Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Τσίπρας: Η πατρίδα (του κεφαλαίου) πάνω απ' το κόμμα!

–Μπράβο, γιε μου!

Απόλυτος συγχρονισμός

Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε προχτές η αναφορά του Ζ. Κ. Γιούνκερ ότι
«αν αυτήν τη φορά οι κοινοί κανόνες δε γίνουν σεβαστοί (σ.σ. από την Ελλάδα), τότε η αντίδραση της ΕΕ και της Ευρωζώνης θα είναι διαφορετική. Πρέπει να γίνει αυτό που συμφωνήθηκε».
Η συγκεκριμένη αναφορά έγινε σε ομιλία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Ευρωκοινοβούλιο και αφορά την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου, το οποίο περιέχει και τα δύο προηγούμενα.
Βέβαια, η επισήμανση αυτή του Ζ. Κ. Γιούνκερ, παρά την έντασή της, παραβιάζει «ανοιχτές θύρες» σε ό,τι αφορά τις διαθέσεις και τις προθέσεις των κομμάτων που προαλείφονται να κυβερνήσουν ή να συγκυβερνήσουν μετά τις εκλογές.
  • Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ έχουν δεσμευτεί ότι θα εφαρμόσουν μέχρι κεραίας τη συμφωνία με ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ και το ίδιο λένε και τα άλλα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο.
Από 'δώ, άλλωστε, προκύπτει αντικειμενικά και η βάση για μια ευρύτατη κυβερνητική συνεργασία μετά τις εκλογές.
Σε κάθε περίπτωση, ο Γιούνκερ δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να αναπαράγει το δίλημμα με το οποίο τα κόμματα στην Ελλάδα επιχειρούν να αποσπάσουν τη συναίνεση του λαού στα βάρβαρα μέτρα.
  • Το δίλημμα αυτό συνοψίζεται στο «μνημόνιο ή έξοδος από την Ευρωζώνη». Αυτό υπονοεί ο Γιούνκερ.
Αυτό είπε, όμως, και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην επιχειρηματολογία για τη στάση του απέναντι στην αντιλαϊκή συμφωνία, προσθέτοντας μάλιστα ότι υπογράφοντας το μνημόνιο, «έβαλε την πατρίδα πάνω από το κόμμα»!
  • Αρα, θεωρεί σωτηρία για τη χώρα την υπογραφή του τρίτου μνημονίου, την εφαρμογή του οποίου ζητάει επιτακτικά και ο Γιούνκερ.
Αλλά και η ΝΔ σε όλους τους τόνους λέει ότι η ψήφος της στο μνημόνιο ήταν «εθνική» και ότι αυτή μπορεί καλύτερα να διαχειριστεί την εφαρμογή του.

Ανάλογη στάση κράτησαν το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ και βέβαια οι ΑΝΕΛ, που συγκυβερνούσαν με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Για ποιον αγωνιούν όλοι αυτοί και «πυροβολούν» με ψευτοδιλήμματα και εκβιασμούς το λαό;

  • Την απάντηση τη δίνει η παρέμβαση του ΣΕΒ, μία από τις πολλές που έκανε το κεφάλαιο πριν και κυρίως μετά την προκήρυξη των εκλογών.
  • Στην τελευταία από αυτές, οι βιομήχανοι σημειώνουν:
«(...) το τρίτο μνημόνιο προδιαγράφει τα βήματα που πρέπει να αναληφθούν και την πορεία που θα πρέπει να ακολουθήσει η ελληνική οικονομία προς την κανονικότητα της ανταγωνιστικής ανάπτυξης».
Να, λοιπόν, για ποιον ψηφίστηκαν τα μέτρα του μνημονίου: 
  • Για το κεφάλαιο, ντόπιο και ξένο.
Να για ποιον «δουλεύουν» η ΕΕ, οι κυβερνήσεις και τα κόμματά της στην Ελλάδα. 

Επομένως, ας αφήσουν μερικοί την «κλάψα» περί «απαράδεκτης παρέμβασης» της ΕΕ στα εσωτερικά της Ελλάδας.
Παρά τους μεταξύ τους ανταγωνισμούς, όλοι προσπαθούν να υπηρετήσουν με τον καλύτερο τρόπο τις υποθέσεις του κεφαλαίου και γι' αυτό στέκονται απέναντι στο λαό.
  • Αυτό είναι το συμπέρασμα που πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου και ενίσχυσης του ΚΚΕ στις 20 Σεπτέμβρη.

«ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ - «Η Άποψή μας», 11/9/2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.