Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

ΤσΗΠΑς εναντίον ISIS: Φωτιά στους αντίχριστους

Με ακόμα μεγαλύτερη φόρα, απ' ό,τι της «πρώτη φορά Αριστεράς», η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τρέχει, στη δεύτερη θητεία της, για την υλοποίηση των άκρως επικίνδυνων για το λαό ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών ΝΑΤΟ και ΕΕ, σε όλο το τόξο από Καύκασο, Μαύρη Θάλασσα και Βαλκάνια, έως Ανατολική Μεσόγειο, Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική, πάντα με γνώμονα τη γεωστρατηγική αναβάθμιση των ντόπιων μονοπωλίων, ώστε να διεκδικήσουν μεγαλύτερα κομμάτια από την πίτα στους οξυμένους ενδοαστικούς ανταγωνισμούς της ευρύτερης περιοχής.
ΚΚΕ: Δυο σχόλια
Η παρουσία του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ
Δημοσίευση: Τετ, 30/09/2015 - 14:29
Τελευταία Ενημέρωση: Τετ, 30/09/2015 - 14:34
Σε σχόλιο που εξέδωσε για την παρουσία του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει τα εξής:
«Τα νέα ''ευχαριστώ τις ΗΠΑ'' από τον πρωθυπουργό, οι επαφές της ελληνικής κυβέρνησης με Αμερικανούς και άλλους παράγοντες, καθώς και τα εύσημα από τον πρόεδρο Ομπάμα δεν αφορούν μόνο τις διαπραγματεύσεις για το 3ο μνημόνιο και το ζήτημα του χρέους, αλλά κυρίως την ανάληψη πιο ενεργού ρόλου της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια που προωθούνται στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, της Ανατ. Μεσογείου και των Βαλκανίων, με πρόσχημα το ''Ισλαμικό Κράτος'' και την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών.
Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να ενημερώσει τον ελληνικό λαό τι είδους ανταλλάγματα έχει δώσει και ποιες δεσμεύσεις έχει αναλάβει στο ζήτημα της επέμβασης στη Συρία, στο Κυπριακό, στα Ελληνοτουρκικά, στο Κόσσοβο και σε μια σειρά άλλα ζητήματα που συνθέτουν την πιο ενεργό εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους -για τους λαούς- ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών στην περιοχή».
Η ομιλία του πρωθυπουργού σε ομογενείς επιχειρηματίες
Δημοσίευση: Πέμ, 01/10/2015 - 13:35
Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 01/10/2015 - 13:47
Σε σχόλιό του για την ομιλία του πρωθυπουργού σε ομογενείς επιχειρηματίες το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:
«Το ευνοϊκό επενδυτικό και επιχειρηματικό περιβάλλον, που διαφημίζει ο κ. Τσίπρας στις ΗΠΑ, είναι αυτό που διαμορφώνεται από το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων, τη δουλειά μέχρι τον τάφο, τη φορολεηλασία των λαϊκών νοικοκυριών και όλα τα άλλα βάρβαρα μέτρα που υλοποιεί η κυβέρνηση, με την ψήφο των άλλων κομμάτων που τώρα παριστάνουν τους ανήξερους».
Σε αυτό το πλαίσιο κινούνται και οι επαφές της ελληνικής αντιπροσωπείας κατά την επίσκεψή της στις ΗΠΑ που εξελίσσεται αυτές τις μέρες.
Η Υπο-Κουλτούρα του Σταυροφόρου στο Στρατό των ΗΠΑ ‒ Η βιομηχανία του μίσους και το λάδι του Αλλάχ
Σε αυτή τη βάση:Η Υπο-Κουλτούρα του Σταυροφόρου στο Στρατό των ΗΠΑ ‒ Η βιομηχανία του μίσους και το λάδι του Αλλάχ
  • Η κυβέρνηση είναι σε προχωρημένες συνεννοήσεις με τις ΗΠΑ, ώστε οι Αμερικανοί να επιστρέψουν ως μόνιμοι χρήστες του Πεδίου Βολής Κρήτης, πραγματοποιώντας εκεί εκπαιδευτικές βολές, λίγα μίλια από ζώνες υψηλού ενδιαφέροντος για τους ίδιους.
  • Παραπέρα, αποφάσισε να μετάσχει με την αποστολή υποβρυχίου στην επόμενη φάση της ευρωενωσιακής ναυτικής στρατιωτικής επιχείρησης περιπολιών στη Μεσόγειο EURONAV MED, ενάντια σε μετανάστες και πρόσφυγες.
  • Συνεχίζει, δε, να διαθέτει δυνάμεις για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ στην κόντρα του με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα (βλ. Ρωσία).
  • Σε αυτό το μοτίβο, άλλωστε, η ελληνική Πολεμική Αεροπορία ασκείται με άλλες δυνάμεις του ΝΑΤΟ στο FIR Σόφιας, το οποίο ενώνεται με το FIR της Συμφερόπολης και καλύπτει Κριμαία και Νοτιοανατολική Ουκρανία...
  • Σύμφωνα μάλιστα με ορισμένες πληροφορίες, λόγω ανεπάρκειας μέσων της βουλγαρικής Πολεμικής Αεροπορίας, τουλάχιστον μία φορά ελληνικά μαχητικά απογειώθηκαν από εδώ για να αναχαιτίσουν αεροσκάφη «αγνώστων ιχνών» που εισήλθαν στο βουλγαρικό FIR στη Μαύρη Θάλασσα χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσης.
Επιπλέον, το υπουργείο Εξωτερικών ετοιμάζει Διεθνή Διάσκεψη με θέμα
  • «Θρησκευτικός και Πολιτιστικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή»,
  • που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι για νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, με πρόσχημα, τώρα, τους τζιχαντιστές. 
Αλλωστε, στη σχετική ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ αφήνεται ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο για ανάληψη τέτοιας «δράσης»:
«Η Διάσκεψη θα επικεντρωθεί (...) στην επεξεργασία των προσφορότερων τρόπων προστασίας των δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών».
Εξάλλου, προχτές, το ΥΠΕΞ εξέδωσε ανακοίνωση «για τη συμπλήρωση ενός έτους από τη συγκρότηση της Συμμαχίας κατά της τζιχαντιστικής οργάνωσης ISIS», διαβεβαιώνοντας:
«Η Ελλάδα επαναλαμβάνει την προσήλωσή της στον αγώνα κατά του ISIS», και εκτιμώντας ότι η σχετική Σύνοδος Κορυφής, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, «θα είναι μία ευκαιρία για τον περαιτέρω συντονισμό της δράσης της διεθνούς κοινότητας και όλων των κρατών της Συμμαχίας για μια αποτελεσματική αντιμετώπιση του ISIS».
Τέλος, δεν περνά απαρατήρητη η πρεμούρα της κυβέρνησης, με διακηρυγμένο στόχο της την «ενσωμάτωση όλων των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ», να παράσχει εξυπηρετήσεις στις υπόλοιπες αστικές τάξεις των Βαλκανίων, προσδοκώντας φυσικά ανταλλάγματα. Π.χ. έλεγε ο Ελληνας ΥΠΕΞ ήδη από τον Ιούλη:
«Στηρίζουμε το Κόσσοβο στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της συνεργασίας με τις ευρωατλαντικές δομές και θεσμούς. Ήμασταν η πρώτη χώρα της περιοχής των Βαλκανίων που έγινε μέλος του ΝΑΤΟ και στη συνέχεια της ΕΕ. Ως εκ τούτου, έχουμε την τεχνογνωσία, έχουμε τις δυνατότητες και μπορούμε να προσφέρουμε τη βοήθειά μας, όποτε αυτό μας ζητηθεί».
Και πόσα ακόμα τέτοια παραδείγματα μπορεί να απαριθμηθούν...  
Περιμένει, αλήθεια, τίποτε καλό ο λαός από την τέτοια, βαθύτερη εμπλοκή του στα σχέδια των ιμπεριαλιστών;
  • Τίποτε απολύτως. Μόνο κινδύνους. Εξ ου και πρέπει με την οργανωμένη πάλη του να την αντιπαλέψει, να την ακυρώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.