Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Το 13άρι των προαπαιτούμενων: Ξέχνα και το ΛΟΤΤΟ και τον Τσακαλώτο - ΠΑΜΕ για αγώνες κι όχι για γαμώτο! ‒ Οι τύποι δεν παίζονται - Δείξε τους ότι δεν παίζεις!

*
EUROGROUP
Η λίστα των 13 προαπαιτούμενων στο επίκεντρο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης
Δευ, 07/12/2015 - 10:20
Η μεταβίβαση των «κόκκινων» δανείων σε διεθνή Funds, η σύσταση του υπερταμείου των ιδιωτικοποιήσεων, η αποκρατικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο και η φορολογία των αγροτών είναι σήμερα στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Eurogroup.
Πριν καλά καλά ψηφιστεί ο νέος προϋπολογισμός με τα 5,7 δισ. ευρώ, πρόσθετα μέτρα έρχεται η ψήφιση του δεύτερου πακέτου των προαπαιτούμενων μέτρων. Η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί ήδη για την ψήφιση έως τις 11 Δεκέμβρη του δεύτερου πακέτου των προαπαιτούμενων μέτρων. Αυτό αναμένεται να επαναλάβει στη συνεδρίαση ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, καθώς η κυβέρνηση θέλει να εκταμιευθεί η υποδόση του ενός δισ. ευρώ εντός του Δεκέμβρη, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα εκκρεμεί για το 2016.
Από την Τρίτη στην Αθήνα θα είναι ξανά το κουαρτέτο και στις συζητήσεις θα είναι και το Ασφαλιστικό, το οποίο -εκτός απροόπτου- προορίζεται να ψηφιστεί επίσης εντός του Δεκέμβρη. Η κυβέρνηση πάντως θέλει να κερδίσει όσο περισσότερο χρόνο μπορεί, στην προσπάθειά της να διαχειριστεί το πολιτικό κόστος και ενδεχόμενες διαφοροποιήσεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. 

Τα 13 προαπαιτούμενα
Η λίστα με το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων περιλαμβάνει 13 μέτρα, τα οποία είναι:
  1. Τα «κόκκινα» δάνεια και ποιος (Funds) θα αναλάβει τη διαχείρισή τους.
  2. Το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο και τι είδους μειώσεις πρέπει να γίνουν.
  3. Το πλαίσιο λειτουργίας του νέου Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων.
  4. Η αποκρατικοποίηση του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ).
  5. Η απελευθέρωση επαγγελμάτων.
  6. Η εφαρμογή των εργαλειοθηκών του ΟΟΣΑ, με αιχμή παρεμβάσεις για καύσιμα και ποτά - αναψυκτικά.
  7. Εφαρμογή του clawback και στις διαγνωστικές εξετάσεις.
  8. Η αξιολόγηση των διοικήσεων των τραπεζών.
  9. Νέο χωροταξικό πλαίσιο.
  10. Οι αλλαγές στο πτωχευτικό δίκαιο.
  11. Μέτρα για τη φοροδιαφυγή.
  12. Επιτάχυνση των έργων του ΕΣΠΑ που συγχρηματοδοτούνται από την ΕΕ και την ΕΤΕπ.
  13. Ανεξαρτητοποίηση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.
Τήρηση των δεσμεύσεων θέλουν οι δανειστές
Οι δανειστές φροντίζουν σε κάθε ευκαιρία να υπενθυμίζουν τόσο προς την κυβέρνηση όσο και προς τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο ότι είναι αναγκαία η τήρηση των δεσμευμένων. Ανάλογο μήνυμα έστειλε και ο Τόμας Βίζερ επικεφαλής του Euro Working Group, σε συνέντευξη στη «Realnews».
Το μήνυμα των δανειστών περιλαμβάνει και το Ασφαλιστικό και την ψήφιση των αλλαγών του προκειμένου στη συνέχει να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση και έπειτα να ανοίξει η συζήτηση για τη διαχείριση του κρατικού χρέους.
Η μείωση του κόστους αποπληρωμής του χρέους προκειμένου να εξοικονομηθούν πόροι που θα διοχετευθούν στους επιχειρηματικούς ομίλους μέσω αναπτυξιακών νόμων στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης είναι ο κεντρικός στόχος της κυβέρνησης όπως έχει διαμηνύσει αλλεπάλληλες φορές ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι το Ασφαλιστικό, τα εργασιακά και το εισόδημα των αγροτών είναι η απαραίτητη θυσία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.