒ Ένσταση κατέθεσε η ΔΑΣ ‒ Το σωματείο-φάντασμα των σουπερμαρκετάδων... του ΣΥΡΙΖΑ

Από κινητοποίηση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας σε σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης»
ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ»

 «Σκλαβενίτης»: Ένσταση ενάντια στον αποκλεισμό της από τις αρχαιρεσίες του σωματείου κατέθεσε η ΔΑΣ
 *
Διάτρητες διαδικασίες και απαράδεκτοι αποκλεισμοί για να διατηρείται η εργοδοτική πλειοψηφία στο σωματείο και στις δευτεροβάθμιες οργανώσεις 

 *
Ωμή παρέμβαση της εργοδοσίας για τη διαμόρφωση των συσχετισμών

*

Ένσταση προς την εφορευτική επιτροπή που διενεργεί τις αρχαιρεσίες του επιχειρησιακού σωματείου στα σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» υπέβαλαν σήμερα, μέρα έναρξης των εκλογών, οι δυνάμεις της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΔΑΣ).
Με την ένσταση που υπογράφουν εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Σκλαβενίτης» υποψήφιοι της ΔΑΣ, εκλεγμένοι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και τη ΓΣΕΕ ζητούν να γίνει δεκτό το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ, που στην ουσία αποκλείστηκε από τις αρχαιρεσίες μέσα από μια σειρά παράτυπες διαδικασίες που παραβιάζουν το καταστατικό του σωματείου.

3ο Μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ: Και Ασφαλιστικό ανάπηρο πάλι σου τάζουν



ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ 3ου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
Αποκαλυπτικό του «Ριζοσπάστη»:
Στον αέρα οι αναπηρικές συντάξεις από ασθένεια
Ισχυρό ενδεχόμενο για βαριές ασθένειες να δίνεται σύνταξη μόλις μερικές δεκάδες ευρώ

Βλέπε και:
ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: 1η φορά αριστερά, 3η φορά Μνημόνια και η νέα Κοινωνική Ανασφάλεια
Μεγάλος κίνδυνος για τις αναπηρικές συντάξεις που προκύπτουν σε οποιαδήποτε ηλικία λόγω σοβαρής ασθένειας και οι οποίες θα εκδίδονται μετά την 1η Ιούλη του 2015, προκύπτει από την πρώτη εγκύκλιο που ετοίμασε το υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να εφαρμοστεί ο νόμος 4336/2015 (3ο μνημόνιο) για το Ασφαλιστικό. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, που παραπέμπει στο σχετικό νόμο, ορίζεται:
«Ειδικότερα: α. Με την περίπτωση 1α της υποπαραγράφου Ε2 της παραγράφου Ε του άρθρου 2 του ν. 4336/2015 προβλέπεται ότι όσων η συνταξιοδότηση λόγω γήρατος από τους Οργανισμούς Κύριας ή Επικουρικής Ασφάλισης αρχίζει από την 1.7.2015 και εφεξής, λαμβάνουν μόνον το ποσό της σύνταξης που προκύπτει βάσει των οικείων καταστατικών και γενικών διατάξεων (οργανικό ποσό). Εάν το προκύπτον οργανικό ποσό σύνταξης είναι κατώτερο του εκάστοτε προβλεπόμενου κατωτάτου ορίου, τότε χορηγείται το οργανικό αυτό ποσό σύνταξης.

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: 1η φορά αριστερά, 3η φορά Μνημόνια και η νέα Κοινωνική Ανασφάλεια

Στον αστερισμό του κεφαλαίου

Όλες οι γενιές στο στόχαστρο
Οι νέες ανατροπές στο σύστημα της Κοινωνικής Ασφάλισης βρίσκονται προ των πυλών.
Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι οι πρώτοι μεγάλοι χαμένοι θα είναι οι χιλιάδες συνταξιούχοι, που θα δουν τις αποδοχές τους να μειώνονται κι άλλο, όπως καθαρά έχει αφήσει να διαφανεί η κυβέρνηση.
  • Είναι φανερό ότι τα 2,25 δισ. ευρώ τουλάχιστον που αποφασίστηκε να κοπούν από το σύστημα της Κοινωνικής Ασφάλισης τη διετία 2015 - 2016, δεν θα προέλθουν μόνο από τη μείωση των λεγόμενων «μεγάλων» συντάξεων, οι οποίες είναι πλέον ελάχιστες και οι δικαιούχοι τους τις έχουν τριπλοπληρώσει στη διάρκεια του εργάσιμου βίου.
Αντίθετα, θα υπάρξει άγρια επιδρομή στην τσέπη όλων των συνταξιούχων.

Με το αίμα του γιου μου βαμμένα τα χέρια του Μιχαλολιάκου

Συγκλόνισε η κατάθεση του πατέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα.
Η δίκη της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται την Παρασκευή με την μητέρα και την αδελφή του.
της Κατερίνας Κατή
29 Σεπ. 15 (08:32) | upd: 29 Σεπ. 15 (14:53)
Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του Παναγιώτη Φύσσα, στη δίκη της Χρυσής Αυγής, με τη φράση του να ξεχωρίζει: "Τα χέρια του Μιχαλολιάκου είναι βαμμένα με το αίμα του γιού μου". Ο πατέρας του δολοφονημένου μουσικού, Παύλου Φύσσα, πέντε μήνες από την έναρξη της δίκης κι ενώ δεν έχει απουσιάσει ούτε μια ημέρα από το ακροατήριο περιμένοντας υπομονετικά να έρθει η ώρα να καταθέσει, ανέβηκε την Τρίτη στο βήμα του μάρτυρα. Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή με την κατάθεση της αδελφής και της μητέρας  του θύματος, η οποία βγαίνοντας από την αίθουσα, αφού ολοκλήρωθηκε η διαδικασία φώναξε: "120 δολοφόνοι εδώ μέσα και 6% απ' έξω". 
"Είμαι ο Παναγιώτη Φύσσας πατέρας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα", ήταν τα πρώτα λόγια του. "Το παιδί μου έφυγε αμέσως, το χτύπημα ήταν πολύ επαγγελματικό μου είπαν στο νοσοκομείο, το έστριψε μέσα του ο δολοφόνος", είπε με ραγισμένη φωνή περιγράφοντας τις χειρότερες στιγμές στη ζωή του: Τη νύχτα της δολοφονίας του 34χρονου γιου του από τον χρυσαυγίτη, Γ. Ρουπακιά.

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

ΤσΗΠΑς και CIA: Πλασιέδες της αστικής τάξης για την πτώχευση του λαού

Ο Τσίπρας πάει Αμέρικα
Οι «τίμιοι διαμεσολαβητές»
Ο Αλ. Τσίπρας δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος πρωθυπουργός της χώρας που τα ιμπεριαλιστικά γεράκια των ΗΠΑ και τα αφεντικά μεγάλων οικονομικών μονοπωλίων τον καλωσορίζουν τόσο θερμά.
Δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος Ελληνας πρωθυπουργός, που, εκπροσωπώντας συγκεκριμένα τμήματα του κεφαλαίου, εκπροσωπώντας το ελληνικό κεφάλαιο, κάνει ένα ακόμα «τουρ» στις ΗΠΑ.
Επισκέπτεται τους «τίμιους διαμεσολαβητές» (έτσι τους είχε αποκαλέσει ο Γ. Βαρουφάκης τον περασμένο Απρίλη) ανάμεσα σε ελληνική κυβέρνηση και ηγέτες της Ευρωζώνης.
Επισκέπτεται εκείνους που τους είχε ευχαριστήσει ο Γ. Δραγασάκης, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, μετά τη Σύνοδο Κορυφής της 12ης Ιούλη και την επίτευξη συμφωνίας που έφερε την αντιλαϊκή λίστα με τα προαπαιτούμενα και στη συνέχεια το τρίτο αντιλαϊκό μνημόνιο.

Ασφαλιστικό: Τα πρώτα 100 χρόνια είναι δύσκολα· μετά βγαίνετε σε σύνταξη ‒ Η 1η εγκύκλιος εφαρμογής των επώδυνων ανατροπών του 3ου μνημονίου στο Ασφαλιστικό

 Μάαστριχτ και άλλα Βιβλία
«ΛΕΥΚΗ ΒΙΒΛΟΣ» της ΕΕ για τις ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Ριζικές ανατροπές σε πρόωρες, όρια ηλικίας & συντάξεις
Η πρώτη εγκύκλιος για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό
29 Σεπ. 15 (19:53) | upd: 29 Σεπ. 15 (19:06)
Αυξήσεις στα όρια ηλικίας για τις περιπτώσεις πρόωρης συνταξιοδότησης, που σύμφωνα με το νέο Μνημόνιο είναι πέντε έτη άμεσα για τους σημερινούς 50άρηδες, προβλέπει η πρώτη εγκύκλιος για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό που υπογράφηκε σήμερα από τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσο Πετρόπουλο. Στην εγκύκλιο περιγράφονται αναλυτικά οι περιπτώσεις ασφαλισμένων που εξαιρούνται, ενώ τα γενικά όρια συνταξιοδότησης, που θα ισχύσουν για όλους τους ασφαλισμένους από την 1.1.2022 και μετά είναι:
  • 62ο έτος με 40 χρόνια προϋπηρεσίας ή
  • 67ο έτος με 15 χρόνια προϋπηρεσίας.
Η εγκύκλιος αφήνει ανοιχτό ενδεχόμενο για περαιτέρω αύξηση των γενικών ορίων ηλικίας που είναι σήμερα τα 67. Αναλυτικά:

Δίκη ΚΝΕ: Δικαιοσύνη... ερήμην της δικαιοσύνης

Δίκη στελεχών της ΚΝΕ και της διεύθυνσης του «Ριζοσπάστη»
Για σήμερα ήταν προγραμματισμένη η δίκη των στελεχών της ΚΝΕ και της διεύθυνσης του «Ριζοσπάστη», που παραπέμπονται στο δικαστήριο μετά από αναληθή μήνυση γονέα. Η μήνυση αφορούσε αρχικά τα μέλη της ΚΝΕ για εξόρμηση που έκαναν έξω από το 7ο Γυμνάσιο Ιλίου και στη συνέχεια επεκτάθηκε και κατά της διεύθυνσης του «Ριζοσπάστη», που δημοσίευσε το σχετικό ρεπορτάζ.
Με αφορμή την παραπομπή σε δίκη, με κοινή τους ανακοίνωση, η Τομεακή Επιτροπή Δυτικών Συνοικιών του ΚΚΕ και το Συμβούλιο Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ είχαν τονίσει, μεταξύ άλλων:
«Η προσπάθεια παρεμπόδισης της δράσης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη νεολαία ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
Με απαράδεκτη προθυμία η Εισαγγελία του Πρωτοδικείου Αθήνας στρέφεται για μια ακόμη φορά κατά νεολαίων κομμουνιστών, μελών της ΚΝΕ.

Αλεξάνδρα Μπαλού: Τα κατά ΣΥΡΙΖΑ λαμόγια, τα ισοδύναμα του κεφαλαίου, το ωραίο ασφαλιστικό του Κατρούγκαλου, οι ανατριχιαστικές προτάσεις των σοφών, ο περίπατος των ΕΣΠΑ και ο μόνος δρόμος για τον λαό (VIDEO)


Παρέμβαση της Αλ. Μπαλού στο «Mega» (VIDEO)

Δημοσίευση: Τρί, 29/09/2015 - 11:06

Οι εργαζόμενοι και ο λαός ανεξάρτητα από το τί ψήφισαν, δεν πρέπει να συναινέσουν στα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται, επεσήμανε μεταξύ άλλων η Αλεξάνδρα Μπαλού, στέλεχος του ΚΚΕ, μιλώντας στην τηλεόραση του «Mega», το πρωί της Τρίτης, 29 Σεπτέμβρη 2015.

Είναι αναγκαίο να οργανώσουν τον αγώνα τους και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, να μην αποδεχθούν να χαμηλώσουν τον πήχυ σε όλα τα επίπεδα της ζωής τους.

ΤσΗΠΑς: Πλασιέδες στην πλάτη του λαού ‒ ΚΚΕ: Στέγη στο κεφάλαιο για αναδιάρθρωση της φτώχειας

Νταούλι, σαξόφωνο και σοπράνο κολορατούρα
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Διαφημίζει «ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα» για κερδοφόρες επενδύσεις στην πλάτη του λαού
Ανοιχτό προσκλητήριο και αλλεπάλληλες εγγυήσεις στα αμερικανικά μονοπώλια για «μπίζνες» στην Ελλάδα περιλάμβανε η ομιλία του πρωθυπουργού στο ίδρυμα «Κλίντον»
Επαναλαμβάνοντας μονότονα την πρόθεση της κυβέρνησής του να κάνει ό,τι περνά απ' το χέρι της για να καταστήσει την Ελλάδα έναν «παράδεισο» για τους επενδυτές, ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, αξιοποίησε το βήμα που του παραχώρησε το Ιδρυμα «Μπιλ Κλίντον» (Clinton Global Initiative), στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου του.
ΚΚΕ: Σχόλιο για την παρουσία του πρωθυπουργού στη Γ.Σ. του ΟΗΕ και το ίδρυμα Κλίντον
Σε σχόλιο που εξέδωσε για την παρουσία του πρωθυπουργού στη Γ.Σ. του ΟΗΕ και το ίδρυμα Κλίντον, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει τα εξής:
«Τη στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να στείλει στο λαό το βαρύτατο λογαριασμό του τρίτου μνημονίου των 86 δις, ο κ. Τσίπρας, απ’ τις ΗΠΑ και τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, συνεχίζει την κοροϊδία ότι μια πιθανή αναδιάρθρωση του χρέους θ’ αντιμετωπίσει τη φτώχεια και την ανεργία.

Volkswagen: Το αυτοκίνητο του λαού και η ρύπανση της αστικής τάξης

Υπόθεση «Volkswagen»: Πώς η πολιτική της ΕΕ χαράζεται από και για τα μονοπώλια
Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ
Volkswagen = αυτοκίνητο του λαού
Δημοσίευση: Δευ, 28/09/2015 - 19:05
Τελευταία Ενημέρωση: Τρί, 29/09/2015 - 09:28
Σε Ερώτηση που κατατέθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την υπόθεση «Volkswagen» η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ αναδεικνύει την άμεση ανάμειξη των επιχειρηματικών ομίλων στη χάραξη των πολιτικών της ΕΕ.  
Συγκεκριμένα η Ερώτηση αναφέρει:  
«Πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με την εγκατάσταση συστημάτων παραποίησης της εκπομπής ρύπων της "Volkswagen" σε οχήματά της αποκαλύπτουν ότι η Επιτροπή και η γερμανική κυβέρνηση γνώριζαν την ύπαρξη του παράνομου λογισμικού (defeat devices) ή τουλάχιστον ήταν ενήμερες από το 2013 από έκθεση του Κοινού Κέντρου Ερευνών και καταγγελίες. Τα δημοσιεύματα αναφέρονται ακόμη στο ρόλο που έπαιξε στα όργανα της ΕΕ η δράση του λόμπι των επιχειρήσεων αυτοκινητοβιομηχανίας, που χρηματοδοτήθηκε με πάνω από 18,5 εκατ. ευρώ. Τα "λόμπι" αποτελούν ειδικές ομάδες δράσης των μονοπωλίων για τη διαμόρφωση πολιτικής και νομοθεσίας της ΕΕ και κυβερνήσεων, ώστε να ανταποκρίνονται στα συμφέροντά τους.

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Νίκος Καρούζος: Ο Έλληνας της Νύχτας

Νίκος Καρούζος, 17 Ιουλίου 1916 - 28 Σεπτεμβρίου 1990 
Σχέδιο, Μπάμπης Ζαφειράτος, 2.IX.2015 (Μελάνι, 29 χ 21 εκ.)


ΠΕΝΤΕ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΕΣ’ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ




Ε Ι Κ Ο Ν Α

Γυρίζει μόνος
στα χείλη του παντάνασσα σιωπή
συνέχεια των πουλιών τα μαλλιά του.
Ωχρός
με βουλιαγμένα όνειρα κι ανέγγιχτος
νερό τρεχάμενο στα ρείθρα, ωχρός
έλληνας.
Πάντα ο δρόμος μέσ’ στα μάτια του
κι η λάμψη απ’ τη φωτιά
που καταλύει
τη νύχτα.
Γυρίζει μόνος
στα χέρια του κλαδί από ελιά
γεμάτος πόνο χάνεται στα δειλινά
αισθάνεται
πως όλα χάθηκαν.
Μην του μιλάτε είναι άνεργος
τα χέρια στις τσέπες του
σαν δυο χειροβομβίδες.
Μην του μιλάτε, δε μιλούν στους καθρέφτες.
Άνθη της λεμονιάς
λουλούδια του ανέμου
στεφάνωσέ τον Άνοιξη
τον κλώθει ο θάνατος.

ΠΑΜΕ: Κάτω τα χέρια από την Κοινωνική Ασφάλιση - Ανυπακοή και πάλη ταξική - Ανασύνταξη τώρα! (VIDEO - ΦΩΤΟ)

  

Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας (ΦΩΤΟ)
Δημοσίευση: Δευ, 28/09/2015 - 14:23
Ενημέρωση: Δευ, 28/09/2015 - 14:26
Τελευταία Ενημέρωση: Δευ, 28/09/2015 - 19:18
Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο εργασίας πραγματοποιεί αυτή την ώρα το ΠΑΜΕ, καθώς στο υπουργείο αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα η «Επιτροπή σοφών».
Με συνθήματα όπως «Απλήρωτη εργασία, κάτεργα παντού αυτή είναι η σαπίλα του καπιταλισμού» και «Όχι στη συναίνεση και την υποταγή, ανυπακοή και πάλη ταξική» εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολουμένοι και συνταξιούχοι τονίζουν ότι οι προτάσεις της «επιτροπής σοφών» επιστρέφονται ως απαράδεκτες.

ΤσΗΠΑς: Σύνολο για νταούλι, σαξόφωνο, ποδήλατο και σκληρή γυναικεία φωνή ‒ Επενδύσεις: Φέρτε πράσινα και θα πούμε πολλά τραγούδια (VIDEO - Φωτό)

Τσίπρας: Θα τηρήσουμε τις υποσχέσεις, θέλουμε επενδύσεις
Θα εκπληρώσουμε τις υποσχέσεις μας, είναι καλοδεχούμενες οι επενδύσεις, με ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή θα ξεπεράσουμε την κρίση είπε ο Αλ. Τσίπρας στο CGI.
8 Σεπ. 15 (07:25) | upd: 28 Σεπ. 15 (10:40)
Κάπου την ξέρω αυτη τη φαλάκρα δίπλα στον κύριο
Υπάρχει ένα παγκόσμιο ενδιαφέρον για την υποστήριξη της Ελλάδας, πάνω από όλα ως χώρα που μπορεί να εγγυηθεί την σταθερότητα στη περιοχή, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συζήτηση με τον πρώην πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπιλ Κλίντον στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου Clinton Global Initiative στη Νέα Υόρκη.  

Στην εκδήλωση την οποία μετέδωσε το CNN, συμμετείχαν επίσης ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, ο οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς, η Λούκα Κατσέλη και ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρρος.

Την παρουσίαση της συζήτησης έκανε η Γιάννα Αγγελοπούλου.

ΕΑΜ: Δύο αντίθετοι κόσμοι στην πάλη για την απελευθέρωση ‒ ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ: Εκδήλωση για τα 74 χρόνια ‒ ΜΜΕ: Σιγή ασυρμάτου


Η εκδήλωση της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ για τα 74 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ (VIDEO - ΦΩΤΟ)
Δημοσίευση: Κυρ, 27/09/2015 - 14:17
Την επέτειο των 74 χρόνων από την ίδρυση του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου (ΕΑΜ) τίμησε το πρωί της Κυριακής 27 Σεπτέμβρη, η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ), με εκδήλωση στον χώρο του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής.


Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Η μεγάλη εικόνα της επερχόμενης θύελλας και η πραγματική ανατροπή

Μαχητικά για την οργάνωση της αντεπίθεσης

Του Μάκη ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Mέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος της Ιδεολογικής Επιτροπής και του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ


Μέσα στο φθινόπωρο η επίθεση του κεφαλαίου θα κλιμακωθεί. Η αστική τάξη θα επιχειρήσει να αξιοποιήσει τον αρνητικό συσχετισμό σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων, που επιβεβαιώθηκε στο πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα. Αρνητικό συσχετισμό που αφορά, πρώτα απ' όλα, τη σημερινή κατάσταση του εργατικού κινήματος, το σημερινό επίπεδο της ταξικής συνείδησης της εργατικής τάξης.
  • Πάνω σ' αυτό το έδαφος της συντηρητικής αναδίπλωσης, κυριάρχησε στις εκλογές η επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ως «μικρότερου κακού» σε σχέση με τη ΝΔ.
  • Πάνω σ' αυτό το έδαφος ένα σημαντικό μέρος του λαού επέλεξε την αποχή, δεν έκανε το βήμα μιας ενεργητικής αμφισβήτησης της πορείας που επιδεινώνει τη ζωή του.

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

45η Μπριγάδα Χοσέ Μαρτί: Δύο εκδηλώσεις σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη, 27 και 28 Σεπτεμβρίου 2015





Ο Κατρούγκαλος, ο Μπόλαρης, τα επιλεκτικά δικαιώματα του ΣΥΡΙΖΑ και η Λεβέντικη Καθημερινότητα του ΣΕΒ


Υπηρετούν «αξίες»
Υπάρχει και μια άλλη διάσταση σ' αυτό που είπε τις προάλλες ο Γ. Κατρούγκαλος, ότι η κυβέρνηση θα κάνει σε ένα μήνα όσα δεν έκαναν οι άλλοι για 40 χρόνια, στα Εργασιακά και το Ασφαλιστικό.
Πέρα από τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη, χωρίς δισταγμό, να σαρώσει ό,τι έχει απομείνει όρθιο, ο Κατρούγκαλος βγάζει λάδι και όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις για την ισοπέδωση ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων.
  • Ξέρει καλά ο υπουργός Εργασίας ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, στη διάρκεια των δικών τους κυβερνήσεων και συγκυβερνήσεων, προώθησαν ορισμένους από τους πιο αντιδραστικούς νόμους σε βάρος των εργαζομένων, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, σε ό,τι αφορά τα Εργασιακά και το Ασφαλιστικό.
  • Όπως ξέρει καλά ότι η δική του κυβέρνηση βαδίζει σ' αυτά τα χνάρια και έρχεται να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το έργο τους.

ΑνθΗΠΑτοι: Γιες σερ!

‒ΟΚ, Πρόεδρε!
Το τηλεφώνημα του Ομπάμα
Χρειάστηκε να βγάλει ανακοίνωση ο Λευκός Οίκος, για να μάθουμε λεπτομέρειες σχετικά με το περιεχόμενο της συνομιλίας που είχαν το βράδυ της Πέμπτης ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπ. Ομπάμα, και ο Αλ. Τσίπρας, με αφορμή την επανεκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση.
Μάθαμε, λοιπόν, ότι
«ο Πρόεδρος Ομπάμα επισήμανε ότι οι ΗΠΑ προσβλέπουν σε μια συνεργασία με τη νέα ελληνική κυβέρνηση στην πορεία της προς την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που χρειάζονται, την επιστροφή στην ανάπτυξη και την επίτευξη μιας βιωσιμότητας του χρέους της εντός της Ευρωζώνης, μέσω επίσης μιας συμφωνίας με τους πιστωτές της για την ελάφρυνση του χρέους της».
Επομένως, ένα το κρατούμενο ότι οι ΗΠΑ «προσδοκούν» να προχωρήσει στο ακέραιο η εφαρμογή του τρίτου αντιλαϊκού μνημονίου και όλων των μέτρων που έχουν μείνει «ουρά» από τα προηγούμενα. Όλα αυτά, βέβαια, για να υποβοηθηθεί η καπιταλιστική ανάκαμψη, η οποία προϋποθέτει την παραπέρα φτωχοποίηση του λαού.

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛτουΣΕΒ: Θα ρίχνουν τα μέτρα βροχή, αν δεν πάρουμε μέτρα εμείς!

Ο πραγματικός μονόδρομος για τον λαό!
Νέα μέτρα - καρμανιόλα για το λαϊκό εισόδημα
Αντιμέτωπα με τη νέα φοροληστεία που φέρνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και μάλιστα χωρίς απολύτως καμία εξαίρεση θα βρεθούν από το αμέσως προσεχές διάστημα τα εργατικά - λαϊκά στρώματα της χώρας, με την καθημερινότητά τους να «στοιχειώνεται» από την απογείωση φόρων που ήδη υπάρχουν, αλλά και με την επιβολή νέων.
Πρόκειται για το ένα από τα πλοκάμια της αντιλαϊκής πολιτικής για λογαριασμό του κεφαλαίου, το οποίο θα συνδυαστεί μάλιστα και με την παραπέρα καρατόμηση των κρατικών κονδυλίων που αφορούν στην κάλυψη ακόμη και στοιχειωδών αναγκών της λαϊκής οικογένειας.
 ΣΕΒ
Ο πρώην, ο νυν και αεί
Συνεκτικός κρίκος του συστήματος η εφαρμογή του μνημονίου

Εκτεταμένη καταστροφή του πάγιου εξοπλισμού των επιχειρήσεων (εργοστάσια, μηχανήματα κ.ά.), καθώς και άλλων υποδομών (όπως οι κατοικίες) διαπιστώνει ο ΣΕΒ, βάζοντας στο τραπέζι την άμεση προτεραιότητα του εγχώριου κεφαλαίου για την τόνωση νέων κερδοφόρων επενδύσεων.

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Καμμένος: Ο τελευταίος τροχός της αμάξης (του συστήματος), η ρεζέρβα και το καμένο τουίτερ


Καμμένος: Ο τελευταίος τροχός της αμάξης (του συστήματος)


Μπαλού: Άδεια μυαλά, γεμιστές ντομάτες και δεν χαρίζουμε κάστανα (VIDEO)

Αλ. Μπαλού: Ο λαός να μη δώσει ούτε λεπτό ανοχής σε αυτά που έρχονται (VIDEO)
Δημοσίευση: Παρ, 25/09/2015 - 10:09
Κοροϊδία χαρακτήρισε τα ψίχουλα που σκοπεύει να δώσει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης η Αλ. Μπαλού, στέλεχος του ΚΚΕ, μιλώντας στην τηλεόραση του «ΑΝΤ1» το πρωί της Παρασκευής 25 Σεπτέμβρη 2015, σημειώνοντας ότι τα κρατικά κονδύλια για την κοινωνική προστασία είναι μειωμένα κατά  56% και φθάνουν μόλις τα 33 εκατομμύρια ευρώ.
Η Αλεξάνδρα Μπαλού πρόσθεσε πως ενώ όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει αύξηση της φτώχειας, η κυβέρνηση μειώνει τα κονδύλια για την αντιμετώπισή της και κάλεσε εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα να μην περιμένουν ούτε λεπτό, να μη δώσουν βάση σε υποσχέσεις και αυταπάτες, αλλά να οργανώσουν τον αγώνα τους, διεκδικώντας τα δικαιώματά τους και την ανάκτηση των απωλειών που σημειώθηκαν τα τελευταία χρόνια στα εισοδήματά τους.

902
‒ Άμα θέλετε να ξέρετε, γίνονται μια χαρά και χωρίς ρεύμα
«Λιτός βίος» με ... γεμιστά
Είναι τουλάχιστον προκλητικό να ακούγεται από τα χείλη της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης ότι η πολιτική της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της «ανθρωπιστικής κρίσης» θα είναι σαν τα... γεμιστά.

Υπ. Οικονομικών: Προβλέπει, προβλέπει, προβλέπει... ‒ Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν πίσω... την ουρά ‒ ΠΑΜΕ για να πάψουμε να είμαστε προβλέψιμοι

Η αχλάδα!
Υπ. Οικονομικών: Επιβεβαιώνει την τρέχουσα φορεπιδρομή - Επιχειρεί να διαψεύσει την επόμενη που έρχεται
Δημοσίευση: Πέμ, 24/09/2015 - 22:09
Με δεδομένη τη φοροεπιδρομή του 3ου μνημονίου, το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να αμβλύνει τις εντυπώσεις για το βαρύ λογαριασμό που σύντομα θα κληθεί να ξαναπληρώσει ο λαός με τον ισχυρισμό ότι δεν θα προστεθεί κανένας νέος φόρος και επιβάρυνση στη συνέχεια.
Σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως «το πλαίσιο των αλλαγών που θα γίνουν το επόμενο διάστημα είναι σαφές και καθορισμένο από τις διατάξεις του Ν 4336/2015 (ειδικά στις σελίδες 1.015-1.019) και δεν υπάρχει περίπτωση να προστεθεί κανένας νέος φόρος, επιβάρυνση κλπ.».
Συνεπώς επιβεβαιώνει ότι φοροκαταιγίδα έρχεται, αλλά ισχυρίζεται ότι μετά από αυτή θα υπάρξει νηνεμία, η οποία ωστόσο είναι βέβαιο ότι δεν θα υπάρξει, καθώς η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη από το μνημόνιο να καλύπτει τις απώλειες στα προβλεπόμενα έσοδα.