Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΕΕΔΝΤΕΚΤESM: Ισοδύναμα ο-ράμματα με ψιλό γαζί ‒ ΠΑΜΕ από αύριο στο μόνο δρόμο που απομένει

Δημοσίευση: Τετ, 21/10/2015 - 11:05
Τελευταία Ενημέρωση: Τετ, 21/10/2015 - 13:01
Η ψήφιση των πρώτων προαπαιτούμενων αντιλαϊκών μέτρων, η πρακτική εφαρμογή τους και ο επόμενος γύρος των προαπαιτούμενων είναι στο μικροσκόπιο των επικεφαλής του κουαρτέτου, που από το πρωί της Τετάρτης συναντώνται με υπουργούς της κυβέρνησης.
ΚΚΕ: Σχόλιο για τις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης - «κουαρτέτου»
Δημοσίευση: Τετ, 21/10/2015 - 17:57
Τελευταία Ενημέρωση: Τετ, 21/10/2015 - 18:12
Σε σχόλιό του που εξέδωσε για τις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης - «κουαρτέτου» το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει: 
«Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση σχεδιάζει το τελειωτικό χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση, συζητά με το κουαρτέτο το επόμενο πακέτο σκληρών μέτρων, μέχρι και τους πλειστηριασμούς της α’ κατοικίας της λαϊκής οικογένειας, αποτελεί πρόκληση να χαρακτηρίζει πενταροδεκάρες όσα δεν έχει να πληρώσει ο λαός με τους νέους φόρους. Αντιλαϊκά μέτρα θα είναι και τα όποια "ισοδύναμα" και "παράλληλα προγράμματα" που θα συμφωνούν κυβέρνηση και ΕΕ, γιατί θα τσακίζουν τα απομεινάρια των λαϊκών δικαιωμάτων στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης».
Η αρχή των συναντήσεων έγινε με τους υπουργούς Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, και Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη, με αντικείμενο το συντονισμό για την εφαρμογή του 3ου μνημονίου.

Πηγές της ΕΕ, αναφέρουν πως η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει εφαρμόσει τα προαπαιτούμενα στο σύνολό τους, καθώς μόλις το 30% περιελάμβανε το πολυνομοσχέδιο και έτσι αναβλήθηκε η τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group που είχε ορισθεί για σήμερα Τετάρτη και πλέον οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα γίνει όταν υλοποιηθούν όλα τα προαπαιτούμενα.
Ο Αλέκος Φλαμπουράρης προσερχόμενος σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας στην πρωινή συνάντηση με το κουαρτέτο δήλωσε «δε νομίζω πως συνδέεται η αναβολή του EuroWorking Group με τη διαπραγμάτευση».
Η υλοποίησή τους θα συζητηθεί στη συνάντηση που θα έχει το κουαρτέτο με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης και στην οποία θα συμμετέχουν και οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης και Τρύφων Αλεξιάδης.
Οι επαφές αναμένεται θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή και στο τραπέζι είναι -πέραν των προαπαιτούμενων μέτρων-
  • η δημοσιονομική κατάσταση της οικονομίας λόγω της μεγάλης απώλειας εσόδων,
  • ο προϋπολογισμός του 2016 που το προσχέδιό του συζητείται στις Επιτροπές της Βουλής και
  • οι αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος για τις οποίες ετοιμάζεται νομοσχέδιο που ενδεχομένως να περιλαμβάνει την αύξηση της φορολογίας στους αγρότες.
Πότε θα το καταλάβεις παραπλανημένε εθελότυφλε
Στις ολοήμερες συναντήσεις της Τετάρτης και των επόμενων ημερών θα συζητηθούν:
- Η σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ και η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τα επικουρικά ταμεία, για την οποία η κυβέρνηση διαμηνύει ότι αναζητεί ισοδύναμα μέτρα στο πλαίσιο των γενικότερων αντιασφαλιστικών αλλαγών.
- Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο 2016 - 2019: Σε τουλάχιστον 8 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση, φτάνουν στην πλήρη ανάπτυξή τους τα πρόσθετα μέτρα του, υπό κατάρτιση, Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής (2016 - 2019).
- Τσάκισμα των φτωχών αγροτών. Προβλέπεται η απογείωση του φόρου εισοδήματος στο 20% για το 2016 και στο 26% για το 2017 (από 13% σήμερα). Παράλληλα, ως πρώτη δόση, από τον Οκτώβρη φέτος, ο ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο προσαυξάνεται από τα 66 στα 200 ευρώ ανά χιλιόλιτρο.
- Πλήρης «αξιολόγηση» του συστήματος κοινωνικής προστασίας, με στόχο ετήσιες «εξοικονομήσεις» 0,5% του ΑΕΠ. Αυτό σημαίνει, παραπέρα περικοπές των κάθε είδους προνοιακών επιδομάτων, ύψους τουλάχιστον 900 εκ. ευρώ το χρόνο και μάλιστα με αυξητικό ρυθμό, αντίστοιχα με τους μελλοντικούς ρυθμούς καπιταλιστικής ανάκαμψης.
- Φορολογία εισοδήματος. Νέες αντιλαϊκές παρεμβάσεις στην κλίμακα φορολόγησης μισθωτών και συνταξιούχων για τα εισοδήματα του 2016.
- Αυξάνεται και μονιμοποιείται η λεγόμενη «εισφορά αλληλεγγύης» που ενσωματώνεται πλέον στο φόρο εισοδήματος.
- Σειρά αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων, για τη συγκέντρωση της επιχειρηματικής πίτας και των κερδών, με εφαρμογή των «εργαλειοθηκών» του ΟΟΣΑ.
- Μειώσεις μισθών στο Δημόσιο: Μπαίνουν σε εφαρμογή από 1/1/2016, μέσω του νέου «ενιαίου μισθολογίου», με «πλήρη εφαρμογή σε όλο το δημόσιο τομέα» και με έμφαση στη διασύνδεση του «κόστους» με «την ικανότητα, την απόδοση και την ευθύνη του προσωπικού».
Οι «εκκρεμότητες»
Την ίδια ώρα, ανάμεσα στις διαρθρωτικού χαρακτήρα παρεμβάσεις περιλαμβάνονται και οι παρακάτω:
- Νομοθεσία σχετικά με τα νέα κριτήρια των δικαιούχων για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης. Σε κάθε περίπτωση, το σχετικό κονδύλι καρατομείται κατά 50% (στα 105 εκ. ευρώ από 210 εκ. πέρυσι).
- Καθορισμός κριτηρίων για τη μείωση των δόσεων για τα ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία, σε όσους «έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν νωρίτερα». Ήδη έχουν τεθεί σε εφαρμογή τα νέα διογκωμένα επιτόκια για λαϊκά νοικοκυριά που έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση τμηματικής αποπληρωμής (μέχρι 100 δόσεις), ενώ στο ηλεκτρονικό σύστημα της εφορίας έχουν περάσει οι διογκωμένες μηνιαίες δόσεις, όπως αυτές διαμορφώνονται μετά τις αυξήσεις των επιτοκίων. Παράλληλα, αναρτώνται τα νέα εκκαθαριστικά για το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ.
- Πρόταση για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ ή «εναλλακτικά» εφαρμογή άλλου μέτρου με «ισοδύναμα αποτελέσματα», σε ό,τι αφορά τον ανταγωνισμό.
- «Πλήρη ισοδύναμα μέτρα» για τις δικαστικές αποφάσεις που ακυρώνουν τις μειώσεις σε συντάξεις.
- Εξεύρεση ισοδύναμου αντιλαϊκού μέτρου σχετικά με την επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.