Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Λαφαζάνης: Ανώγια και κατώγια (με παρτυ στα μονοπωλιακά σαλόνια) του υπερυπουργού, σε θέματα Αγροτικής Παραγωγής και Ενέργειας, τρομάρα του! (Ε΄ και συνεχίζεται)

–Προσοχή! 20.000 ελαστικές θέσεις εργασίας!

Λαφαζανιά
Ετυμολογία
λαφαζανιά < τουρκική lafazan < περσική لافزن (lāf-zan)
Ουσιαστικό
λαφαζανιά (κυπριακή διάλεκτος) θηλυκό
  1. υπερβολή, σαχλαμάρα
  2. εξωπραγματικό γεγονός που παρουσιάζει κάποιος ως πραγματικότητα, για να εντυπωσιάσει 
Συγγενικές λέξεις
  • λαφαζάνης
________________
Το Α' Μέρος:
Το Β' Μέρος:
Το Γ' Μέρος:

Λαφαζάνης: Δηλώσεις και εκδηλώσεις του υπερυπουργού, σε θέματα Αγροτικής Παραγωγής και Ενέργειας, τρομάρα του! (Γ΄ και συνεχίζεται)

Το Δ' Μέρος
__________________
Από Μποτίλια και
*
Διαλογή από δελτία τύπου ΥΠΕΚΑ του υπερυπουργού Λαφαζάνη

Ε' ΜΕΡΟΣ
7.4.2015 Ευρεία σύσκεψη υπό τον Υπουργό ΠΑΠΕΝ, Παναγιώτη Λαφαζάνη,για την μείωση του κόστους ενέργειας στην ενεργοβόρα βιομηχανία
«Ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, συγκάλεσε το μεσημέρι ευρεία σύσκεψη προκειμένου να εξεταστεί ένα συνολικό σχέδιο για την ουσιαστική μείωση της τιμής κόστους ενέργειας, ώστε πρώτα απ’ όλα να ανακουφιστούν τα νοικοκυριά, αλλά και να υποβοηθηθεί η ενεργοβόρα βιομηχανία στη χώρα μας και να διασφαλιστούν οι θέσεις απασχόλησης των εργαζομένων.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο Γ.Γ. Βιομηχανίας Γιάννης Τόλιος, ο Γ.Γ Ενέργειας και Ορυκτών Πόρων Απόστολος Αλεξόπουλος, η νέα Διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε με επικεφαλής τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο Μανώλη Παναγιωτάκη, το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (ΠΟΕΜ), ευρεία αντιπροσωπεία της Ένωσης Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας (ΕΒΙΚΕΝ), καθώς και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος και η βουλευτής του Κυβερνώντος κόμματος Ευγενία Ουζουνίδου.
Κατά τη σύσκεψη, συγκροτήθηκε Επιτροπή με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων Φορέων και τη συνδρομή του ΥΠΑΠΕΝ, η οποία εντός τριών (3) εβδομάδωνθα καταθέσει τις πρώτες προτάσειςτης και εισηγήσεις προς την πολιτική ηγεσία, ώστε να καταρτιστεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αντιμετώπισης του υψηλού ενεργειακού κόστους των ενεργοβόρων επιχειρήσεων και να αναληφθούν οι απαιτούμενες πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.»
10.4.2015 Εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ το ετήσιο όφελος για την ελληνική οικονομία και 20.000 νέες θέσεις εργασίας, θα φέρει η κατασκευή του ελληνικού αγωγού για το φυσικό αέριο από τη Ρωσία. Δηλώσεις Π. Λαφαζάνη.
«Ο αγωγός, η συμφωνία για τον οποίον πιθανότατα θα οριστικοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, θα κατασκευαστεί από ιδιωτικές εταιρείες, θα είναι ένα ιδιωτικό έργο και αυτές οι ιδιωτικές εταιρείες θα αναλάβουν πλήρως τη χρηματοδότηση, την κατασκευή και τη διαχείρισή του.
Θέλουμε να τηρηθεί απόλυτα, αυστηρά και ουσιαστικά το πλαίσιο το οποίο έχει θεσπίσει η Ε.Ε. Επομένως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σε σχέση με την Ε.Ε. διότι θα τηρηθεί η ευρωπαϊκή νομοθεσία. Θα είναι ένα έργο συμβατό με το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο και άρα δεν μπορεί και δεν πρέπει να προκαλέσει αντιδράσεις από την ευρωπαϊκή πλευρά. Είναι ένα έργο απολύτως προς όφελος της Ευρώπης. Η Ευρώπη έχει ανάγκη από το φυσικό αέριο
Η επίσκεψη στη Ρωσία ήταν μια επίσκεψη ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας για όλη την περιοχή. Ανοίξαμε το δρόμο για μεγάλες συμφωνίες. Γίνεται η χώρα μας ενεργειακός κόμβος.
Ανοίγει ένα καινούριο κεφάλαιο για την προοπτική τηςη οποία θα κινείται στο ευρωπαϊκό πλαίσιο , το οποίο υποβοηθά βεβαίως και τις σχέσεις της ως μέλος της Ε.Ε. για να παίξει το ρόλο της όσο το δυνατόν πιο θετικά και εποικοδομητικά.»
14.4.2015 Συνέντευξη Υπουργού ΠΑΠΕΝ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, στον ρ/σ «Παραπολιτικά FM 90,1» και στον Νίκο Ευαγγελάτο
«Αν έχουμε δυνατότητα άμεσης οικονομικής συνδρομής από τη Ρωσία. Και εδώ υπάρχει ισχυρότατη πιθανότητα να έχουμε ρευστό προς την ελληνική πλευρά, έναντι των ωφελειών που θα έχει το Δημόσιο μετά το 2019. Δηλαδή υπάρχει ισχυρή πιθανότητα, μαζί με τη συμφωνία για τον αγωγό να έχουμε και μία χρηματοδοτική ένεση προς τη χώρα μας η οποία θα αποπληρωθεί από τα οφέλη που θα έχει το Δημόσιο από τον αγωγό μετά το 2019
  • Σχόλιο: Μνημόνιο αλά ρωσικά ετοιμάζει ο Λάφα, το οποίο θα το πληρώσει ο ελληνικός λαός. Τα κέρδη από τον αγωγό θα πηγαίνουν στους δανειστές Ρώσους.
15.3.2015 Η τοποθέτηση του υπουργού ΠΑΠΕΝ Παναγιώτη Λαφαζάνη στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ που διεξάγεται στη Ρίγα της Λετονίας στο θέμα της Ενεργειακής Αποδοτικότητας
«Θα ήθελα με την ευκαιρία να επισημάνω επίσης ότι οι πολιτικές ενεργειακής απόδοσης μπορεί να καταγράφονται με ευκολία σε επίπεδο οδηγιών και κανόνων της ΕΕ, αλλά είναι δύσκολο να εφαρμοσθούν αποτελεσματικά στην πράξη γιατί έχουν μεγάλο σχετικά κόστος και απαιτούν σημαντικές επενδύσεις. Πολύ περισσότερο που πολλές από τις ιδιαίτερα αποτελεσματικές τεχνολογίες ενεργειακής απόδοσης έχουν βαρύ οικονομικό κόστος και χρειάζονται κίνητρα, τα οποία πρέπει να δοθούν, προκειμένου να ωριμάσει η εφαρμογή τους.»
  • Σχόλιο: Κλάμα από Λαφαζάνη για τα μεγάλα κόστη που έχουν τα ενεργειακά μονοπώλια, όταν και καλά επενδύουν για τον «λαό».  Το κίνητρο που εννοεί ο Λαφαζάνης ώστε να ωριμάσουν (μεγαλώσουν) οι επιχειρηματικοί όμιλοι είναι ζεστές κοινοτικές-εθνικές επιδοτήσεις.
«Το κυριότερο, όμως, πρόβλημα για την οικονομία μας στον ενεργειακό τομέα, εξακολουθεί να παραμένει το υψηλότατο ενεργειακό κόστος, το οποίο για να αντιμετωπιστεί απαιτεί να ακολουθήσει η χώρα μας μια νέα προοδευτική, ανεξάρτητη και πολυδιάστατη ενεργειακή πολιτική, μέρος της οποίας είναι να καταστεί πλουραλιστικός ενεργειακός κόμβος μεταξύ Ανατολής και Ευρώπης».
  • Σχόλιο: Ομολογία Λαφαζάνη ότι γυρνοβολάει στους Ρώσους, Κινέζους, Βραζιλιάνους κλπ για να μειώσει το κόστος παραγωγής των εν Ελλάδι επιχειρήσεων και να μπορεί να μεταπωλεί το ρωσικό φυσικό αέριο. Τόσο «ανεξάρτητη ενεργειακή πολιτική».
«Την Τετάρτη 15 Απριλίου 2015 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της Επιτροπής για το Ενεργειακό Κόστος των Ενεργοβόρων Βιομηχανιών, με συντονιστή τον Γενικό Γραμματέα Βιομηχανίας, Γιάννη Τόλιο. Η σύσταση της Επιτροπής που έγινε με απόφαση του Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτη Λαφαζάνη και έχει στόχο τη διερεύνηση των δυνατοτήτων περιορισμού του κόστους ενέργειας στις ενεργοβόρες βιομηχανίες, στη βάση του μέτρου της «διακοψιμότητας», για τη στήριξη των θέσεων εργασίας και της βιομηχανικής παραγωγής.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν, εκτός από το Γ.Γ. Βιομηχανίας Γιάννη Τόλιο, ο Γ.Γ. Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Απόστολος Αλεξόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής Εμπορίας της ΔΕΗ Λάζαρος Καραλάζος, ο Πρόεδρος του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) Γιάννης Γιαρέντης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (ΠΟΕΜ) Γιάννης Στεφανόπουλος, αντιπροσωπεία της Ένωσης Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας (ΕΒΙΚΕΝ) με τον πρόεδρό της Κώστα Κουκλέτη, καθώς και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευγενία Ουζουνίδου.»
  • Σχόλιο: Το μέτρο της διακοψιμότητας είναι να προμηθεύονται σε χαμηλότερη τιμή το ρεύμα οι βιομηχανίες όταν υπάρχει περίσσευμά ρεύματος στο δίκτυο της ΔΕΗ. Όσες βιομηχανίες το επιθυμούν θα περιορίζουν τη λειτουργία τους το πρωί και το μεσημέρι, και αντ’ αυτού θα δουλεύουν τα βράδια και τα σαβατοκύριακα, απορροφώντας την περίσσεια ενέργεια που παράγουν οι λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ. Αυτό είναι απόφαση Λαφαζάνη. Δηλ. χωρίς καμιά πρόσληψη προσωπικού, με τους εργαζόμενους να εξακολουθούν να κάνουν λίγα μεροκάματα το μήνα, με ελαστικές σχέσεις και εκ περιτροπής εργασία πάνω από το τηλέφωνο και με συνεχιζόμενη υπολειτουργία των βιομηχανιών στο 30-40% (απλά θα δουλεύουν περισσότερο τη νύχτα και λιγότερο τη μέρα). Και ο Λαφαζάνης το ονομάζει αυτό «ανάπτυξη υπέρ του λαού».
17.4.2015 Συνάντηση Υπουργού ΠΑΠΕΝ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, με αντιπροσωπεία του κόμματος των Γερμανών Πρασίνων
«Κατά τις συνομιλίες, ο Υπουργός ΠΑΠΕΝ δήλωσε πως δεν υπάρχει καμία δυνατότητα περαιτέρω συμβιβασμών από την Ελληνική πλευρά. «Η κυβέρνησή μας δεν πρόκειται να ξεπουλήσει τη χώρα και το δημόσιο πλούτο της, ούτε να λάβει και άλλα αντιλαϊκά μέτρα», όπως επεσήμανε.»
19.4.2015 Συνέντευξη Υπουργού ΠΑΠΕΝ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, στην εφημερίδα “REAL NEWS” και στον δημοσιογράφο Βασίλη Σκουρή
«Δεν πρόκειται να υπάρξει η παραμικρή ιδιωτικοποίηση στη χώρα και ιδιαίτερα στους στρατηγικούς τομείς της οικονομίας, στις στρατηγικές επιχειρήσεις και στις στρατηγικές υποδομές και δίκτυά της. Η Ελλάδα δεν είναι προς πώληση και ιδιαίτερα η Ελλάδα που έχει κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η «Αριστερή Πλατφόρμα» δεν αποτελεί ευκαιριακό και περιστασιακό τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά σάρκα από τη σάρκα του, ιδρυτική του δύναμη και αναπόσπαστο μέρος. Κανένας δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την κυβέρνηση και κυρίως η Αριστερή Πλατφόρμα.»
20.4.2015 Συνάντηση του υπουργού ΠΑΠΕΝ Παναγ. Λαφαζάνη με τον Κινέζο Πρέσβη XialiZou
«Πιο συγκεκριμένα ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Παναγ. Λαφαζάνης έθεσε στον Κινέζο Πρέσβη το θέμα της συμμετοχής κινέζικων πετρελαϊκών εταιρειών στο 2ο Γύρο Παραχωρήσεων για Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες περιοχές του Ιονίου και Νότια της Κρήτης, ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο υπουργός ΠΑΠΕΝ επεσήμανε στον Κινέζο Πρέσβη ότι η συμμετοχή κινεζικών εταιρειών στο συγκεκριμένο διαγωνισμό δεν θα είναι σημαντική μόνο για τη χώρα μας αλλά και για την Κίνα και τις ίδιες τις κινεζικές εταιρείες, καθώς θα αποτελέσει για τις τελευταίες την πρώτη παρουσία τους στον ευρωπαϊκό χώρο σε αυτόν τον τομέα. Ο Κινέζος Πρέσβης εξέφρασε ενδιαφέρον και δεσμεύτηκε να πληροφορήσει τις πετρελαϊκές εταιρείες της χώρας του για το συγκεκριμένο διαγωνισμό
21.4.2015 Δηλώσεις Παναγιώτη Λαφαζάνη, στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού ΠΑΠΕΝ με τον επικεφαλής της GAZPROM, AlexeyMiller
«Είχαμε εποικοδομητικές και πολύ ουσιαστικές συζητήσεις με τον AlexeyMiller, επικεφαλής της Gazprom, της μεγαλύτερης εταιρίας Φυσικού Αερίου στον κόσμο. Θέλω να υπογραμμίσω ότι η κυβέρνησή μας θέλει την ουσιαστικότερη δυνατή ανάπτυξη των ελληνο-ρωσικών σχέσεων. Η Ελληνορωσική συνεργασία έχει για εμάς πάρα πολύ μεγάλη, στρατηγική θα έλεγα, σημασία, ιδιαίτερα στον ενεργειακό τομέα.»
24.4.2015 Ο χαιρετισμός του Γενικού Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Απόστολου Αλεξόπουλου το 5ο Διεθνές φόρουμ για τον
ορυκτό πλούτο.
«Έχω την τιμή και την ευχαρίστηση να σας μεταφέρω τον χαιρετισμό του Υπουργού κ. Λαφαζάνη που λυπάται που δεν θα μπορέσει να παρευρεθεί στο σημερινό πολύ ενδιαφέρον, φόρουμ. (….). Κλείνοντας θέλουμε να αποσαφηνίσουμε ότι η συχνή αναφορά στο ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως από την αξιωματική αντιπολίτευση πως δεν θέλουμε τάχα επενδύσεις και αξιοποίηση του Ορυκτού πλούτου της χώρας μας, αποτελεί διαστρέβλωση των θέσεων μας. Εμείς θέλουμε την αξιοποίηση του παίρνοντας όμως υπόψη όλα τα αρνητικά του χτες για να μην επαναληφθούν. Αξιοποίηση με όρους και προϋποθέσεις.»
26.4.2015 Στην εθελοντική δράση καθαρισμού των δασών του «Letsdoit» σε Υμηττό και Πεδίον του Άρεως ο Υπ. Αν. ΠΑΠΕΝ Γιάννης Τσιρώνης
«Τον Υμηττό (αναδασωμένη πλαγιά στην Άνω Γλυφάδα) και το Πεδίον του Άρεως, επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Αναπληρωτής Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης, προκειμένου να κηρύξει την έναρξη της εθελοντικής δράσης καθαρισμού των δασών, η οποία έγινε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εθελοντικής Καμπάνιας Καθαρισμού «Let'sDoIt» που φέτος φιλοξενείται στην Ελλάδα.Την δράση οργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ) σε συνεργασία με τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Αττικής «Ώρα για Δράση», στην οποία συμμετείχε και η Περιφέρεια Αττικής.»
  • Σχόλιο: Η ΕΕΔΣΑ (με εξέχοντα μέλη τους J&P - ΑΒΑΞ Α.Ε. και Τσιμέντα ΤΙΤΑΝ) κάνει «γιορτούλα» όπου θα μάθει δεκάδες χιλιάδες εθελοντές να προμηθεύουν τζάμπα τις βιομηχανίες μέλη της με πρώτη ύλη (κατηγοριοποιημένα σκουπίδια) και το ΥΠΑΠΕΝ Λαφαζάνη έστειλε τον υπουργό Τσιρώνη να βαράει παλαμάκια στους βιομήχανους.
27.4.2015 Συνάντηση του υπουργού ΠΑΠΕΝ Παναγ. Λαφαζάνη με τον επικεφαλής του Γραφείου στην Ελλάδα της κοινοπραξίας του Νότιου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου ΤΑΡ, Ρίκαρντ Σκούφια, με θέμα τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή των ελληνικών εταιρειών στην κατασκευή του έργου.
«Ο Παναγ. Λαφαζάνης τόνισε στον κ. Ρ. Σκούφια τη σημασία που έχει η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή ελληνικών εταιρειών στην κατασκευή του αγωγού και των συναφών εργασιών, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να αντιμετωπίζονται ισότιμα, χωρίς καμίας μορφής διάκριση, οι ελληνικές εταιρείες στους διαγωνισμούς που προκηρύσσει η TAP-AG, θέτοντας επ’ αυτού συγκεκριμένα αιτήματα.
Ο Παναγ. Λαφαζάνης τόνισε ότι η Ελλάδα διαθέτει πλήθος καλών εταιρειών που μπορούν να προσφέρουν αξιόπιστες εργασίες και υπηρεσίες και με ανταγωνιστικό κόστος, στην κατασκευή αγωγών και ότι θα ήταν ένα πολύ καλό μήνυμα της TAP-AG προς τον ελληνικό λαό, αν ο τελευταίος έβλεπε ότι αυτές οι ελληνικές εταιρείες έχουν αναβαθμισμένη και ουσιαστική συμμετοχή σε ένα έργο που χρειάζεται να περιβάλλεται από την εμπιστοσύνη των πολιτών.»
  • Σχόλιο: Εδώ ο Λαφαζάνης γίνεται πλασιέ των ελληνικών κατασκευαστικών ομίλων, των μεγαλοεργαλάβων, των μεγαλοκαρχαριών, των διαπλεκόμενων, των μίντια, των ολιγαρχών όπως θα έλεγε. Επίσης ουσιαστικά λέει ότι αν πάρετε ελληνικές εταιρείες που τις εμπιστεύονται οι Έλληνες πολίτες οTAP θα ολοκληρωθεί πιο γρήγορα και δεν θα έχετε θέμα και χρονοτριβές με τις απαλλοτριώσεις κλπ…
28.4.2015 ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΠΕΝ ΠΑΝΑΓ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΟ ΑΠΕ - ΜΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
«Με την τροπολογία που καταθέσαμε εκπληρώνεται ένας πόθος δεκαετιών των κατοίκων Δραπετσώνας – Κερατσινίου και όλης της ζώνης της Α’ και Β’ Πειραιά.
Έχουμε ενώπιόν μας ένα ιστορικό επίτευγμα.
Οι πολίτες των πιο υποβαθμισμένων, ίσως, περιοχών του Λεκανοπεδίου αποκτούν πραγματική πρόσβαση στο θαλάσσιο μέτωπο και «ανακτούν» μια εξαιρετικού κάλλους παραθαλάσσια περιοχή 640 στρεμμάτων, ως χώρο πρασίνου, κοινωφελών έργων, πολιτισμού, αθλητισμού και αναψυχής.
Ο Πειραιάς και οι υποβαθμισμένες περιοχές του, με μια έννοια, αλλάζουν σελίδα.»
4.5.2015  του υπουργού ΠΑΠΕΝ Παναγ. Λαφαζάνη και του αναπληρωτή υπουργού ΥΕΘΑ Κ. Ήσυχου με το Σωματείο Εργαζομένων των Ναυπηγείων Σύρου 
«Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος συναντήθηκαν με το Προεδρείο του Εργοστασιακού Σωματείου των Ναυπηγείων της Σύρου, καθώς και τον Ν.Ταβουλάρη, πρόεδρο της μητρικής εταιρείας των Ναυπηγείων Σύρου και Ελευσίνας. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας Γιάννης Τόλιος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Συρίγος και οι βουλευτές των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος και Νικόλαος Μαυραγάνης.»
7.5.2015 Συνάντηση υπουργού ΠΑΠΕΝ Παναγ. Λαφαζάνη με τον Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Αθήνα
«Τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη επισκέφτηκε στο υπουργείο ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Αθήνα MasuoNishibayashi. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης και η Πρόεδρος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) Σοφία Σταματάκη.
Ο Ιάπωνας Πρέσβης εξέφρασε το ενδιαφέρον της ιαπωνικής κυβέρνησης για την πορεία υλοποίησης της ηλεκτροπαραγωγικής μονάδας 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα, στην κοινοπραξία κατασκευής της οποίας καθοριστικό ρόλο έχει ιαπωνική εταιρεία.
Επίσης ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Π. Λαφαζάνης και η Πρόεδρος της ΕΔΕΥ Σ. Σταματάκη, ενημέρωσαν τον Ιάπωνα Πρέσβη πως βρίσκεται σε εξέλιξη ο 2ος Γύρος Παραχωρήσεων για Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων σε 20 θαλάσσιες περιοχές του Ιονίου και Νότια της Κρήτης και ζήτησαν να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενες ιαπωνικές εταιρείες, ώστε να εξετάσουν τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό, γεγονός που θα ήταν πολύ ευπρόσδεκτο. Ο Ιάπωνας πρέσβης δεσμεύτηκε πως θα μεταφέρει τα στοιχεία που του επιδόθηκαν στον αρμόδιο οργανισμό.»
  • Σχόλιο: Ο Λαφαζάνης απευθύνει έκκληση και στα ιαπωνικά μονοπώλια να πάρουν μέρος στο ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου.
8.5.2015 Δηλώσεις του υπουργού ΠΑΠΕΝ Παναγ. Λαφαζάνη μετά τη συνάντησή του με τον AmosHochstein, ειδικό απεσταλμένο και Συντονιστή για τις διεθνείς ενεργειακές σχέσεις των ΗΠΑ 
«Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον AmosHochstein,  ειδικό απεσταλμένο και Συντονιστή για τις διεθνείς ενεργειακές σχέσεις των ΗΠΑ, τον οποίο συνόδευε ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα David D. Pearce. Παρών στη συνάντηση ήταν ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Απόστολος Αλεξόπουλος.»
11.5.2015 Συνάντηση του υπουργού ΠΑΠΕΝ Παναγ. Λαφαζάνη με τον Γάλλο Πρέσβη στην Αθήνα
«Ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Π. Λαφαζάνης ενημέρωσε τον Γάλλο Πρέσβη πως βρίσκεται σε εξέλιξη ο 2ος Γύρος Παραχωρήσεων για Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων σε 20 θαλάσσιες περιοχές του Ιονίου και Νότια της Κρήτης και τόνισε ότι θα ήταν πολύ σημαντικό για τη χώρα μας αν αναλάμβανε σχετικές πρωτοβουλίες για συμμετοχή και γαλλικών πετρελαϊκών εταιρειών στο συγκεκριμένο διαγωνισμό. Παράλληλα η Σ. Σταματάκη του επέδωσε το σχετικό ενημερωτικό υλικό με τις απαραίτητες πληροφορίες για το διαγωνισμό.
 Από την πλευρά του ο Γάλλος Πρέσβης δεσμεύτηκε να μεταβιβάσει τα στοιχεία που του παραδόθηκαν στις ενδιαφερόμενες εταιρείες  και να ενημερώσει το υπουργείο για την ανταπόκρισή τους.»
  • Σχόλιο: Ο Λάφα καλεί και τα γαλλικά μονοπώλια στο πάρτυ ξεπουλήματος του ορυκτού πλούτου.
Συνεχίζεται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.