Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

SYRIZANELFRONTEX: Μίνι σύνοδος, μάξι υποκρισία ‒ Λαέ, καθόλου ανοχή! (VIDEO)

Μπροστά και πήδα!



* 

*
Υποκρισία και πολλαπλές επιδιώξεις

Η λεγόμενη μίνι Σύνοδος Κορυφής 10 ηγετών χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, μη μελών και μελών της ΕΕ (όπως και της Ελλάδας) και οι αποφάσεις της, την περασμένη Κυριακή, στις Βρυξέλλες, επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά τους σφοδρούς ανταγωνισμούς που μαίνονται στο εσωτερικό της συγκεκριμένης λυκοσυμμαχίας, με αφορμή την έξαρση του προσφυγικού ζητήματος.

Τα καραβάνια των ξεριζωμένων, προσφύγων και μεταναστών από τις επεμβάσεις των ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και των συμμάχων τους στη Μέση Ανατολή, στην Ασία και την Αφρική και από τη φτώχεια που τους «προσφέρει» η καπιταλιστική βαρβαρότητα που αυτοί στηρίζουν, κατακλύζουν την ευρωπαϊκή ήπειρο.
Χιλιάδες άνθρωποι και πολλά παιδιά χάνονται στις θάλασσες, κυρίως στο Αιγαίο, και εκατοντάδες χιλιάδες ταλαιπωρούνται σε αντίξοες συνθήκες στο ύπαιθρο, χωρίς τις στοιχειώδεις ανθρώπινες υποδομές.

Την ΕΕ και τις αστικές τάξεις σε όλες τις χώρες «δεν τις πήρε ο πόνος» για τα θύματά τους.
  • Αυτό για το οποίο «τρώγονται» είναι το πώς θα διαχειριστούν η κάθε μία προς το συμφέρον της, τόσο επικοινωνιακά όσο και πρακτικά, αυτόν τον τεράστιο όγκο ανθρώπων και ποιος θα πληρώσει το κόστος για όσους τελικά, μετά από πολλά «κόσκινα», μείνουν και αξιοποιηθούν ως φτηνό εργατικό δυναμικό στην καπιταλιστική οικονομία.

Οι αποφάσεις και αυτής της Συνόδου, όπως και των προηγούμενων, αυτό ακριβώς επιβεβαιώνουν:
  • Αυστηρότερη διαλογή των απελπισμένων ανθρώπων και
  • ενίσχυση των μηχανισμών καταστολής,
που με την ευκαιρία θα χρησιμεύσουν για μακροχρόνιες επιδιώξεις, όπως φαίνεται χαρακτηριστικά 
  • στην ενίσχυση της υπηρεσίας φύλαξης συνόρων της ΕΕ, την περιβόητη FRONTEX,
  • που αποκτά αρμοδιότητες στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας, ως εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.
Το ζήτημα αυτό ανοίγει και την υπόθεση συνδιαχείρισης του Αιγαίου, που χρόνια τώρα προωθούν οι ιμπεριαλιστές, ουσιαστικά κάνοντας τα στραβά μάτια στη... σύμμαχη χώρα Τουρκία, που προκαλεί και αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Παρά τις φανφάρες και το ρεσιτάλ υποκρισίας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα, και της κυβερνητικής «Αυγής» ότι «διαπραγματευτήκαμε σκληρά, αλλά πετύχαμε»,
  • η Ελλάδα γίνεται, με επιδότηση ΕΕ και ΟΗΕ, όπως εύστοχα σημείωνε προχτές σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, σταθμός καταναγκαστικής συγκέντρωσης εγκλωβισμένων προσφύγων.
Η κυβέρνηση δέχτηκε να φιλοξενεί προσωρινά, αλλά στην ουσία μόνιμα, 50.000 ξεριζωμένους ανθρώπους, όχι σε ένα μεγάλο στρατόπεδο συγκέντρωσης, όπως λεγόταν στην αρχή, αλλά σε διάφορα και με τη λεγόμενη επιδότηση ενοικίου σε 20.000 πρόσφυγες.


Τις επικίνδυνες, και για τους λαούς και για τους ίδιους τους ξεριζωμένους, αποφάσεις της ΕΕ η κυβέρνηση προσπαθεί να τις εξωραΐσει και να παρουσιάσει το «κρέας ψάρι».
Γιατί πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι «άνοιξε» κανονικότατα
  • η συζήτηση για το «κλείσιμο» των ελληνικών συνόρων προς το βορρά και
  • η ανάθεση στη Frontex της αποτροπής - καταστολής των προσφύγων στα ελληνικά σύνορα με την ΠΓΔΜ και την Αλβανία ή σε συνεργασία με την Τουρκία στο Αιγαίο;

Ο ελληνικός λαός πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση, γιατί είναι φανερό ότι το Προσφυγικό θα χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους εναντίον του.

Η πάλη του λαού και η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και ξεριζωμένους, για να έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα, πρέπει να συνδυαστούν
  • με πάλη για την κατάργηση της Frontex και την
  • υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας,
  • σε σύγκρουση με τα μονοπώλια και τις διακρατικές λυκοσυμμαχίες τους που μόνο δεινά προκαλούν στους λαούς,
  • για να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ,
  • να βάλουν οι λαοί τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις,
  • στοχεύοντας το ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης, που γεννά πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά.


902 από τη στήλη «Η Αποψή  μας», του «Ριζοσπάστη», Τετάρτη 28 Οκτώβρη 2015.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.